Viime kesänä ystäväni polttareissa jäin ihmettelemään monen naisen syvää rakkautta salaattibaarien marinoituun punasipuliin. Siitä puhuttiin kuin kadotetusta rakkaasta pettynein silmin jos oman lähikaupan salaattibuffassa sitä ei syystä tai toisesta ollut.
Tästä inspiroituneena lähti parhaan marinoidun punasipulin kuumeinen metsästys, ja hei se on ihan super helppoa tehdä itse!
Tästä lähin sitä löytyy meidän pöydästä.. usein. Tortillat ja tacot sai uuden twistin ja samoin salaatit. Leivän päällekin se sopii ihan hullun hyvin.
Miten sitä tehdään ja miten tulee paras? Tarvitsen terävän veitsen, pari punasipulia ja muutaman perusainesosan.
2-3 punasipulia koosta riippuen
1dl omenaviinietikkaa (itse käytän tätä)
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
1dl sokeria
ripaus suolaa
loraus öljyä itse käytän avokadoa, mutta rypsi/rapsi käy myös. Miksei oliiviöljykin ellei pidä sen makua liian voimakkaana.
Leikkaa sipulit puoliksi ja puolikkaat lohkot mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon odottaaan lientä.
Laita kaikki muut ainekset paitsi öljy kattilaan ja kiehauta. Kun seos kiehuu kaada se sipulien päälle ja sekoita ja lisää viimeiseksi öljy, sekoita kunnolla ja sulje kulho kannella tai kelmulla. Anna olla jääkaapissa vähintään tunti, mutta vuorokausi muhimassa tekee ihmeitä.
Oon tehnyt paristi marinoitua punasipulia, mutta ohje on ollut hieman erilainen (punaviinietikkaa, ei sitruunaa) ja siinä etikka maistuu hieman liikaa mun makuun. Täytyy testata tätä sun ohjetta :) Mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaTää ei kyllä ole turhan etikkainen, ainakaan mun makuun. :)
PoistaMe ollaan tehty marinoita punasipuloita useampaankin kertaan, itse käytämme tosin punaviinietikkaa eikä mukaan tule sitruunamehua - voisi tätä ohjetta kokeilla vaikka seuraavalla kerralla :)
VastaaPoistaIhanaa jos kokeilet! :) On meinaan niin herkkua!
PoistaTätähän voisi kokeilla! Kiitos vinkistä! Kuulostaa sopivan helpolta ja yksinkertaiselta. Laivan buffassa näitä taisin viimeksi syödä.
VastaaPoistatätä ei todella vaikeaksi voi sanoa. Helppoa ja hyvää. :)
PoistaTuntuu helpolta! Minäkin pidän tästä, mutten ole koskaan tehnyt itse.
VastaaPoistaTämä on! Nyt sitten testaamaan miten herkkua se onkaan -kun itse tekee. :)
PoistaTämä on jäänyt ihan vakioksi punasipulin marinointiin! IHANA 🙏🏻 Kiitos tästä reseptistä!❤️
VastaaPoistaIhan paras ohje takuulla.Olen kokeillut monia ja tämä vie voiton kaikista muista.Kiitos reseptistä.
VastaaPoistamoikka, tein eilen ensimmäistä kertaa itse marinoituja punasipuleita jtällä ohjeella. oli yön yli jääkaapissa marinoitumassa ja tänään pääsin maistelemaan, aivan mielettömän hyvää! ja tosi helppo ja nopea tehdä, kiitos reseptistä!
VastaaPoistaTällä ohjeella tehnyt nyt useana vuonna joulupöytään, on kyllä hyvää!
VastaaPoistaKiitos reseptistä, joka on todella helppo. Tein tämän ohjeen mukaan sipulit kalatacojen lisukkeeksi ja tänään mies pyysi tekemään lisää, kun oli niin hyvää. Pidin toki itsekin.
VastaaPoistaKuinka pitkään säilyy?
VastaaPoistaMahottoman hyvää!!
VastaaPoistaLuottoresepti, tosi hyvää tulee tällä!
VastaaPoistaTähän ei siis tule vettä lainkaan.
VastaaPoistaTällä reseptillä olen tehnyt jo useamman kerran marinoituja punasipuleita. Sipulit säilyvät mukavan rapeina vielä 2 viikonkin päästä. Kiitti reseptistä!
VastaaPoistaKiitos ihanasta reseptistä! Omenaviinietikka on mielestäni ihan paras etikka! Sokerin asemasta käytin vajaa 1/2 dl humajaa. Hunajamarinoituja punSipuleita, siis! Mielettömän hyvää!
VastaaPoista