4. kesäkuuta 2017

Sliders. -Maailman parhaat minihampparit.

No nyt on vihdoin vuorossa ne pienet, höttöiset suloiset, maukkaat ja super herkulliset sliders-minihampparit!
Ne on jääny meidän herkuttelulistoille helppoutensa ja sulan (hamppari)hulluuden vuoksi. Ne on vaan niin jumalaisen hyviä. Lapset tykkää, ja niin me vanhemmatkin. Kevyt ei kuulu samaan lauseeseen. Mutta samapa tuo, välillä.

Koko juhlien kattaus täällä, ja kakun ohje täällä. 

Pintaan ois voinut vielä ripotella seesaminsiemeniä, mutta ei löytynyt tällä kertaa kaapista.


Kaverina meillä oli salaattia ja hedelmiä.


Väliin luomu naudanlihasta tehtyjä pihvejä ja aitoa cheddaria. Täts it. 
Tai no juu, majoneesia, salaattia ja mahdollisesti myös vähän tomaattia ja suolakurkkuja.

Alkuperäinen ohje on New York timesista, jonka löysin Annin Uunissa -blogin kautta.

Minihampurilaissämpylöiden taikina:

Taikina, noin 20kpl
(Itse tein meidän juhliin tuplataikinan,
ja enemmänkin ois mennyt. Taikinan voi myös pakastaa.)
2,5 dl vettä
3 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 rkl voita sulatettuna

 Voiteluun: 
1 muna
vettä

Mittaa vesi ja maito ja lämmitä neste kädenlämpöisäksi.
Lisää kuivahiiva ja sokeri maitoseokseen, ja jätä seisomaan noin 5 minuutiksi.
Mittaa jauhot ja suola ja sekoita keskenään.
Lisää kevyesti vatkattu muna, jauhoseoksesta puolet, sula voi ja loput jauhoista hiivanesteeseen.
Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneessa kiinteäksi (noin 5 minuuttia taikinaterällä vaivattuna).
Peitä kulho liinalla ja jätä nousemaan noin kahdeksi tunniksi, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä taikinasta pieniä pyöreitä ja hieman litteitä sämpylöitä.
Jätä sämpylät kohoamaan liinan alle vielä 1-2 tunniksi.

Laita uuniin astia, jossa on  vettä. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Voitele sämpylät munavesiseoksella ja ripottele päälle seesamin siemeniä.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Anna sämpylöiden jäähtyä hieman ja leikkaa ne sitten kahteen osaan.
Kokoa sämpylöistä hampurilaisia oman mielikuvituksen mukaan.
 

Majoneesi näppärästi shiracha-pullossa.


Hampurilaispihvi-vinkki:
Käytä naudanlihaa, sillä se on parasta hieman raakana. Itse laitan taikinaan aina valkosipulia ja chiliä. Fajitas/tacomausteseokset on myös hurjan hyviä hampparipihvitaikinoissa.
Synttäreillä meillä oli myös kasvisvaihtoehto. tein hernefalafel-taikinan, mutta paistoin pihvit vain uunissa frittaamisen sijaan. Toimi! 
Kakusta mulla jäi vähän vadelma-raparperimelbaa, joten sekoitin sen Hellmansin täysmajoneesiin ja lisäsin vielä hunajaa, suolaa ja paljon chiliä. Ihan törkeän hyvä, hieman erilainen majoneesi.

Kerro ihmeessä sun kokemukset Sliderseista. Missä on parhaat, vai teetkö sä ne herkullisimmat? 

Ida

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. ❤