5. heinäkuuta 2018

Lapsen syntymäpäiväjuhlat ilman stressiä -mahdotonta(ko)?

Lasten syntymäpäiväjuhlat. Kauhee stressi ja rahaa palaa? Nää. Koska parhaat juhlat syntyy rennolla fiiliksellä ja pienellä avulla. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan on ihan todellakin ok ostaa  valmiina ja ottaa sen ystävän tarjoama apu vastaan. Ja hei tarjotkaa sitä apua koska se kelpaa, vaikkei sitä itse osaa tai kehtaa pyytää. Koska perussuomalainen muijahan hoitaa kyllä omien lastensa synttärit IHAN ITE.

Muutama viikko sitten juhlittiin mun parhaan ystävän esikoisen viisvuotisjuhlia, ja meidän poppoo porhalsi kärppänä paikalle jo edellisenä iltana. Siinä vähän grillailtiin, saunottiin ja otettiin pari lasia viiniä. Seuraavana päivänä kaikki neljä lasta nukkuivat kahden tunnin päikkärit, ja hei kaksi tehokasta muijaa ja yksi ykkösfaija veti pihan, kämpän ja tarjottavat ihan hihasta. Se, että sulla on ystävä siinä koko ajan apuna ja juttelemassa pistää sopivasti huumoria peliin ja stressiä takavasemmalle.

Hyvä seura, parempi mieli vai miten se nyt meni?

Luvassa siis kuvailotulitusta onnistuneista lastenjuhlista omalla pihalla olkaa hyvät. Me tylsät aikuiset aina yritetään ihan viimeiseen saakka tarjota vähän jotain muutakin kuin pelkkää suoraa sokeria, ja hei tämä mun ystävän taikoma riikinkukko valtasi kyllä niin kaikkien sydämet että suurimmatkin sokerisyöpöt halusivat maistaa vähän luonnollistakin sokeria. Ihan huikea idea, alkuperäinen kuva oli tullut kuuulemma vastaan facebookin syövereissä, mutta itse en siihen ole törmännyt joten en voi alkuperäistä lähdettä tähän laittaa. Eikö olekin kaunis? Ja toteutus on oikeasti todella helppo.


Alkuperäiseen suunnitelmaan ei kuulunut kakkua, vaan jätskipuikkoja, kolmioleipiä ja herkkuja. Itse olen sitä mieltä että useasti ne suolatikut ja jätski on ne mitkä oikeasti riittäisivät ihan hyvin.. Mutta kun kakkumuija tulee kylään niin tottahan toki me nyt yksi yksisarviskakku yhdessä väännettiin viisivuotiaalle. 


Juomaksi juhlaväelle oli tarjolla laimeaa mehua hedelmillä ja jäillä  miksattuna. Kuuma kesäpäivä ei vaatinut sokeria mehuun kun  sitä jo muualla oli niin reippaasti.
Ohjelmassa viisivuotissynttäreillä oli aarteenetsintää. Jokaisellle pienelle juhlijalle oli pikkuinen paperipussi piilotettuna pihalle. Pussista löytyi kuin löytyikin saippuakuplia joita koko jengi pääsi heti yhdessä pihalla puhaltamaan. Toisena ohjelmanumerona heitettiin vesi-ilmapalloja maalitauluun, jono liikkui todella hienosti, mutta muutamat nuorimmat tuntuivat omaavan uskomattoman ovelan kiilaamistaktiikan kun ketään isommista lapsista ei tuntunut häiritsevän pienempien olevan jatkuvasti jonon etupäässä. 


Vanhaa puuta ja katuliituja, täts it.
 Anna lasten piirtää maalitaulu, tai ainakin värittää. Itsetehty on aina paljon siistimpi ,mitä aikuisten.

Melkein kolme tuntia pienet juhlijat jaksoivat leikkiä pihalla herkutellen, ja vanhemmat pääsivät hakemaan hyvin väsytetyt lapset kotiin nukkumaan. Nämä juhlat muuten juhlittiin arki-iltana. Ei ollenkaan huono ajatus ottaen huomioon että on kesä, ja monella perheellä just ne viikonloput ovat kiven alla, varsinkin kesällä.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa postaus Pienen pojan palomies synttäreistä, tai Ryhmä-hau -juhlista. 

Tervetuloa seuraamaan Mutsia ja Murupullia myös instagramiin ja facebookkiin.

Ida

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana kakku!! Näin juuri kaiken pitäisikin mennä, mahdollisimman stressittömästi! :) Ihanaa, että ystävät auttaa toisiaan <3

  https://lifewithhannamari.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Iin pitäisikin! Ois ihanaa jos ihmiset olis vähän enemmän rohkeita ja auttamaan, ihan pikku jutuissakin :)

  VastaaPoista
 3. Aivan loistava idea tuo hedelmä-/marjavati! :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mielttömän ihanat juhlat ja tuo riikinkukko ja yksisarviskakku on huikeat:D

  VastaaPoista
 5. Toi riikinkukko on ihan mahtava!

  Teillä on selvästi ollut juhlat, joissa kaikilla on ollut kivaa jo valmisteluvaiheessa.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana tuo kakku! Ja muutenkin kivan näköiset juhlat! On ihana kuulla miten on noin auttavia ihmisiä ja pystyy stressaamatta järjrestää juhlat, aina ei tosiaankaan ole niin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤