5. maaliskuuta 2018

Taivaallisen Oreo-juustokakun ohje.

Mä näin tän kakun kuvan mun facebookin uutisvirrassa ja päätin välittömästi että tää on testattava. Alkuperäinen ohje on Passion for baking -blogista, ja alla oleva on minun suomentamani sekä hieman soveltamani versio samasta kaakusta.



Kakku ei ole vegaaninen, eikä edes vähälaktoosinen saatika vähärasvainen. Itseasiassa se on kaikkea muuta kuin terveellistä. Mutta ai että se oli hyvää.

Tarvitset 20cm (8inch)  PME-kakkuvuoan, kelmua, uunin, vatkaimen, aikaa ja valtavasti suklaata ja voita.

Aloita tekemällä kakun pohja, sillä sen pitää jäähtyä kunnolla ennen kuin voit koota sen päälle juustokerrokset. 

Browniepohja:
170g tummaa suklaata
60g suolatonta voita paloina
2 suurta kananmunaa huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
reilu 1dl vehnäjauhoja
2tl sokeroimatonta kaakaojauhoa 
1tl suolaa
2tippaa  vaniljaesanssia (aito vanilja käy myös tai -sokeri.)

Voitele PME vuoan pohja voilla ja kuumenna uuni 180 asteeseen.

Paloittele suklaa ja voi lämpöä kestävään astiaan ja sulata ne vesihauteessa.
(Kiehauta vettä kattilassa ja laita astia veden päälle, näin suklaa ja voi sulavat nopeasti mutta varovasti.)
Sekoita lastalla kunnes seos on sileää, nosta pois kattilan päältä ja anna jäähtyä.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja suola.
Sekoita toisessa kulhossa sokeri, kananmunat sekä vanilja. Lisää kananmunaseokseen sulanut suklaa ja sekoita.
Lisää vehnäjauhoseos taikinaan sihdin läpi ja sekoita varovasti lastalla.

Kaada vuokaan ja paista uunissa n.25minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla. (Itse pistin ulos pakkaseen puoleksi tunniksi.)
Kumoa pohja pois vuoasta.

Valmista ensin Oreo-vaniljamassa.
1 pkt Oreo-keksejä
1pkt Mascarpone-tuorejuustoa 
4dl kermaa
4dl tomusokeria
2 tippaa vaniljaesanssia (aito vanilja käy myös tai -sokeri.)

Vatkaa kerma, sokeri ja vanilja kevyeksi vaahdoksi, ja lisää joukkoon mascarpone. Sekoita juusto varovasti joukkoon ettei massasta tule liian tönkköä, jos näin käy, lisää joukkoon varovasti kylmää kermaa samalla vatkaten. Sekoita joukkoon lopulta rikotut keksit.
Keksien rikkominen on ehkä paras kohta ellei syömistä lasketa. Keksit pussiin, pussi kiinni ja kaulimella kimppuun.
Laita massa sivuun odottamaan, kun valmistat suklaajuustomassan.

Suklaajuustomassa:
300g tummaa suklaata
100g suolatonta voita kuutioina
1dl espressokahvia (tai tummaa mustaa kahvia)
4 liivatelehteä 
2dl sokeria
1pkt mascarponetuorejuustoa
3 suurta huoneenlämpöistä kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
1 tl suolaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan kulhoihin.
Laita suklaa ja voi lämmön kestävään astiaan ja sulata samalla tavalla miten sulatit browniepohjan suklaat. Anna jäähtyä hetki. 
Valmista marenki.  Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisen joukkoon vähän kerrallaan. Se on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa kun kaadat kulhon ylösalaisin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen, anna niiden olla siellä muutama minuutti, valmista sillä aikaa kahvi. Puristele lehdet kuiviksi ja lisää espresson joukkoon. 
Lisää suklaan sekaan espresso jossa on liivatelehdet, kananmunankeltuaiset, mascarponejuusto ja suola. Sekoita kunnes seos on tasaisen pehmeää. Lisää marenki varovasti suklaan joukkoon nuolijalla.

Viipaloi 150g mansikoita.

Sitten kasataan itse kakku!

Ota se sama PME vuoka jossa teit pohjan ja vuoraa se kelmulla. (Toki pesit sen siinä välissä.)
Laita Brownie vuuan pohjalle, ja kaada päälle puolet Oreo-vaniljamassasta ja laita viipaloidut mansikat päälle. 
Kaada puolet suklaajuustomassasta mansikoiden niskaan ja sen päälle loput Oreo-vaniljamassasta ja viimeiseksi loput suklaajuustomassasta.
Taita kelmun reunat päälle, ja nakkaa kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Yö on kaikkein varmin.

Seuraavana päivänä nosta kakku kelmun avulla pois vuuasta ja siirrä kakkulautaselle. Koristele mansikoilla sekä Oreo-kekseillä.
Huomaathan, että kakussa käytetään raakaa kananmunaa sekä pastöroimatonta juustoa.




Helpottaakseni sun kaupassakäyntiä, kasasin tähän tarvittavat raaka-aineet yhteen laskettuna.
Tarvitset:
(500g) tummaa suklaata. (Kakkuun 470g, ja loput suoraan suuhun.)
(160g) voita
kananmunaa
sokeria
vehnajauhoja
kaakaojauhetta
suolaa
tomusokeria
vaniljaesanssia
2 pkt Mascarponetuorejuustoa
4dl kuohukermaa
1 pkt Oreokeksejä (toinen jos haluat myös koristella kakkua niillä.)
150g tuoreita mansikoita (+koristeluun)
liivatelehtiä
espressokahvia (tai vahvaa suodatinkaffetta.)





Vinkki! Korvaa mansikat vadelmilla tai mustikoilla oman maun mukaan.
Miltäs näyttää? Kokeile ihmeessä ja kerro mitä pidit. <3 

P.S. Seuraathan meitä jo facebookissa sekä instagramissa?



17 kommenttia:

  1. Tää näyttää niin hyvälle. Tekis mieli naistenpäiväksi 😊❤️

    VastaaPoista
  2. Vanhaa onelineria hieman muokaten: maistuis varmasti mullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tä on niin makeeta, et lusikallinen riittäis mut käsi vaan lappaa sitä lisää suuhun

      Poista
  3. pakko kokeilla! näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Siis ihan mieletöntä, että olet tehnyt tuon kauppalistan valmiiksi! Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on se mun kompastuskivi mihin itse jään, kun en jaksa ynnäillä niitä raaka-aineita ja ina joku jää kauppaan.
      Kiitos siis, musta se oli kans hyvä idea.

      Poista
  5. Eiiikä, mun pitäis olla vähän niinku herkkulakossa ja sit näen tän... :D

    VastaaPoista
  6. Näyttää niin hyvältä! Pitääkin inspiroitua tästä! 💖

    VastaaPoista
  7. Aagh, just päätin vähentää sokerin syöntiä, mutta kunhan taas on herkkujen aika niin tämä menee ehdottomasti testiin.

    VastaaPoista
  8. Mistä tää vuoka on ostettu? Ei taida mahtua tavalliseen irtopohjavuokaan? Ehdottomasti menee testiin kunhan vuoka löytyy��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tämä on ostettu Confetista. Vuoka tosiaan on korkeampi mitä perus irtopohja. Toki oon itse joskus tuunannut niin et oon vetänyt toisen reunan jesarilla kiinni toiseen saadakseni lisää korkeutta.
      Mutta oli tämä kyllä hyvä ostos, ei tarvitse enää säätää niin paljon.

      Poista

Kiitos kommentistasi. ❤