14. maaliskuuta 2018

Puuhapussit lapsille lentokoneeseen, mitä niistä löytyy?

Mä en juuri jaksa stressasta tulevia lentoja, sillä tiedän niiden menevän just niin kuin ne menevät ja täts it. Meillä ainakin lähes kaikkeen tekemiseen vaikuttaa päivän ruokailut, unet, mielentila, vanhempien stressitaso  ja todennäköisesti tähtien linjat ja kuun kierto kohta. Ei vaan voi tietää kun lasten kanssa reissaa. Kyllä te tiedätte.

Tikkareita lentokoneen nousuun ja -laskuun.

Mutta miten me ajateltiin keventää tai oikeastaan välttää sitä mahdollista kiristävää tunnelmaa koneessa? Koska hyvin suunniteltu on mun mielestä jo  puoliksi tehty tein pojille puuhapussit koneeseen. Yleensä lapset saavat koneesta jotain pientä, ja se on todella jees mutta halusin silti pelata varman päälle ja tehdä omat joista tiedän poikien pitävän ihan varmasti.

Mitä meidän puuhapusseista löytyy?

Ykkösenä siellä on Oppi ja ilo -puuhakirjat, joiden tehtävät ovat pyyhittäviä ja näin ollen kestää meidänkin käytössä pitkään. Ainut mitä pohdin on, että kumpi pojista hävittää sen kynän ensimmäisenä?

Puuhapussien sisältöä


Karvamadot! Ei, en käynyt varastamassa Tanhupallon lemmikkiä, vaan tiedättekö ne "taikamadot" joiden päässä on nailonlankaa ja pienellä opettelulla se saa madon näyttämään ihan aidolta. Näiden kanssa kisataan varmaan isin kanssa kumpi saa aidommannäköisen madon luikertelemaan sormien välissä. Ainakin meidän pojat jaksavat innostua noista sen vartin verran, tuurilla. Vartti, se on pitkä aika se ainakin yläilmoissa.


Värikäs taitaa olla se myyvin juttu meidän pojille.


Vainu-vaahtokarkkeja. Näissä pointti oli ihan rehellisesti pakkauksen ulkoasu, joka varmasti ilahduttaa pieniä poikia. Siellä on sisällä muutama kymmenen  grammaa luunmallisia vaahtokarkkeja ja Ryhmä Hau tarroja. Tarrat toivon liimautuvan puuhakirjaan eikä penkkiin.

Tikkareita nousuun ja laskuun. Pienemmälle kuin meidän laittaisin tutin suuhun, mutta näin isoille tikkarit on ihan hyvä vaihtoehto. Pussihedelmät on myös pop.

Ettei puuhapussi olisi täynnä sokeria, meni sinne myös vähän terveellisempiä herkkuja. Molempien lempparimaku tuntuu olevan mansikka, joten sen mukaan mun kädet nappas terveyskaupasta parit punaiset paketit molemmille. Nakd Nibbles on vegaaninen, gluteeniton sekä maidoton karkinkorvaaja. Nuo punaiset ovat mansikoiden sekä kerman makuisia hedelmä- ja pähkinänpaloja.
Toisissa mansikänsävyisissä paketeissa on mansikka-omena rullia. Ne sopii myös vegaaneille, eikä niissä ole viljoja. Yo Yo`s nimeltä nekin löytyy terveyskaupoista.

Terveellisiä herkkuja on ilo antaa vähän enemmän.


Kamat on tällä kertaa pakattu tylsästi Ikean suljettaviin muovipusseihin mutta todettiin niiden olevan ihan sopivat lentomatkalle. Niistä saa sitten oivat roskapussit kun ne tyhjenevät.

Pojille me ei olla sanottu puuhapusseista sanaakaan, vaan ne yllättävät ja palkitsevät hyvän käytöksen sitten ajallaan. Pusseja ei siis ole tarkoitus kaivaa hihasta kiukun yllättäessä, vaan tarkoitus olisi ennakoida ja välttää ne kiukut, puuhien avulla.

Pusseille tuli hintaa n. 15€ kpl. Se on aika paljon, mutta uskon (toivon) niiden olevan hintansa väärti.


Mitä sun tekemään puuhapussiin tulisi, ja uskotko poikien pitävän näistä mun versioista?

Tervetuloa kurkistamaan vähän lähemmin meidän elämää instagramin puolelle sekä facebookkiin.

Ida

8 kommenttia:

 1. Loistava puuhapussi! Täytyy ens kerralla muistaa väsätä meiänkin taaperolle tämmönen ylläripussukka :)

  VastaaPoista
 2. Hyvät pussit ja varsinkin nuo uudelleen tehtävät kirjat. Meillä ei ole koskaan ollut puuhapusseja, jostain kumman syystä lapset ovat vain viihtyneet :D aika hassua kyllä. Nyt on tulossa eka 11h lento onneksi yölentona eli eskarilaiselle olisi jotain keksittävä... vai tainnutanko tabletilla :D Ideoita?

  VastaaPoista
 3. Minä pakkasin aina pojalle lentokoneeseen hänen oman käsimatkatavaransa, pienen perässävedettävän repun, täyteen kaikkea kivaa tekemistä ja vähän evästäkin. Se oli valtavan suuri apu kun matkustaminen alkoi kyllästyttää.

  VastaaPoista
 4. Ihan loistava idea! Täytyy toteuttaa tää seuraavalla kerralla, kun lähdetään reissuun. Meillä oli viimeksi pojalle vain IPad, johon oli ladattu leffoja ja pelejä. Toimi kyllä ihan ok, mutta olisi kyllä tarvinnut jotain tuollaista konkreettista puuhaa.

  VastaaPoista
 5. Pitääkö tässä nyt varata joku lento että pääsee kasaamaan puuhapusseja! Ihanat!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä idea. Itse en ole koskaan edes pitkälle junamatkalle tehnyt mitään. Viihdettä on ollut/kautta yöjunalla menty. Täytyypi muistaa seuraavan kerran. :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Meillä oli vähän samalla idealla pakattu lasten pienet kassit pitkille matkoille. Mieleen on jäänyt ei-ei- juttuja, joita niihin tuli laitettua, kuten tahmaavat tai murustelevat syötävät, tai ne pienet Lego-pussit, joista meni heti joku osa hukkaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤