30. toukokuuta 2018

Edullinen, herkullinen ja vielä vegaaninen. Takuuvarma makaronilaatikko

Mä melkein uskallan väittää, että kaikki tykkää makaronilaatikosta. Se on niin perus, helppo ja takuuvarma nopea nälänpoistaja. Sillä ruokkii useammankin nälkäisen suun ja on herkkua (voissa paistettuna) vielä seuraavanakin päivänä. Kaiken kruunaa tietenkin ketsuppi, mustapippuri ja pieni sormisuola. Ah mitä arjen gourmeeta konsanaan.



Mutta miten se maistuu vegaanisena? Vallan mainiosti, ja melko paljon edullisemmin mitä tavallinen.

Tarvitset vain:
3dl tummaa soijaroihetta
3dl kiehuvaa vettä
2 liemikuutiota oman maun mukaan 
2 valkosipulia
1 sipulin
1 pussin makaronia
mustapippuria
6 dl kasvimaitoa (kauramaito on mun mielestä paras)

*Ohje toimii hyvin ilman munaa, silloin jättäisin ainakin makaronit hieman raaemmiksi, jotta ne sitovat enemmän nestettä.  Mutta jos kaipaat jämäkämpää tavaraa, etkä ole vegaani lisää 3 kananmunaa.
1 muna sitoo aina 2dl nestettä. 

Kiehauta vesi, sekoita joukkoon liemikuutio ja kaada seos soijarouheen sekaan. Keitä sillä aikaa makaroni. Itse jätän makaronin hieman raa`aksi niin se imee itseensä vielä paremmin maut.
Anna rouheen turvota muutama minuutti, ja siivilöi loppu vesi tarvittaessa  pois.
Paista pannulla sipulit ja lisää joukkoon rouhe. Sekoita keitetty makaroni ja soija-sipuliseos keskenään ja kaada päälle kasvimaito. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna olla uunissa 180 asteessa n. 45 minuuttia, ja laita folio päälle jos pinta tummuu liikaa.



Päälle reilusti ketsuppia ja ei kun ääntä kohti. Ehdottomasti jatkoon meidän porukalle, sillä nuo raaka-aineet säilyvät ihan kuivakaapissa (maitoa lukuunottamatta) ikuisuuden.

Jos sä et ole soijan ystävä, testaa ohjetta hernerouheella tai kauralla. Itse pidän soijan koostumuksesta, vaikkei se se ravinteikkain vaihtoehto olekaan. 
Jos sä taas olet lihansyöjä, saat suuremman määrän paljon edullisemmin laittamalla puolet jauhelihaa ja puolet soijarouhetta.
Kun taloudessa on kasvavia poikia, on kaikki täyttävät ja huokeat reseptit hyvä ottaa talteen, sillä ne kokeneemmat  sanoo, että teininä nuo vasta syövät.






P.S. Samalla tavalla valmistettu soijarouhe toimii erinomaisesti myös nachojen päällä, vielä kun joku tekisi vegaanisen cheddarjuuston olisi kaikki aika jees ruokarintamalla.

Tässä linkit muutamaan muuhun hyväksi todettuun kasvisvaihtoehtoon:

Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan meidän eloa myös instagramin puolelle.

Ida


1 kommentti:

  1. Menee kokeiluun. Cheddarista puheenolle. Tampereen sohossa on listalla vegaaninen cheddar&chips. Maku muuten hyvä mutta toodella suolainen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤