17. toukokuuta 2017

Hei me downshiftataan!



Ei, me ei olla taloudellisessa konkurssissa ja muuteta Kaivopuistosta Kontulaan. 
(Ellet ole katsonut Downshiftaajat tv-sarjaa, suosittelen lämpimästi!)
Vaan me shiftataan lihasta kasviksiin. Ei missääntapauksessa kokonaan, vaan osittain.

Mä rakastan tomaattia! Ja nyt kotimaisten kilohinta on jo kivasti laskussa.


Tämä oli ihan äidin (minun) oma valinta, ja perhe tulee messissä. Tietenkin.
Tiesitkö sinä, että minä olen alkuperäiseltä koulutukseltani ravintolakokki vuosimallia -07. Et ehkä tiennyt, sillä en minä niitä töitä oikeastaan ikinä ole tehnyt. Mutta se ei vie sitä rakkautta ruokaa kohtaan ikinä pois. Mä arvostan hyviä raaka-aineita, ja erityisesti luomu ja lähiruoka on todella lähellä mun sydäntä.

Miksi nyt? Mua ahdistaa se, että mun kolme(ja puoli)vuotias on alkanut sanomaan lähes kaikesta vihreästä, "En tykkää, minä en syö kukkia." WHAT? Minun lapseni? Ja todellakin syö.. pikkuhiljaa, päätin minä. Kohta kaksivuotias on luultavasti helpompaa kauraa, sillä hän syö ihan mitä vain. Myös ne rucolanlehdet.
Älkääkä käsittäkö väärin, isompikin on todella reipas syöjä, hänen lempiruokiansa ovat Paninin minimustekalat, ja Aurajuusto suoraan paketista. -Ah miten terveellistä, ja edukasta sanon minä.


Hän piti kovasti tomaatti-vuohenjuustokeitosta.


Pikkuhiljaa grillit pursuavat ribseistä, pihveistä ja herkkumakkaroista. Kun taas samaan aikaan vihannesosastot loistavat kirkkaudellaan kotimaisista kasviksista. Mikset siis antaisi myös niille pientä mahdollisuutta?

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että lapset syövät sitä mitä tarjotaan. Heille ei anneta vaihtoehtoja, tai tehdä omia annoksia. Tottakai jos mun lapsilla olisi allergioita, asia olisi varmasti toisin. Ajattelen ehkä mustavalkoisesti, mutta mä olen kyllä sitä mieltä, että kyllä se lapsi sitten syö kun sillä on nälkä.



Tarkoitukseni on tehdä 1-3 kertaa viikossa arkiruokaa kasviksista sen ainaisen naudanjauhelihan ja broilerifileiden sijaan. -Me ostetaan aina, aina niitä. Vegaania musta ei saa, sillä mä rakastan liikaa juustoja. Toki sitäkin olen valmis kokeilemaan.

Olisitko sä valmis vähentää sun lihansyöntiä, ja puhua kasvisten puolesta?
Ensimmäisessä osassa mä esittelen teille tuorepastaan tehdyn pinaatti-vuohenjuustolasagnen.

Ajatuksissa mulla on itselläni falafelit ja tabouleh. Mutta olisiko sulla jotain ajatusta, mitä me voitais testata ja jakaa teillekin ohjeiden kera?

Aurinkoista kevättä,
Ida

7 kommenttia:

  1. Kasvislasagne ois mahtavaa :) Se on omaa herkkua mut toimivaa kasvisseosta en oo siihen keksinyt joten jauhelihalla on menty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tuleva on kyllä huippuhyvä, ja yksinkertainen. ;)

      Poista
  2. http://www.rantapallo.fi/tastytravelissimo/2016/12/13/pestolasagne/
    Pestolasagne ���� Munakoiso mozzarellalla ja tomaatilla on kans huippuhyvää sekä toki perus kasvissosekeitot, ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam!
      Eräs italialainen teki useasti sellaista munakoisopaistosta. Hitto se oli hyvää, mutta pirun rasvaista. 🤔

      Poista
  3. Itsekin yritän lisätä kasvisruokaa meidän arkeen, juuri niiden jauhelihojen ja broilerien tilalle.. Erilaisia keittoja ja pastoja on helppo tehdä, samoin kasvispihvit, mutta aika usein tuntuu, että ideat loppuu. Mielenkiinnolla siis seuraan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten ne jauhelihat ja broiskut vaan menee sinne ostoskärryyn. Kun maailmassa ois miljoona muutakin proteiininlähdettä. Kiva kun jäät seuraamaan, toivottavasti tulee jotain mistä innostut! ☺️

      Poista
  4. Ihmeen valikoivia on nuo pienet ihmiset, vaikka olisikin tarjottu monipuolisesti kaikkea. Mun kaksivuotias ei syö salaattia, kun oppi puhumaan, niin nosti salaatin lautaselta pois ja sanoi "kukka", ikkunalaudalla kun oli nähnyt viherkasveja...

    Nyt esim. kesäkurpitsa menee, kun sen sanoo olevan krokotiilinlihaa :D Lapsi kun syö lihaa, kalaa ja kanaa innoissaan. En tiedä sitten, miten kestävällä pohjalla tämä krokotiilinlihahuijaus on :D :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤