20. joulukuuta 2015

Siirappia, leivässä ja ajatuksissa.





  MAAILMAN PARAS SAARISTOLAISLEIPÄ!

 1l piimää (maidoton voi valita appelsiinimehun)
       1pkt hiivaa
       3dl siirappia
       3dl vehnäleseitä
       3dl (kalja)maltaita
       3dl ruisjauhoja
       2rkl suolaa
       9dl karkeita vehnäjauhoja
(2tl kuminaa, mulle ehdoton mutta kaikki ei tykkää.)

       Lämmitä piimä (vaikka mikrossa) isossa kulhossa kädenlämpöiseksi.
       Liota hiiva piimään ja lisää muut aineet listan järjestyksessä piimään. Sekoita puuhaarukalla maltillisesti, ei saa vaivata. Taikina jää aika löysäksi.
       Voitele 2(3) vuokaa reilulla voilla ja jaa taikina vuokiin. Anna kohota vähintään 1.5h.      Sitten uuniin 170 astetta, kunnesleivät on tummia. (n.30min)
       Laske uunin lämpö 160 asteeseen, ja laita foliot päälle. (Ettei tule liian tummia leipiä)
 Sen jälkeen leivät on uunissa 1.5h.        Sivele leivät vesi/siirappi seoksella ja laita takaisin uuniin vielä puoleksi tunniksi

       VALMIS!! :)







4 kommenttia:

  1. kiva kun jaoit leipä reseptin ( meinasin jo J:tä pyytää utelemaan sitä sulta), oli meinaan super hyvää ja varmasti löytyy meidän joulupöydästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa! Se on niin hyvä ja helppo että! :)
      Ja säilyy todella hyvin, toista viikkoa. Kun siinä on niin paljon sokeria. 😂

      Poista
  2. Toi prinsessakakku on iiihana! Ei pienten kaksospoikien kakussakaan mitään vikaa ole, mutta vitsi mikä prinsessäsöpöys, en kestä! <3

    Kummilapset on <3 Ja hei, kyllä meilläkin helposti puhutaan N:n kummEista, kun teistä on puhetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tä oli oikea överi. Mut ihana. ❤
      Ja hei, Nelli on. ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi. ❤