MAAILMAN PARAS SAARISTOLAISLEIPÄ!
1l piimää (maidoton voi valita appelsiinimehun)
1pkt hiivaa
3dl siirappia
3dl vehnäleseitä
3dl (kalja)maltaita
3dl ruisjauhoja
2rkl suolaa
9dl karkeita vehnäjauhoja
(2tl kuminaa, mulle ehdoton mutta kaikki ei tykkää.)
3dl siirappia
3dl vehnäleseitä
3dl (kalja)maltaita
3dl ruisjauhoja
2rkl suolaa
9dl karkeita vehnäjauhoja
(2tl kuminaa, mulle ehdoton mutta kaikki ei tykkää.)
Lämmitä piimä (vaikka mikrossa) isossa kulhossa kädenlämpöiseksi.
Liota hiiva piimään ja lisää muut aineet listan järjestyksessä piimään. Sekoita puuhaarukalla maltillisesti, ei saa vaivata. Taikina jää aika löysäksi.
Voitele 2(3) vuokaa reilulla voilla ja jaa taikina vuokiin. Anna kohota vähintään 1.5h. Sitten uuniin 170 astetta, kunnesleivät on tummia. (n.30min)
Laske uunin lämpö 160 asteeseen, ja laita foliot päälle. (Ettei tule liian tummia leipiä)
Sen jälkeen leivät on uunissa 1.5h. Sivele leivät vesi/siirappi seoksella ja laita takaisin uuniin vielä puoleksi tunniksi
VALMIS!! :)
VALMIS!! :)
kiva kun jaoit leipä reseptin ( meinasin jo J:tä pyytää utelemaan sitä sulta), oli meinaan super hyvää ja varmasti löytyy meidän joulupöydästä :)
VastaaPoistaHei mahtavaa! Se on niin hyvä ja helppo että! :)
PoistaJa säilyy todella hyvin, toista viikkoa. Kun siinä on niin paljon sokeria. 😂
Toi prinsessakakku on iiihana! Ei pienten kaksospoikien kakussakaan mitään vikaa ole, mutta vitsi mikä prinsessäsöpöys, en kestä! <3
VastaaPoistaKummilapset on <3 Ja hei, kyllä meilläkin helposti puhutaan N:n kummEista, kun teistä on puhetta. :)
Tä oli oikea överi. Mut ihana. ❤
PoistaJa hei, Nelli on. ❤