14. maaliskuuta 2018

Puuhapussit lapsille lentokoneeseen, mitä niistä löytyy?

Mä en juuri jaksa stressasta tulevia lentoja, sillä tiedän niiden menevän just niin kuin ne menevät ja täts it. Meillä ainakin lähes kaikkeen tekemiseen vaikuttaa päivän ruokailut, unet, mielentila, vanhempien stressitaso  ja todennäköisesti tähtien linjat ja kuun kierto kohta. Ei vaan voi tietää kun lasten kanssa reissaa. Kyllä te tiedätte.

Tikkareita lentokoneen nousuun ja -laskuun.

Mutta miten me ajateltiin keventää tai oikeastaan välttää sitä mahdollista kiristävää tunnelmaa koneessa? Koska hyvin suunniteltu on mun mielestä jo  puoliksi tehty tein pojille puuhapussit koneeseen. Yleensä lapset saavat koneesta jotain pientä, ja se on todella jees mutta halusin silti pelata varman päälle ja tehdä omat joista tiedän poikien pitävän ihan varmasti.

Mitä meidän puuhapusseista löytyy?

Ykkösenä siellä on Oppi ja ilo -puuhakirjat, joiden tehtävät ovat pyyhittäviä ja näin ollen kestää meidänkin käytössä pitkään. Ainut mitä pohdin on, että kumpi pojista hävittää sen kynän ensimmäisenä?

Puuhapussien sisältöä


Karvamadot! Ei, en käynyt varastamassa Tanhupallon lemmikkiä, vaan tiedättekö ne "taikamadot" joiden päässä on nailonlankaa ja pienellä opettelulla se saa madon näyttämään ihan aidolta. Näiden kanssa kisataan varmaan isin kanssa kumpi saa aidommannäköisen madon luikertelemaan sormien välissä. Ainakin meidän pojat jaksavat innostua noista sen vartin verran, tuurilla. Vartti, se on pitkä aika se ainakin yläilmoissa.


Värikäs taitaa olla se myyvin juttu meidän pojille.


Vainu-vaahtokarkkeja. Näissä pointti oli ihan rehellisesti pakkauksen ulkoasu, joka varmasti ilahduttaa pieniä poikia. Siellä on sisällä muutama kymmenen  grammaa luunmallisia vaahtokarkkeja ja Ryhmä Hau tarroja. Tarrat toivon liimautuvan puuhakirjaan eikä penkkiin.

Tikkareita nousuun ja laskuun. Pienemmälle kuin meidän laittaisin tutin suuhun, mutta näin isoille tikkarit on ihan hyvä vaihtoehto. Pussihedelmät on myös pop.

Ettei puuhapussi olisi täynnä sokeria, meni sinne myös vähän terveellisempiä herkkuja. Molempien lempparimaku tuntuu olevan mansikka, joten sen mukaan mun kädet nappas terveyskaupasta parit punaiset paketit molemmille. Nakd Nibbles on vegaaninen, gluteeniton sekä maidoton karkinkorvaaja. Nuo punaiset ovat mansikoiden sekä kerman makuisia hedelmä- ja pähkinänpaloja.
Toisissa mansikänsävyisissä paketeissa on mansikka-omena rullia. Ne sopii myös vegaaneille, eikä niissä ole viljoja. Yo Yo`s nimeltä nekin löytyy terveyskaupoista.

Terveellisiä herkkuja on ilo antaa vähän enemmän.


Kamat on tällä kertaa pakattu tylsästi Ikean suljettaviin muovipusseihin mutta todettiin niiden olevan ihan sopivat lentomatkalle. Niistä saa sitten oivat roskapussit kun ne tyhjenevät.

Pojille me ei olla sanottu puuhapusseista sanaakaan, vaan ne yllättävät ja palkitsevät hyvän käytöksen sitten ajallaan. Pusseja ei siis ole tarkoitus kaivaa hihasta kiukun yllättäessä, vaan tarkoitus olisi ennakoida ja välttää ne kiukut, puuhien avulla.

Pusseille tuli hintaa n. 15€ kpl. Se on aika paljon, mutta uskon (toivon) niiden olevan hintansa väärti.


Mitä sun tekemään puuhapussiin tulisi, ja uskotko poikien pitävän näistä mun versioista?

Tervetuloa kurkistamaan vähän lähemmin meidän elämää instagramin puolelle sekä facebookkiin.

Ida

5. maaliskuuta 2018

Taivaallisen Oreo-juustokakun ohje.

Mä näin tän kakun kuvan mun facebookin uutisvirrassa ja päätin välittömästi että tää on testattava. Alkuperäinen ohje on Passion for baking -blogista, ja alla oleva on minun suomentamani sekä hieman soveltamani versio samasta kaakusta.



Kakku ei ole vegaaninen, eikä edes vähälaktoosinen saatika vähärasvainen. Itseasiassa se on kaikkea muuta kuin terveellistä. Mutta ai että se oli hyvää.

Tarvitset 20cm (8inch)  PME-kakkuvuoan, kelmua, uunin, vatkaimen, aikaa ja valtavasti suklaata ja voita.

Aloita tekemällä kakun pohja, sillä sen pitää jäähtyä kunnolla ennen kuin voit koota sen päälle juustokerrokset. 

Browniepohja:
170g tummaa suklaata
60g suolatonta voita paloina
2 suurta kananmunaa huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
reilu 1dl vehnäjauhoja
2tl sokeroimatonta kaakaojauhoa 
1tl suolaa
2tippaa  vaniljaesanssia (aito vanilja käy myös tai -sokeri.)

Voitele PME vuoan pohja voilla ja kuumenna uuni 180 asteeseen.

Paloittele suklaa ja voi lämpöä kestävään astiaan ja sulata ne vesihauteessa.
(Kiehauta vettä kattilassa ja laita astia veden päälle, näin suklaa ja voi sulavat nopeasti mutta varovasti.)
Sekoita lastalla kunnes seos on sileää, nosta pois kattilan päältä ja anna jäähtyä.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja suola.
Sekoita toisessa kulhossa sokeri, kananmunat sekä vanilja. Lisää kananmunaseokseen sulanut suklaa ja sekoita.
Lisää vehnäjauhoseos taikinaan sihdin läpi ja sekoita varovasti lastalla.

Kaada vuokaan ja paista uunissa n.25minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla. (Itse pistin ulos pakkaseen puoleksi tunniksi.)
Kumoa pohja pois vuoasta.

Valmista ensin Oreo-vaniljamassa.
1 pkt Oreo-keksejä
1pkt Mascarpone-tuorejuustoa 
4dl kermaa
4dl tomusokeria
2 tippaa vaniljaesanssia (aito vanilja käy myös tai -sokeri.)

Vatkaa kerma, sokeri ja vanilja kevyeksi vaahdoksi, ja lisää joukkoon mascarpone. Sekoita juusto varovasti joukkoon ettei massasta tule liian tönkköä, jos näin käy, lisää joukkoon varovasti kylmää kermaa samalla vatkaten. Sekoita joukkoon lopulta rikotut keksit.
Keksien rikkominen on ehkä paras kohta ellei syömistä lasketa. Keksit pussiin, pussi kiinni ja kaulimella kimppuun.
Laita massa sivuun odottamaan, kun valmistat suklaajuustomassan.

Suklaajuustomassa:
300g tummaa suklaata
100g suolatonta voita kuutioina
1dl espressokahvia (tai tummaa mustaa kahvia)
4 liivatelehteä 
2dl sokeria
1pkt mascarponetuorejuustoa
3 suurta huoneenlämpöistä kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
1 tl suolaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan kulhoihin.
Laita suklaa ja voi lämmön kestävään astiaan ja sulata samalla tavalla miten sulatit browniepohjan suklaat. Anna jäähtyä hetki. 
Valmista marenki.  Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisen joukkoon vähän kerrallaan. Se on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa kun kaadat kulhon ylösalaisin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen, anna niiden olla siellä muutama minuutti, valmista sillä aikaa kahvi. Puristele lehdet kuiviksi ja lisää espresson joukkoon. 
Lisää suklaan sekaan espresso jossa on liivatelehdet, kananmunankeltuaiset, mascarponejuusto ja suola. Sekoita kunnes seos on tasaisen pehmeää. Lisää marenki varovasti suklaan joukkoon nuolijalla.

Viipaloi 150g mansikoita.

Sitten kasataan itse kakku!

Ota se sama PME vuoka jossa teit pohjan ja vuoraa se kelmulla. (Toki pesit sen siinä välissä.)
Laita Brownie vuuan pohjalle, ja kaada päälle puolet Oreo-vaniljamassasta ja laita viipaloidut mansikat päälle. 
Kaada puolet suklaajuustomassasta mansikoiden niskaan ja sen päälle loput Oreo-vaniljamassasta ja viimeiseksi loput suklaajuustomassasta.
Taita kelmun reunat päälle, ja nakkaa kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Yö on kaikkein varmin.

Seuraavana päivänä nosta kakku kelmun avulla pois vuuasta ja siirrä kakkulautaselle. Koristele mansikoilla sekä Oreo-kekseillä.
Huomaathan, että kakussa käytetään raakaa kananmunaa sekä pastöroimatonta juustoa.




Helpottaakseni sun kaupassakäyntiä, kasasin tähän tarvittavat raaka-aineet yhteen laskettuna.
Tarvitset:
(500g) tummaa suklaata. (Kakkuun 470g, ja loput suoraan suuhun.)
(160g) voita
kananmunaa
sokeria
vehnajauhoja
kaakaojauhetta
suolaa
tomusokeria
vaniljaesanssia
2 pkt Mascarponetuorejuustoa
4dl kuohukermaa
1 pkt Oreokeksejä (toinen jos haluat myös koristella kakkua niillä.)
150g tuoreita mansikoita (+koristeluun)
liivatelehtiä
espressokahvia (tai vahvaa suodatinkaffetta.)





Vinkki! Korvaa mansikat vadelmilla tai mustikoilla oman maun mukaan.
Miltäs näyttää? Kokeile ihmeessä ja kerro mitä pidit. <3 

P.S. Seuraathan meitä jo facebookissa sekä instagramissa?