19. lokakuuta 2017

Diabeetikon kakku kookossokerista. (sis. alekoodin!)

Yhteistyöpostaus. Kakun kookossokerit saatu Best Bitesilta.

Mulla oli tuossa taannoin ilo ja kunnia tehdä kakku ystäväni siskolle, joka odottaa esikoistaan.
Niin ihanaa ja jännittävää aikaa. Muistan todellakin sen tunteen kuin eilisen.Tällä tulevalla äidillä on diabetes, joten kakkua toivottiin mahdollisimman vähällä sokerilla. 
Ja mikä tuuri. Juuri, kun syyskuun Best Bites -boxista oli kuoriutunut täydellinen leipurisetti nimeltänsä "Kädet taikinaan."
Boxin parasta antia tälläkertaa mun mielestä oli ehdottomasti  kookossokeri ja raakakaakao joka oli makeutettu kookossokerilla. 


Tiesitkö sinä, että kookossokerin glykeeminen indeksi on huomattavasti matalampi mitä tavallisen sokerin? Kookossokerin arvo on 35. Hunajan 61. Näitä verrataan glukoosiin, eli rypälesokeriin jonka glykeeminen indeksi on 100. aika vissi ero? Tämän takia diabeetikko tykkää tästä enemmän kuin tavallisesta. Olkoon se sitten raskausajan tai ihan perus. Siis se diabetes. Itse en tiedä diabeteksesta kuin ne perus faktat, joten jätän aiheen tähän.

Mitä tarkoittaa glykeeminen indeksi?
Glykeeminen indeksi ilmaisee ravintoaineen imeytyvien hiilihydraattien vaikutusta verensokeriin. Ravintoaineen glykeemisestä indeksistä voi päätellä kuinka paljon kyseisessä ravintoaineessa olevat imeytyvät hiilihydraatit nostavat ihmisen verensokeria verrattuna vastaavaan määrään glukoosia. 

Kookossokeri ei maistu lainkaan kookokselta. Se valmistetaan kookospalmunkukinnoista. Niistä valutetaan nektaria, joka keitetään sokeriksi. Se maistuu vähän kinuskiselta, omaan makuuni hieman palaneelta lakritsilta. Väri on kauniin kullanruskea, ja koostumus hieman tahmea.

Kookosokeri käyttäytyi lähes samalla tavalla mitä tavallinen. Vaahtoutuminen otti vain hieman enemmän aikaa, eikä pohja kohonnut ihan yhtä mahtavasti mitä tavallisella sokerilla leivottaessa. Maku taas omaan mieleeni oli jopa parempi mitä peruspohjat. Sellainen melkein palanut maku, vaikka pohjat olivat ihanan kosteita ja just sopivan kypsiä. Sellainen sokeriton kinuskifiilis, jos tiedätte mitä haen takaa?

Täytteeksi keitin vadelmia ja kookossokeria. Pyöräytin blenderissä ja siivilöin siemenet pois. Hapan vadelmamelba toimi samalla kakun kostuttajana.

Raaka-kaakaomousse valikoitui täytteeksi, Kiitos best Bitesin. Kermaa, tuorejuustoa, vaniljaa, kookossokeria ja raaka-kaakaota (joka oli makeutettu sillä koookossokerilla.) Thats it. Massa ei edes vaatinut liivatetta, sen verran tämäkkää tavaraa oli tuo kaakao.

Kakku kuorrutettiin voikreemillä, ja valutukset ovat valkosuklaata.. Mutta kuorrutus on se helpoin syömättä jätettävä? Koristeina aitoja kukkia. Kukat on varresta kelmutettu,  ja ujutettu pilleihin. Joten ne ovat täysin turvallisia koristeita. Vaikka ovatkin syötäväksi kelpaamattomia. Joku joskus koulussa sanoi, että lautasella ei saa olla mitään mitä ei voi syödä.. Saako kakussa?Sokerit saatu Best Bitesilta.

Koodilla MUTSIJAMURUPULLAT10 SAAT -10%  alennuksen BestBites:in verkkokaupassa.

Ida

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. ❤