2. kesäkuuta 2017

Banana dripped cake -ohje.

Mä kirjoitin tuossa hetki sitten meidän kuopuksen värikkäistä synttäreistä. Koko postaus löytyy täältä. 
Lupasin näpytellä parhaat reseptit tänne ihan omilleen, helposti löydettäviksi resepteiksi. Nyt aloitetaan siitä kakusta.



Banana dripped cake.

Pohjat teen aina Kinuskikissan sienikakku-ohjeella. Tässä linkki niihin.
Tein kahdeksan munan taikinan, ja jaoin taikinan kahteen n. 24cm vuokaan.
Pohjat leikkasin puoliksi, sillä halusin neljä mehevää pohjaa.




Täytteeksi, tai oikeastaan kostutukseksi keitin pakkasesta vadelmia ja raparperia. Ihan niitä vain keskenään ilman lisättyä sokeria, sillä halusin pientä happoa muuten äkkimakeaan kakkuun.
Soseutin, ja siivilöin melbaksi.

Täytteeksi tuli maitosuklaamousse. 
Kaksi levyä maitosuklaata ja purkki kuohukermaa. Kiehauta, ja anna suklaan sulaa kunnolla. Anna jäähtyä kunnolla. (yön yli jääkaapissa.)
Seuraavana päivänä vaahdota maitosuklaaseos, ja erikseen vielä purkki kuohukermaa ja yhdistä ne varovasti keskenään.

Melbaa, suklaamoussea, pohja, melbaa, suklaamoussea... Päälimmäiseksi laitoin vielä melbaa, ettei se kuivu jääkaapissa. Sillä tein kakun loppuun vasta seuraavana päivänä.

Marenki-banaanikreemi:

4 huoneenlämpöistä valkuaista
1pss makutomusokeria (banana split)
250g huoneenlämpöistä voita



Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi vesihauteessa noin 5minuuttia. (Jos sulla on mittari, niin sen pitäis olla noin 60 astetta) Ota pois lämmöstä ja jatka vatkaamista vielä kovaksi vaahdoksi noin 10 minuutin ajan. (kunnes seos on jäähtynyt.)
Vatkaa sekaan voi. 
Värjää haluamallasi elintarvikevärillä, jos haluat. Kaikki Sugar and crumbsin tomut ovat valkoisia, joten mauilla voi helposti leikitellä. Mä valitsin banaanin, koska se on Vilin herkkua. 
Maku oli aito. Ei ollenkaan ällöttävä pirtelöesanssi, vaan oikeasti hyvä!

Tasoitin kakun reunat veitsellä, ja levitin ekan kerroksen kunnon kerroksen kreemiä. Jääkaappiin kovettumaan, ja niskaan uusi kerros. Toisen kerroksen kanssa pitääkin olla tarkempi, että sen saa täysin tasaiseksi. Tässä paras apu on palettiveitsi. Wiltonin palettiveitsi. 





Ohensin sitä vielä vähän rypsiöljyllä.



Koristeeksi askartelin viirin, ja asettelin läjän karamelleja. Njam. Kakku oli onnistunut, ja kovin kehuttu.




Kannattaa ehdottomasti kokeilla noita tomuja, mua jäi kiinnostamaan mauista ainakin Strawberry milkshake, Pina colada ja Salted caramel. 


P.S. Mulla jäi vadelmamelbaa yli, joten tein siitä chili-vadelmamajoneesia Slidereihin. Ne siis seuraavassa ohje postauksessa. Ihan huikeita!

Tomusokeri saatu Raision Confetista.
 
Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ❤