19. lokakuuta 2015

Diy sushi dinner!

Me rakastetaan Jussin kanssa molemmat sushia, todella paljon.
Mutta me ollaan myös melko tarkkoja senteistämme, näin kun toinen on mammalomalla.. Varmaan ymmärrätte. :D



Tehtiin iso setti meidän lempiruokaa, ja näppärinä vanhoina matemaatikkoina laskettiin kappale- ja annoshinnat meidän herkuille.
Oikeasti se on tosi kivaa näpertämistä, ja kivaa yhdessä tekemistä. Itse en siis sanoisi sushin tekemisen olevan vaikeaa, ehkä enemmän aikaa vievää. :)

Puuroriisi 1.79€/kg =0.5kg = 0.99€
(todettiin että se on jopa parempaa kuin paljon kalliimpi sushiriisi )
Levämatot 1.99€/10kpl
Riisiviinietikka 1.25€/150ml = 90ml(6rkl) =0.83
Wasabitahna 1.85€/43g = 10g = 0.29
Ruohosipuli 1.65€/ruukku = 1/2ruukkua =0.83
Kylmäsavulohi 29.90€/kg = 100g =2.99
Tuorejuusto 1.90€/200g = 50g = 0.49
Jokiravunpyrstöt 33€/kg =100g = 3.30
Avokado 5.65€/kg = 0.211g = 1.19
Kurkku 3.49€/kg = 100g = 0.35
Suippopaprika 1.99€/2kpl = 1kpl = 1.00
Porkkana 1.05€/kg(6kpl) = 1porkkana = 0.17
Soija 24.60€/litra = 50ml =1.23

Yhteensä 15.65

Tästä setistä tuli yhteensä 80 sushipalaa.
Yhden palan hinnaksi tuli siis 0.20

Söimme tästä molemmat kaksi ateriaa, jonka mukaan yhden aterian hinnaksi tuli 3.90

Sitten tottakai verrattiin muutaman turkulaisen sushiravintolan hintoihin, tultiin siihen tulokseen että säästimme n.100€ :)

(eihän tietenkään ole sama asia, mutta ainakin on rakkaudella tehty. :D)
Pakko lisätä tähän väliin, että unohdettiin ostaa tuoretta ananasta, se sopii mun mielestä sushiin täydellisesti.

Miten tehdään? :)
500g puuroriisiä kattilaan, huuhtele kylmällä vedellä 2-3krt
Laita kattilaan kylmää vettä niin paljon, että riisit peittyvät. Anna olla 20min.
Kaada vesi pois, ja lisää 8dl kylmää vettä.
Kiehauta, ota lämmöt pois ja kansi päälle.
Anna olla 10minuuttia, tai niin kauan ettei riisin seassa ole enää vettä. (älä sekoita!)
Kaada laakeaan astiaan, laita joukkoon 2tl sokeria, ja 6rkl riisiviinietikkaa.
Käännä lusikalla sekaisin, älä sekoita. Anna olla kunnes on kunnolla jäähtynyt.

Tällä välin suikaloimaan täytteitä!
Mitä sitten tekeekään mieli, ohuiksi kauniiksi suikaleiksi.
Itse tykkään laittaa tuorejuustoa tai majoneesia pussiin, niin saa nätisti laitettua väliin sitäkin. ;)
Sitten kaikki käden ulottuville ja hommiin!



Kannattaa ottaa pieneen astiaan myös lämmintä vettä, koska riisi tarraa aika hyvin sormiin kiinni.

Laita levä niinpäin, että se kiiltävämpi puoli on sinuapäin. Se vähemmän kiiltävä tarraa sitten lopuksi paremmin kiinni, jolloin rulla pysyy nätimmin rullana.

Ekana riisi, siinä voi mennä hermo. Mutta kannattaa käyttää aikaa ja tuhdata se kunnolla kiinni siihen levään. Ja jätä vähän tyhjää loppuun, että on helpompi sitten sulkea se rulla, kun riisiä ei ole ihan loppuunasti.
(muista ruuanlaittoviini!!)

Sitten täytteet, ei kannata olla ahne.
Ja sitten lähdetään rullaamaan! Vähän niinkuin kääretorttua, muttei kuitenkaan yhtään sinnepäin. Nappaa tiukasti kiinni ettei täytteet leviä, ja käytä sushimattoa apuna (0.99€/kpl prismasta)
Tässä pieni kuvaketju aiheesta. :)












Vedellä lopuksi liimaat pötkön kiinni, ja seuraavan kimppuun. :)

Me leikattiin eka puoliksi, sit puoliksi ja taas puoliksi, niin saatiin tasamittaisia ja jokaisesta se 8kpl. Toki voi leikata pienempiäkin suupaloja, ellei ole tälläsiä isosuisia herkkupyllyjä.

Jääkaappiin odottamaan, saunaan koko remmi ja lapset nukkumaan.
Ja kun kello löi 21, lössähdettiin soffalle telkun, sushin ja viinin kanssa.
Näinä aikoina, pienten lasten kanssa, ihan mahdottoman täydellinen lauantai-ilta. <3

Ja pakko kehua Myllyn Alkon Maria, joka suositteli meille ihan just eikä melkeen täydellisen sushiviinin. Me tykätään yleensä juoda tosi kuivia viinejä, mutta tämä olikin puolikuiva. Ja aivan pöörfekt.
Deep Roots Riesling,
Trocken rheinhessen 2014
Hinta tälle oli n.11€

Suosittelen kokeilemaan, hauskaa ja hyvää. Ja ihan varmasti rahanarvoista.
Muttei kannata antaa alle kaksivuotiaan maistaa itse wasabia, tai jos annat, ota kamera valmiiksi. :)

3 kommenttia:

  1. tunnen itteni niin maalaistolloksi ku en oo ikinä maistanu sushia... :D täytyy kokeilla! :D

    VastaaPoista
  2. Tämän ohjeen mukaan tuli kokeiltua ensimmäisen kerran eilen! Kiitos selkokielisestä ohjeesta, oli hyvää ja maistui isommallekin porukalle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤