7. joulukuuta 2018

Lapsen ensimmäiset ulkoistetut synttärit -kannattiko?

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Huvimaa:n kanssa.

Itsehän ajattelin, että meidän lasten synttärit kyllä järjestetään kotona ainakin siihen saakka, kunnes menevät kouluun. No kuinkas kävikään?Esikoiseni täytti juuri viisi vuotta, ja kysyin häneltä kenet hän juhliinsa haluaisi kutsua? Kun nimilistan loppua ei kuulunut, totesin otsa hiessä ettei ne kaikki kyllä meidän kotiin mahdu. Eikä ehkä niin se mahtuminenkaan vaan se stressi ja siivoaminen. Siivoaminen kertaa kaks, vähintään. 

Me saatiin ilo ja kunnia viettää pojan synttäreitä Piisparistillä Huvimaan tiloissa. En ollut ennen käynyt paikassa, joten koko "leikkipuisto" oli minullekin aivan täys yllätys. Kutsuttuja lapsia oli noin 25 joista paikalle pääsi 20. Määrä kuullostaa kieltämättä aika huimalta, mutta kutsuttiin kaverit sisaruksineen, ja osan vanhemmat jäivät pelipaikalle silmäpareiksi pienempien vuoksi.
Pelkäsin että niitä lapsia on niin paljon, että  aika menee vain oman vuoronsa odottamiseen.  Mutta ei  se hei mennyt. Huvimaa on niin suuri paikka, että nuo pienet tyypit hävisivät sinne kuin tuhka tuuleen, silleen hyvällä tavalla vanhemman näkökulmasta katsoen. Enimmäismäärä lastenkutsuille Huvimaassa on 30.
Lasten lempipuuhat olivat ehdottomasti kaivuri, pehmomeri jonne hyppiä trampoliinilta ja suuri keltainen  liukumäki. Pienempien vieraiden mieleen oli erityisesti valtava legovalikoima ja iso junarata jolla ajella. 
Itse vanhempana arvostan helppoutta, hyvää palvelua ja kestävää kehitystä.

Huvimaan kolme parasta ominaisuutta:

Helpon huvimaasta tekee sen, että sinne mahtuu koko päiväkoti- tai luokkaryhmä, eikä ketään tarvitse jättää pois laskuista. Sinun ei tarvitse siivota omaa kotiasi ennen ja jälkeen, ei tiskata eikä koristella. Henkilökunta siivoaa kaikki jäljet imuroinnista roskienvientiin saakka, sinun tarvitsee vaan saada lapsesi pois ennen seuraavan juhlavuoron alkua. Kuullostaa helpolta..
Hyvää palvelua on mielestäni helppo ja yksinkertainen varaus-systeemi, valmiit synttärikorttipohjat ohjeineen sekä äärettömän ystävällinen ja vilkkaat lapset hienosti huomioon ottava henkilökunta. 
Ekologisuuden koen olevan niin ehdottoman tärkeä ja varteenotettava seikka juhlia kuin juhlia järjestettäessä, että se ansaitsee mielestäni erityismaininnan. Huvimaassa sinulla on täydet hyvännäköiset astiastot käytettävissäsi. Sinun ei siis tarvitse ostaa kertakäyttöisiä, ellet itse halua. Kaikki tarjoiluastiat löytyvät myös pelipaikalta, joten voit tehdä niinkuin me ja tyhjentää vaan pussit teräksisiin tarjoiluastioihin ja levittää pöydälle.
Näin ruuhkavuosissa kahlaten, en voi muuta kuin suositella. Minulla oli töiden jälkeen tunti aikaa valmistella juhlat ennen niiden alkua. ostin kaupasta minipizzoja ja heitin ne uuniin. Leikkasin kolme kurkkua tikuiksi ja yhden vesimelonin lohkoiksi. Muut kaadoinkin pusseista kulhoihin vasta juhlapaikalla. Mehut, karkit ja sipsit tilasin etukäteen netistä hävikkiruokaa myyvältä firmalta. 
Voisin jopa sanoa, että nämä synttärit olivat stressaavalle mutsille helppoa kuin heinänteko -jos tekis heinähommia.
Huvimaa tarjoaa myös aikuisille jotain aivan loistavaa, nimittäin hierovan tuolin, kaffet ja teet.

Huvimaan lastenjuhlista keksin vain yhden miinuksen ja se on aika. 1,5 tuntia on just sen puoli tuntia liian vähän, jonka vuoksi suosittelen pitämään tarjoilut mahdollisimman simppeleinä ja pieninä. Valitettavasti lahjojen avaamiselle ei ollut aikaa. Tosin tärkeintä näytti kaikille olevan se itse leikki, ja poika avasikin omat ihanat lahjansa vasta seuraavana päivänä, sillä sammui autoon kuin äitinsä aikoinaan, heti juhlien jälkeen.
Viikonlopun ensimmäinen ja viimeinen vuoro on 2h, muut vuorot ovat 1.5h ellet sitten varaa useampaa aikaa perätysten. Tästä linkistä pääset varauskalenteriin joka täyttyy kovaa vauhtia jo kuukausia etukäteen.  

Kiitos kaunis Huvimaalle, todellakin kannatti. Me  tapaamme ihan varmasti vielä.Ida


4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta paikalta! Meillä on yhdet synttärit järjestetty Hoplopissa! Se helppous oli ihanaa! Lapsetki tykkäsivät tietysti.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäisten synttäreiden suhteen ei tarvitse vielä näitä pohdiskella, mutta aikanaan tulee varmasti meilläkin eteen pohtia ollaanko kotona vai mennäänkö muualle juhlimaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen synttäripaikka! Ja kivan monipuolisesti näytti olevan tekemistä moneen sisäpuistoon verrattuna. :)

  VastaaPoista
 4. On käynyt mielessä järjestää synttärit jossain, mutta on kyllä kallis homma ainakin meille. Kiva noissa kun ohjelmaa tosiaan löytyy ja lapset pääsee leikkimään ja aikuiset voi keskustella ja "rentoutua" (toivottavasti). Ei tosiaan tartte ite siivota ja tehdä syötävää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤