21. marraskuuta 2018

Penninvenyttäjän joulukalenteri lapselle, joka antaa sitä kaikkein tärkeintä, yhteistä aikaa

On marraskuun loppu ja kauppojen hyllyt notkuvat mitä ihmeellisimmistä joulukalentereista. On suklaata, salmiakkia, kosmetiikkaa, erotiikkaa, tiesmitätiikkaa, olutta, legoja, koruja, teetä, kahvia ja viinaa you name it. Minkä tahansa tuotteen saat muutettua joulukalenteriksi jos niin vain haluat. Rahaa saat käytettyä nollasta eurosta sinne satas(tuhat?)lappusiin saakka. Kaikille löytyy ihan varmasti jotakin jos vain haluaa.
Nyt ajattelin jakaa teille mun vinkin siihen, miten saat ihanan joulukalenterin ilman, että laitat siihen rahaa  ihan valtavasti. Eikö ois ihanaa ettei sun tarvitsisi tunkea sinne marketin hyllyille ja selittää lapsille miksi just se hänen haluamansa kalenteri on koko kaupungista loppu? No, olisi pitänyt varmaan ostaa se silloin lokakuussa kun nähtiin ekan kerran ja vähän naureskeltiin et c`moon nyt jo?! Eikä kiukutella nyt marraskuun lopulla -sanoisin minä. Been there done that. Ei muuten mee ihan pienelle selityksenä läpi.





Ajatus merkityksellisestä joulukalenterista perheen lapsille lähti siitä, kun huomasin omaa kalenteriani selatessa etten  tule olemaan joulukuussa paljon kotona, koska työpaikallani tehdään vuoden kovinta myyntiä joulun alla. Lapsille taas joulun odotus on taianomaista ja jännittävää, joten haluan ehdottomasti olla siinä mukana sen mitä vain kykenen. 

Yksi tärkein ominaisuus vanhemmuudessa on mielestäni läsnäolo. Haluan ehdottomasti että mun lapset muistaa mun ja heidän isänsä olleen paikalla kun muistelevat lapsuuttaan. Olleen ihan oikeasti läsnä, eikä näytön läpi samassa huoneessa. Kun katsoin omaa kalenteriani tunsin piston sydämessäni ja mietin miten saisin jokaiseen joulukuun päivään edes sen pienen hetken poikien kanssa, vaikka vapaapäiviä ei siellä juuri näkyisi. Mitä kaikkea joulukuussa tehdään? No tietenkin eletään ihan perus arkea mutta ennenkaikkea lasketaan öitä siihen aattoon ja Joulupukin tuloon.

Tänä vuonna touhu- ja elämyskalenteri jää ajanpuutteen vuoksi meidän perheessä kasaamatta, enkä halua että sokerihiireni teroittavat hampaitaan suklaaseen päivittäin jouluun saakka ja aattona vielä kahta kauheammin. Eihän se suklaa niissä ole edes erityisen hyvää. Tänä vuonna meidän 5- ja 3- vuotiaiden joulukalenteri on koko perheen yhteinen jouluaiheinen satukirja joka sisältää 24 pientä tonttumaista jatkotarinaa joulun merkitystä ja sen ajatusta ihanasti tukien.

Kyllä, kutsu mua vaan tylsäksi mutsiksi, mutta meidän kotona joulukalenterin virkaa ajaa kirja. Maksoin Tonttu Toljanteri ja outo jouluvieras kirjasta 9,90€.  Nettiä selaillen sen saa monesta paikasta hintaan 9-15€. Jos lapsia on sun  perheessä useampi, yhteistä aikaa on muutenkin vähän tai ihan vaan jos et halua ostaa sokeria tai materiaa, osta kirja josta on taatusti iloa vuodesta toiseen useammallekin ihmiselle.
Mä en sano etteikö se suklaakalenterin osto houkuttaisi ja mun lapset olisivat varmasti erittäin onnellisia niistäkin, mutta askel se on pienikin kohti kestävämpää maapalloa -vai omaatuntoa?
Paketoin kirjan jouluiseen paperiin ja pojat saavat avata sen joulukuun ensimmäisenä päivänä, ja siitä  hetkestä alkaa meidän yhteinen satumme kohti jouluaattoa.

Perinteitä rakastavana toivon koko sydämestäni, että muu perhe ihastuu ideaan yhtä paljon mitä minä, ja ehkä mahdollisesti saataisiin tästä rakennettua meidän perheen ensimmäinen ihan oma jouluperinne. Kirja, jota luettaisiin yhdessä joka joulukuussa joulua odottaen.





Tämä on myös kalenteri sulle, joka on aina viimetipassa paniikkikrääsä ostoksilla ajatuksella, että pitäähän se tavarakalenteri nyt lapsella olla. Mut hei, ei todellakaan tarvitse!

Minkälainen kalenteri teillä on käytössä? Vannotko suklaan nimeen, askarteletko itse vai riittääkö perinteinen kuvakalenteri ihan hyvin?

Ida

6 kommenttia:

 1. Ihana idea!!<3<3 ja oon samaa mieltä, kalenterisuklaa ei ole kovin hyvää..:D

  VastaaPoista
 2. Ihana idea, täytyy hommata itsellekkin tuo kirja��

  Mira

  VastaaPoista
 3. Ihana idea :) Itseltäni löytyy pari kosmetiikkajoulukalenteria (yllättäen :D), tyttöseltä ei vielä mitään koska on niin pikkuinen vielä - olen kuitenkin jo ajatuksissani pohtinut, että kun kalentereiden aika tulee niin tulen sen itse kokoamaan valmiiden sijasta (mm. syystä etten itsekään tykkää kalenterisuklaan mausta ja toisekseen parempihan se olisi jos kalenterissa olisi muutakin kuin suklaata/karkkeja). :)

  VastaaPoista
 4. Meillä poika sai joulukalenterinsa parturista :) Hyvä idea tämä sinun.

  VastaaPoista
 5. Siis kertakaikkiaan upea idea! Yhteinen aika on todella tärkeää ja varsinkin se läsnäolo.

  Ei aina tarvitse olla sirkushuveja.

  VastaaPoista
 6. Ihana ja ekologinen idea. Tällaisia juttuja tarvitaan enemmän. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤