1. marraskuuta 2018

Ehkäisytietsikka käyttöön! sis. alekoodin

*Kaupallinen yhteistyö//Lady Comp

Olen ollut nyt ilman hormonaalista ehkäisyä toista kuukautta. Tästä linkistä pääset lukemaan aiheesta ja syistä enemmän. Mitä sinä aikana on tapahtunut? Mun kasvoihin on ilmestynyt pieniä näppyjä joita mulla ei ole koskaan ollut. Hiusharjaan jää hiuksia entistä enemmän ja suklaa maistuisi päivittäin. Mun mieliala on tasaisempi, olen energisempi ja jaksan touhuta lasten, mun miehen  ja koiran kanssa paljon entistä enemmän. En hermostu pienistä vaan mun ennestään jo hyvät hermot on venyneet lehmänhermoista elefantin hermoihin.

Kaikin puolin siis hyvät fiilikset. Uskon ja toivon tämä olevan vasta alkua, sillä vuosien hormonien pumppaaminen mun kroppaan ei suinkaan häivy päivässä,  kuukaudessa eikä tuskin vielä vuodessakaan. Joku siellä ruudun takana saattaa naurahtaa että aikamoinen placebo vaikutus, mutta ei se sitä voi ainakaan kokonaan olla. Uskon että kaikkeen sun tekemiseen vaikuttaa sun oma asennne ja mielentila ihan siinä missä  ravinto sekä liikunta. Kun nuo kaikki on linjassa, on sulla ihan varmasti parempi olla, muttei yksikään noista ole yksinään syy millekään sairaudelle tai pahalle ololle, mutta eivät ne ainakaan oloa pahenna, se on varma.

Muutaman viikon pohdinnan, plussien ja miinusten vertailun jälkeen tulin siihen tulokseen etten minä halua enää olla se tyyppi joka laittaa kroppaansa hormoneja kun voin ihan yhtä hyvin olla ilmankin. Hormonaalinen ehkäisy jäi pois laskuista ja pöydälle jäi kondomi sekä ehkäisytietokone. 
Ehkäisytietokone? Ajattelet ehkä ensimmäisenä että mitähän vi**ua, ei nainen ole mikään ennalta arvattava kone, vaan hyvinkin monimutkainen ja uniikki yksilö. Olet oikeassa.

Sain käyttööni Lady Comp:n pienimmän laitteen nimeltänsä Pearl. Pearl on noin kämmenen kokoinen supertietokone jossa on sisäänrakennettu erittäin tarkka ruumiinlämmön mittaava sensori. Sensori mittaa lämmon 0,05 asteen tarkkuudella ja analysoi sitä muihin antamiisi tietoihin, ja antaa niiden perusteella sinulle tiedon värillä oletko hedelmällinen vai et. 

Nainen on hedelmällisessä tilassa noin kuusi päivää kuukaudessa. Tuon kuuden päivän vuoksi kroppaani on mennyt hormonia päivittäin yhteensä kymmenen vuoden ajan. En ole hyvä matematiikassa, mutta aika monta päivää turhaa tavaraa joka ei mun kroppaan ole tarkoitettu. 

Miten Pearl toimii?


Kun otat koneen käyttöön tarkista että kellonaika ja päivämäärä ovat oikein ja tämän jälkeen tallenna ehkäisytietokoneeseen haluamasi herätysaika. Kone herättää sinut joka päivä samaan aikaan, ellet itse muuta  aikaa. Itse mittaan lämmön aina kun kello soi, vaikken heti nousisikaan ylös. 
Sitä ei kuitenkaan tarvitse mitata sillä samalla kellon lyömällä, vaan aikaraja mittauksessa on + tai - kolme tuntia. Jos mittaat normaalisti lämmön aina klo: 06:00 voit mitata sen klo: 03:00-09:00 välisenä aikana. Pääsääntö mittauksessa on, että se tulee tehdä aivan ensimmäisenä kun heräät. Jos esimerkiksi nouset aamuyöstä vessaan tai hoitamaan lastasi, mittaa lämpösi tuolloin jotta tulos pysyy mahdollisimman tarkkana. Tässä siis syy, miksei tämä sovi naisille joilla on kotona huonosti nukkuvia lapsia, silllä et varmasti ajattele oman ruumiinlämpösi mittausta jos nouset seitsemännen kerran hoitamaan lastasi aamuyöstä. 


Blessed be the fruit


Kone herättää minut joka aamu kuudelta. Painan herätyksen pois mistä tahansa näytön napista, ja tämän jälkeen painan nappia jonka päällä on mittarin kuva ja asetan mittarin suuhuni kielen alle. Mittaus kestää noin 30 sekuntia ja kone päästää äänimerkin kun mittaus on valmis. 
Lcd näyttöön tulee ruumiinlämpöni jonka jälkeen näyttö kertoo värillä olenko hedelmällisessä tilassa vai hedelmätön. Blessed be the fruit. Jos näyttö osoittaa keltaista olen niin sanotussa välitilassa. Välitila tarkoittaa epävarmoja päiviä, tai koneen oppimista. Jos olet ihan alussa koneen käytön kanssa eikä sinulla ole vielä ollut kuukautisia koneen käytön aikana, on värisi melko varmasti keltainen. 
Eli, jos kone antaa sinulle punaisen tai keltaisen värin, käytä kondomia ellet halua tulla raskaaksi.
Kone pyytää sinua merkitsemään kuukautisesi ja se tehdään vahvistamalla näytössä vilkkuva M-kirjain mittauksen jälkeen, jos sinulla on tuolloin kuukautiset. Voit myös tallentaa koneeseen yhdyntäkerrat, joka aktivoi raskaustestin. Ajan myötä, kun kone oppii lukemaan sinun yksilöllisiä tietoja osaa se ennakoida ja kertoa sinulle, oletko mahdollisesti raskaana vai et. 

Ehkäisytietokone oli helppo ottaa käyttöön, sillä selkeät suomenkieliset ohjeet ja tuki on aina saatavilla. Pearl lupaa 99,3% ehkäisytehon olettaen, että konetta käytetään päivittäin täysin ohjeistuksen mukaan. 
Alkuun musta tuntuu vähän hölmöltä heittää miehelle värikoodeja, mutta uskon että tähän kyllä tottuu.
Miksi kallis tietokone edullisen puhelinsovelluksen sijaan? Koen mittaamisen ja näppäilyn muutenkin aamusumussa ainakin näin alkuun hieman tahmealta, joten ajattelen, että erillinen mittari ja lukemien syöttäminen toiseen laitteeseen olisi minulle vielä vaikeampaa. Tästä syystä kallistuin laitteeseen joka on helppo ottaa mukaan, se tekee laskelmat ja syötöt minun puolestani varmasti ilman virheitä.


Yleisiä tietoja:
Laite painaa 70g ja on noin kämmenen kokoinen. 
Pearly toimii AAA-paristoilla.
Laite arvioi hedelmällisyytesi kuusi päivää eteenpäin aina näyttäen kiertopäiväsi.
Laite on täydellinen apu raskautta toivovalle ja sitä välttävälle.
Pearly on oiva valinta jos sinä haluat olla kuormittamatta kroppaasi hormoneilla jotka eivät sinne luontaisesti kuulu. 

Pearly kestää käytössä ainakin seitsemän vuotta, ja sen hinta on 349,00€ jonka mukaan ehkäisytietokoneenkäyttäjän ehkäisyn  vuosihinnaksi tulee 49,85€ ja kuukausihinnaksi 4,15€
Mun edellinen hormonikierukka maksoi n.150€ ja sen kesto oli 5 vuotta. Sen vuosihinnaksi siis tuli 30€ ja kuukausihinnaksi näin ollen vain 2,50€. Eroa siis on, mutta arvotan mun oman olotilan ja fiiliksen helposti eurojen yli. 

Jos innostuit ja ihastuit Pearlyyn,  alennuskoodilla BLOG140  saat -20€ pois laitteesi loppusummasta. Alennuskoodi on voimassa 15.11.2018 saakka.  Tästä linkistä pääset suoraan ostoksille. 

Palaan vielä tähän  aiheeseen, kun kokemusta on enemmän mitä fiilistä. 

Ida

15 kommenttia:

 1. Mä en itse ehkä tämän kaltaiseen värkkiin uskaltaisi luottaa jos uusi vauva olisi ehdoton ei - nykyisessä elämäntilanteessa ei siis olisi ehkä mahdoton juttu kokeilla, tosin en ole varma nouseeko endometrioosikivut taas päällä jos hormonit lopettaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotan kunhan itse käytän just niin kuin kuuluukin. Eihän kondomikaan toimi jos sitä vain välillä käyttää.. :D

   Poista
 2. On hyvä, että markkinoille tulee erilaisia vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä päätös lopettaa hormonit, itse lopetin jo 10 vuotta sitten. Tällainen laite olisi kyllä ollut kätevä!

  VastaaPoista
 4. Tekniikka kehittyy. Hieman mietityttää miten oikeasti toimii, koska varmaa ei ole kuin epävarma. Voin kuvitella, että joku käyttää laitetta varmojen päivien laskemiseen, mutta itseltäni jää hankkimatta vaikka uudet laitteet kiinnostaakin. Tuo kuitenkin vaatii sitoutumista, mutta siinä vaiheessa kun etsitään hormoonittomia vaihtoehtoja niin miksi ei olisi valmis sitoutumaan kuumeen mittaamiseen (nopea toimenpide!) kuin esim. pillerin päivittäiseen ottoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. koneessa toki kestää muutamia kiertoja että se on tietoinen just sun kierrosta. tästä ssyystä se antaakin mulle todella paljon punaisia päiviä, koska olen vielä niin alussa koneen kanssa. Vihreät sitten lisääntyvät, kun kone tuntee mut kunnolla, ja se kertoo mun mielestä vain positiivista koska kone ei anna niitä varmoja kuin vain varmoina päivinä.

   Poista
 5. Oho. Itse en moiseen koneeseen uskaltaisi luottaa (tai omaan järjestelmällisyyteeni sen käytössä;) ), mutta toki erittäin hyvä, että markkinoille tulee uusia hormonittomia vaihtoehtoja. Mietin myös aina uusien laitteiden ekologisuutta ja tarvetta, kun sellaisia yritetään arkeemme tunkea. Kuvittelisi, että kuparikierukka on esimerkiksi paljon ympäristöystävällisempi ja vaivattomampi hormoniton ehkäisy kuin uusi elektroninen laite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallan luottaa, koska käytän konetta päivittäin ja täysin oikein. Eihän kondomikaan toimi jos sitä käyttää joka toinen kerta. :D Kuparikierukkaa itseasiassa mietin pitkään, mutten koe sitä kovin luonnoliseksi tilaksi, että vierasmetalli aiheuttaisi kohtuuni jatkuvan tulehdustilan.

   Poista
 6. What!!Haluun tämmöisen heti. En siis suostu käyttämään hormonaalista ehkäisyä.

  VastaaPoista
 7. En itsekään käyttäisi enää hormonaalista ehkäisyä missään muodossa. Mahtavaa et teknologian ansiosta tulee tällaisia vaihtoehtoja sille :)

  VastaaPoista
 8. Itselläni tuo ei toiminut, näytti koko ajan punaista tai keltaista. :)

  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
 9. Hei, lupailit uutta postausta kun olet käyttänyt laitetta jonkun aikaan. Onko se vielä sinulla käytössä? Olisi kiva kuulla kokemuksia laitteen käytöstä jne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Olet oikeassa, niin lupailin. Meidän laitteelle kuitenkin kävi niin (noloa) että se meni pyykinpesukoneeseen lakanoiden mukana.

   Sen ajan mitä laitetta käytin, noin puoli vuotta, se toimi ihan sika hyvin. Sen muisti helposti kun se oli mulla tyynyn alla (en suosittele koska seuraus pyykinpesukone..)

   Laite oppi mun kierron ja lämmöt tosi nopeesti, se ihan yllätti. Ja harmittaa ihan sikana oma moka sen kanssa, koska ois muuten todellakin edelleen käytössä.

   Lopetin blogin päivittämisen vuoden vaihteessa, joten sen vuoksi aiheesta ei ole täällä ollut julkaisuja, mutta instagramissa juttu kyllä jatkui.

   Poista
 10. Mulla on ollut Pearly käytössä nyt 4 vuotta ja lyhyesti todettuna voisin sanoa sen olevan paras hankinta minkä nainen voi itselleen hankkia. Mua alkoi suututtaa aiemmin hormoonallisen ehkäisyn kulttuuri Suomessa, miksi pitää sekoittaa naisen elimistön luonnollista toimintaa, kun jokaisesta tuutista ohjataan hormoonien käyttöön. Pearlyn käyttöön alussa pitää olla sinnikäs ja mitata lämpö, jotta kone oppii sun kuukautiskierron. Ajattelen sen olevan soveltuva sekä lapsen hankkimista suunnitteleville että lapset jo saaneille, sillä päivien värit (punainen ja vihreä) ohjaavat pitääkö kondomia käyttää. Itse olen oivaltanut, että hormoonittoman ehkäisyn avulla oon oppinut kuuntelemaan omaa kehoani: tunnen selkeästi kuinka ovulaatio lähestyy minkä myös pearly tunnistaa päivälleen, hedelmälliseen ajankohtaan kuinka seksihalut ovat tapissa kuin taas silloin kun ei ole hedelmälliset päivät, seksihalut ovat paljon laimeammat, liekkö jotain luontoäidin suunnittelemaa se😉 Puhumattakaan psyykkisestä vaikutuksesta: se että sun tunteet on luonnollisia eikä tosiaan mitään hormoonihuuruisia ylä-ja alamäen tunteita mitä itse aiemmin hormoonallisessa ehkäisyssä huomasin selkeästi. Itselläni se vaihe että nyt vauvan tulo on tervetullutta, ja kiitän kyllä pearlya siitäkin, miten helppo sen avulla on suunnitella seksin harrastamista ennakoiden hedelmällisiä päiviä, kun se on hämmentää mutta kuukautiskierron aikana ei ole kovin montaa hedelmällistä päivää milloin raskaaksi tuleminen on mahdollista! On hauskaa ollut se, että Miehen kanssa keskustellaankin siitä, että minkäs värinen päivä tänään on, sillä se tietää että juuri ennen kuukautisten alkua saattaa olla meneillään PMS-oireita ja sen takia panta vähän tiukilla syyttä suotta 😂

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤