10. maaliskuuta 2018

(Hölmöjä?) Asioita joita mä teen ennen lomalle lähtöä.

Hyvää matkaseuraa? Mä oon just sitä! Ihan totta, ainakin omasta mielestäni. Mutta mä en oo niin kovin hyvää seuraa kun se matka lähestyy.
Mä nimittäin siivoon, mä siivoon koko kämpän ja vähän ylikin  ennen lähtöä. Imuroin, pesen lattiat ja vaihdan kaikki lakanat. Ne ihan perusjutut erona se, että muu porukka odottaa varmasti jo autossa kun mä vedän vielä ne vikat viillot. Pyykkikorien tulee olla tyhjät ja jääkaappi pesty ja lähes tyhjä. -Vaikka me ei olla edes kotona. Pihan tulee olla kutsuva, ja tottakai asutun näköinen.Jääkaapista päästään siihen, että noin viikkoa ennen lähtöä meille lankeaa lähes ehdoton kaupassakäyntikielto. Tyhjennetään kuivakaappeja ja pakastinta ja todellakin tilataan pizzat jos toisetkin. Olen äärettömän huono heittämään mitään pois, joten tällä minimoidaan sitten se. Eikä se pizzakaan ikinä huono ole. Tekosyy syödä pikaruokaa, ehkäpä?

Mä vaihdan jopa mullat meidän viherkasveihin ja kastelen sekä suihkutan ne vielä just ennen lähtöä kaikella rakkaudella. Toki se mullanvaihto olisi edessä näin keväällä muutenkin, mutta nyt on sitten hyvä sauma siihenkin.

Lapset jäävät vajaa viikko ennen reissua pois päiväkodista, josta suuri kiitos isovanhemmille. Meidän pojat ovat olleet todella herkkiä nappaamaan kaikki mahdolliset herkut hoidossa itselleen, niin näin minimoidaan se mahdollisuus ja saadaan aikaa hoitaa mahdolliset taudit vielä pois ennen reissua. En ole siis erityisen pöpökammoinen, mutta kerran kun lomalle päästään, teen kaikkeni että koko jengi oltaisiin myös siellä terveinä nauttimassa auringosta ja toisistamme.

Miten sä uskallat kertoa julkisesti lähtevänne lomalle? Siinä vasta hyvä kysymys. En mä uskaltaisikaan, ellei meillä olisi kotona enemmän kuin toimivaksi todettu hälytysjärjestelmä. Enkä puhu nyt uteliaista naapureista. Meillä on Verisuren hälytysjärjestelmä, jonka vuoksi mieli todellakin lepää, sillä mä tiedän ettei tänne ketään niin vaan murtaudu, ainakaan ilman kiinnijäämistä. 
Meidän järjestelmä näkee, kuulee tuntee sekä puhuu. Meille muuttaa myös osittainen talovahti, joten tämä ei ollut avoin kutsu tulla kokeilemaan laitteiden toimivuutta.Mä en stressaa tai jännitä, mutta mä haluan että se kotiinpaluu on yhtä ihanaa mitä se itse lomailukin. Mikä on sulle tärkeintä kun valmistelet lomalle lähtöä?

P.S. Tervetuloa seuraamaan meidän reissuvalmisteluja sekä itse reissua instagramin puolelle sekä facebookkiin.

Ida

9 kommenttia:

 1. No en mä nyt sanoisi, että ihan kauhean hölmöjä juttuja. On ihana tulla siistiin kotiin ja ettei jääkaapista kävele vanhentunut jauheliha vastaan!

  VastaaPoista
 2. Ai että sä oot niin fiksu !! Oikeesti, ei oo mitään parempaa kun tulla puhtaaseen ja siistii kotiin<3 :) mä teen välillä jopa viiden minuutin raivosiivouksen ennen kauppaan lähtöä, on ihan eri tulla kotiin kun keittiö edes on siisti ja leluröykkiö ei heti eteisessä vastassa :D ihanaa lomaa teille, kyllä kelpais lämpö!<3p.s jos sen jälkeen sovittais jotain leikkivauvanuuhkutustreffejä!?<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Mä oisinnjobtullut mutta kaikki mahdolliset pöpöt on puunannu meitä ihan hulluna ☹️ Mut haluan ehdottomasti tavata teidän nuorimmaisen mahdollisimman pian.
   Ja kiitos, itse olet ihana. <3

   Poista
 3. Ei oo totta :D Me ollaan ihan samanlaisia! SIIIVOON, PYYKKÄÄN ja PESEN. Ei ruokaa, syödään kaikki pois :D Ja postilaatikkoon kieltolappu ei mainoksia, jotta se ei tursua ja houkuta varkaita :D ja vaikka mitä muuta. En kerro ajankohtaa jos kaikki ovat poissa julkisesti, mutta jos vaikka matkaan yksin tai toisen lapsen kanssa ja muut jää kotiin niin silloin kyllä.

  VastaaPoista
 4. Tämä juttu sai heti tuultaa alleen ja kirjoitin itsekkin pätkän aiheesta ja vinkkasin/linkkasin juttusi :) http://www.satuavaitotta.fi/2018/03/kodinturvallisuus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!
   Ja hei onhan se ihana tulla puhtaaseen kotiin ja suohkuun jossa on painetta. 😅

   Poista
  2. Juuri näin :) Ja kiitos kun kävit kommentoimassa asiaa. Oikeasti mielenkiintoinen juttu, millä tavalla kukakin kokee tämän turvallisuus asian.

   Poista
 5. Just parasta olisi tulla siistiin kotiin aina reissusta. Mutta usein mulla se siivoaminen unohtuu juuri ennen reissua. Pitääpä yrittää parantaa tapani ennen seuraavaa reissua!

  VastaaPoista
 6. Hei apua me ei olla ikinä matkusteltu lasten kanssa minnekkään niin mulla ei ole kokemusta miten toimisin ennen reissua. Ensi viikon viikonloppuna lähdemme laivalla, se on eka kerta ja silloin näkee sitten miten itse toimin vastaavassa tilanteessa 🙈

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤