27. helmikuuta 2016

9kk beibille Intialaista? Jep!

Rakastan tehdä ruokaa. Ja vielä enemmän syödä sitä. Kuka nyt ei pitäisi hyvästä ruoasta?
Syöminen, ai että miten kivaa se on.
Kanakormaa, kanaa kormakastikkeessa vai kormakanaa?
No kuitenkin, taivaallista Intialaista ruokaa. Iha itte! Meillä se oli nyt broileria mausteisessa kormakastikkeessa.
Sain alkuperäisen ohjeen poikien tädiltä. Herkkupylly hänkin. :)
Ihan törky hyvää. Ja vitsit mikä mausteiden kirjo meidän kotona leijailee.
Raaka-ainelista on melko pitkä, mutta älä anna sen hämätä. Tämä ruoka on ihan pölön helppoa ja hyvää. Se on myös
gluteeniton ja halutessa myös laktoositon. Ja sopii ihan pienillekin. Luka 2v3kk nuoli lautasensa.
Tehtiin myös meidän 9kk Vili-vauvalle samalla oma settii. Laitoin ihan kaikki samat raaka-aineet, vähemmän vain mausteita ja ilman suolaa.


Vili 9kk



Marinadi:

1dl tomaattipyrettä
3tl chili(jauhetta)
3tl juustokuminaa (jauhettua)
3tl jauhettua korianteria
2tl suolaa
1/2dl sitruunanmehua
1rkl rypsiöljyä
2dl (turkkilaista) jugurtti*
2tl hunajaa
800g kananrintaa (käytin itse niitä ohuita broiskun fileitä.)

 *Käytäthän sitä kunnon "punaista" täysrasvaista versiota. Varsinkin jos teet pienelle lapselle samalla. Pienen massu kestää hapanmaitotuotteita paremmin, kun ne ovat täysrasvaisia, eikä täysin teollisesti prosessoituja kevytversioita.

Kormakastike:

2-3rkl tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
4dl kookosmaitoa*
1/2dl tomaattipyrettä
3tl jauhettua korianteria
1-4tl chiliä (oman maun mukaan)
2tl suolaa
3tl jauhettua kardemummaa (!)
3rkl rypsiöljyä
Pähkinöitä 

*Me ollaan annettu Vilille kookosmaitoon/kermaan tehtyjä ruokia jo 6kk+. Aluksi tietenkin ihan pienissä määrin, mutta nyt menee jo ihan kunnolla. Toki kookoksen rasvoista 90% on kovia rasvoja, eli niitä "huonoja". Mutta pienissä määrin uskon tämänkin olevan ihan jees juttu.


Leikkaa broilerinrintafileet reiluiksi suupaloiksi, ei mitään pikkusuikaleita!
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Marinadi broiskun sekaan ja  vähintään tunniksi jääkaappiin maustumaan.


Raa'at broiskut marinadissa menossa jääkaappiin. 

Sillä välin kattila esiin, ja kuumaksi. Rypsiöljyä pohjalle ja perään raastettu inkivääri ja valkosipuli. Ja kaikki kuivat mausteet. Viimeiseksi tomaattipyre ja kookoskerma.
(Tässä kohtaa kannattaa vähän ihan vain sattumalta availla ikkunaa, niin naapuritkin haistavat sen upean tuoksun.)
Korman voi antaa hautua sen aikaa kun broiskut ovat uunissa.
200 astetta 20minuuttia.


Uunin jälkeen,  ennen kormakastikkeessa lisäystä.


Kun kanat tulevat uunista, lisää joukkoon korma.
Me lisättiin vielä joukkoon 2dl kypsennettyjä kikherneitä, ja kaveriksi keitettiin jasminriisiä.
Päälle rouhittuja (mitä vain) pähkinöitä, ja avot.
Vilin versio tuli siinä samalla, viereisessä kattilassa. Laitoin tosiaan ihan samat kamat, vähemmän vain mausteita ja ilman suolaa.
Lopuksi lisäsin keitettyä riisiä,  ja soseutin sauvasekoittimella. Jätin sen tarkoituksella hieman karkeaksi, sillä onhan meidän beibi "jo" 9kk. (Eilen täytti!)


Pussit pakkaseen.


Haastan testaamaan, ja yllättymään positiivisesti. Kerro ihmeessä jos/kun kokeilin että mitäs pidit?

2 kommenttia:

  1. Eilen tehtiin kanatikkuja sun ohjeella ja tätä pitää testata myös joku päivä, kuulostaa niiiin herkulta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤