24. syyskuuta 2018

Syksyn ehdottomasti parhaimman kantarellipiirakan ohje



Viikonloppuna päästiin vihdoinkin rämpimään koko perheen kanssa sienimetsään ja löydettiin kuin löydettiinkin niitä metsän kultakimpaleita, suppilovahveroita sekä kantarelleja. Nam! Tai oikeastaan mun mies löysi. Minä leikin ja nautin lasten ja koiran kanssa. Meidän sienistä valmistui tälläkertaa piirakkaa. Eikä mitä tahansa piirakkaa, vaan maailman parasta, mun makuun täydellistä kantarellipiirakkaa. Ohje kätkee sisälleen sieniä lähimetsästä, happamia omenoita naapurin pihalta, tuoretta timjamia lähikaupasta sekä paljon parmesania italiasta ja rehellisesti pohjan suoraan marketin pakastealtaasta, koska ihan kaikkea ei aina vaan jaksa tehdä itse vaikka vois.

Syksyn paras kantarellipiirakka:

Mitä tarvitset:

800g  rukiista piiraspohjataikinaa
250g kantarelleja
oliiviöljyä
voita
2 salottisipulia 
2 valkosipulinkynttä
3 pientä kotimaista omenaa
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1tl muskottipähkinää
1rkl tuoretta timjamia
1tl rouhittua mustapippuria
1tl suolaa
100g parmesania
3dl kuohukermaa
3 kananmunaa (joista 1 voiteluun)



Jaa taikina kahteen osaan, 600g pohjaan ja 200g pinnalle. Voitele 28cm piirakkavuoka voilla ja painele pohja siihen, painele ihan reunoille saakka. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pilko sipulit pieniksi, sienet muutamaan osaan  ja omenat pieniksi kuutioiksi
Paista kuivalla pannulla sienet ja lisää joukkoon oliiviöljyä, sipulit, tuore timjami sekä omenat. Paista hetki ja lisää mausteet. Ota pannu pois levyltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon parmesan ja muna-kermaseos ja kaada kaikki pohjan päälle. 
Kauli loput piiraspohjasta levyksi, ja leikkaa piirakan verkkoleikkurilla. Nosta ja levitä varovasti verkko piiraan päälle, voitele kananmunalla ja paista uunissa noin 30minuuttia 200 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle foliota.
Ripottele päälle vielä tuoretta timjamia ja nauti.

Kokeile ihmeessä ja ylläty, kerrankin sienipiirakka syötiin meidän perheesä loppuun. Lapsetkin tykkäsivät, siitä yllätyin vähän itsekin. Oletko sinä sienien ystävä vai jätätkö ne mieluummin metsään kasvamaan?

Ida

9 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa niin hyvälle että on pakko lähteä sienimetsään ja omppuvarkaisiin.
    Mahtavaa saada tällaisia uusia ohjeita, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä, tykkään sienistä! <3 Hauska yhdistelmä sieni ja omena! :) Pitää laittaa ohje talteen!

    VastaaPoista
  3. En kestä! Tuli aivan kamala himo tohon. Kanttarellit on mun lempisieniä... viikonloppuna kokeilen.

    VastaaPoista
  4. Näyttää niiin hyvälle ja miten kaunis piirakka voi olla!

    VastaaPoista
  5. Nam! Kanttarelleja! Tänä vuonna en ole sieniä löytänyt. Tosin enpä niitä ole oikein etsinytkään.
    Miksi mun leipomat piirakat eivät näytä noin kauniilta?!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta, vaikka itse en sieniä syö niin tämän voisin ottaa talteen vieraiden varalle:)

    VastaaPoista
  7. Kanttikset ovat aivan parhaita ja tämä piirakka näyttää täydelliseltä :)

    VastaaPoista
  8. Just eilen tehtiin kanttarellirsottoa. Tätä voisi koittaa seuraavaksi. Sienet pitää hakea kaupasta, kun ei omille apajille noussut yhtään kanttarellia tänä vuonna :)

    VastaaPoista
  9. Itse en pidä sienistä, Leevi tykkää säilyketölkissä olevista herkkusienistä. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤