Viikonloppuna päästiin vihdoinkin rämpimään koko perheen kanssa sienimetsään ja löydettiin kuin löydettiinkin niitä metsän kultakimpaleita, suppilovahveroita sekä kantarelleja. Nam! Tai oikeastaan mun mies löysi. Minä leikin ja nautin lasten ja koiran kanssa. Meidän sienistä valmistui tälläkertaa piirakkaa. Eikä mitä tahansa piirakkaa, vaan maailman parasta, mun makuun täydellistä kantarellipiirakkaa. Ohje kätkee sisälleen sieniä lähimetsästä, happamia omenoita naapurin pihalta, tuoretta timjamia lähikaupasta sekä paljon parmesania italiasta ja rehellisesti pohjan suoraan marketin pakastealtaasta, koska ihan kaikkea ei aina vaan jaksa tehdä itse vaikka vois.
Syksyn paras kantarellipiirakka:
Mitä tarvitset:
800g rukiista piiraspohjataikinaa
250g kantarelleja
oliiviöljyä
voita
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
3 pientä kotimaista omenaa
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1tl muskottipähkinää
1rkl tuoretta timjamia
1tl rouhittua mustapippuria
1tl suolaa
100g parmesania
3dl kuohukermaa
3 kananmunaa (joista 1 voiteluun)
Jaa taikina kahteen osaan, 600g pohjaan ja 200g pinnalle. Voitele 28cm piirakkavuoka voilla ja painele pohja siihen, painele ihan reunoille saakka. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pilko sipulit pieniksi, sienet muutamaan osaan ja omenat pieniksi kuutioiksi
Paista kuivalla pannulla sienet ja lisää joukkoon oliiviöljyä, sipulit, tuore timjami sekä omenat. Paista hetki ja lisää mausteet. Ota pannu pois levyltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon parmesan ja muna-kermaseos ja kaada kaikki pohjan päälle.
Kauli loput piiraspohjasta levyksi, ja leikkaa piirakan verkkoleikkurilla. Nosta ja levitä varovasti verkko piiraan päälle, voitele kananmunalla ja paista uunissa noin 30minuuttia 200 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle foliota.
Ripottele päälle vielä tuoretta timjamia ja nauti.
Kokeile ihmeessä ja ylläty, kerrankin sienipiirakka syötiin meidän perheesä loppuun. Lapsetkin tykkäsivät, siitä yllätyin vähän itsekin. Oletko sinä sienien ystävä vai jätätkö ne mieluummin metsään kasvamaan?
Ida
Nam, kuulostaa niin hyvälle että on pakko lähteä sienimetsään ja omppuvarkaisiin.
VastaaPoistaMahtavaa saada tällaisia uusia ohjeita, kiitos!
Kuulostaa hyvältä, tykkään sienistä! <3 Hauska yhdistelmä sieni ja omena! :) Pitää laittaa ohje talteen!
VastaaPoistaEn kestä! Tuli aivan kamala himo tohon. Kanttarellit on mun lempisieniä... viikonloppuna kokeilen.
VastaaPoistaNäyttää niiin hyvälle ja miten kaunis piirakka voi olla!
VastaaPoistaNam! Kanttarelleja! Tänä vuonna en ole sieniä löytänyt. Tosin enpä niitä ole oikein etsinytkään.
VastaaPoistaMiksi mun leipomat piirakat eivät näytä noin kauniilta?!
Kiitos ohjeesta, vaikka itse en sieniä syö niin tämän voisin ottaa talteen vieraiden varalle:)
VastaaPoistaKanttikset ovat aivan parhaita ja tämä piirakka näyttää täydelliseltä :)
VastaaPoistaJust eilen tehtiin kanttarellirsottoa. Tätä voisi koittaa seuraavaksi. Sienet pitää hakea kaupasta, kun ei omille apajille noussut yhtään kanttarellia tänä vuonna :)
VastaaPoistaItse en pidä sienistä, Leevi tykkää säilyketölkissä olevista herkkusienistä. :D
VastaaPoista