11. elokuuta 2018

Mun viis syntiä

Luin muutamasta blogista syntilistoja ja aloin miettimään myös omiani ja onko mulla viittä. Ai että onko? Todellakin. Onko sulla? Alla omani, ei missään loogisessa järjestyksessä.

Synti numero yksi.
Stressi. Stressaan ihan kaikkea mitä nyt vaan voi, vaikka mä tiedän ettei se ainakaan asiaa auta. Mä stressaan nukkumaanmenoa, syömistä, juomista, rahaa, ihmisiä, ajatuksia, maailmaa ja muumeja. Ihan kaikkea, vaikka mä todellakin tiedän ettei se auta yhtään mitään. Vain teot auttavat.Synti numero kaksi.
Sokeri. Mulla on ihan kamala sokerikoukku. Harmittaa, että sain niin pitkään pidettyä sen tiukan karkkipäivän kerran viikossa, mutta nyt kesällä siitä on lipsuttu ja paljon. Jos nyt yks jätski sinne tänne periaatteella. Ja se salaa syönti. Mun lapset ainakin on just niin salapoliiseja et ne haistaa kyllä mun hengityksestä jos oon syönyt vaikka suklaata.
Synti numero kolme.
Siivous. Mä en arvosta mitään niin paljon kuin siistiä ja puhdasta kotia. (Poisluettuna terveys ja perhe.) Niin paljon, että  muu perhe välillä jopa kärsii siitä, että mä todellakin siivoan vaikka olisi meidän ansasittu yhteinen vapaapäivä. Mä en vaan pysty olemaan rennoin ja avoimin mielin epäsiisteydessä, ja trust me. Lapsiperheessä sitä on. Jos mut haluaa nopeasti hyvälle tuulelle, siivoaa meidän kodin ovenkarmia myöden ja laittaa jääkaappiin valkoviinipullon. Tasot tulee olla tyhjiä, ja lattioiden pestyjä. Imurointi ei riitä, eikä oven kiinni laittaminen.
Synti numero neljä.
Sika. Me syödään 60-70% kasvisruokaa, mutta pekoni. Se on mun heikkous. Se on niin hyvää, rapeeta ja sopii ihan mihn tahansa. Jos jääkaapissa "ei ole mitään" mutta siellä on pekonia, on kaikki hyvin. Mä jopa häpeän hieman tätä pekonirakkautta, koska olen kasvisten ja kasvisperäisten tuotteiden ehdoton puolestapuhuja. Mutta se pekoni! Ja ribsit. Kolahaudutetut ribsit ja grillattu varhaiskaali. Onneksi näitä saa luomuna lähiruokana, et on edes vähän ok.
Synti numero viisi.
Some. Mä vietän paljon aikaa ruudun toisella puolella. Osa on mun työtä, mutta osa on vain opittua tapaa. Mä pidän tarkoituksella "välipäiviä",  sillä välillä huomaan puhelimen tulevan käteen turhan helposti. Toinen tapa jolla opettelen tästä pois on Wikipedia. Sen sijaan, että selaan turhaan facebookkia jos mulla on siihen aikaa avaan Wikipedian ja kirjoitan sinne sanan joka tulee ekana mieleen ja luen artikkeleita. Paljon hyödyllisempää kuin turha selaaminen.
Huomaatko, että kaikki mun tunnustamat  synnit alkaa ässällä, ja listaa voisi jatkaa vielä useammallakin. Mikä on sun syntien kirjain, ja uskallatko tunnustaa omasi? Peli on avoin, mutta itse tahtoisin lukea ainakin kolmen "ämmän" synneistä, eli  Meren, Matleenan sekä Millan.

Ida


4 kommenttia:

 1. hei onpa kiva, mä ainakin tartun synteihin. Tai siis paljasteluun... :D m


  P.s mua kiinnoataa hirveesti teidän kasvisruuat, saako toivoa poastausta jossa esitteleet arkoreseptejä?!<3 josko meidän kulinaristeihin sais jotain uppoomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes Laura! Tottakai! Mulla jotain löytyykin blogista jos jaksaa hakea, mut esim vegelasagne ja ihan perustomaattikastike spagetilla on ne the jutut pojille. Mä oon myös kova puhumaan (laulamaan) ni ne jää niille päähän. just esim popsi popsi porkkanaa. Ellei oo vahvat hampaat ei voi syödä karkkia -periaatteella. :D

   Poista
 2. Hauska postaus, taidan napata mukaani omaankin blogiin :)

  VastaaPoista
 3. Pakkohan tähän tarttua :)
  Sokeri ja Some löytyy omaltakin listalta, muut onkin sitten suuri arvoitus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤