10. heinäkuuta 2018

Vanhan tatuoinnin merkitys, voiko se muuttua ajan myötä?Taas muutama viikko sitten multa kysyttiin, että mitä tuossa sinun tatuoinnissa oikein lukee? Onko se jotain haltija-kieltä? Ehkä latinaa? Enää sitä ei kysellä niin paljon kuin ennen olutta hanasta laskiessa. Eikä siitä oikeastaan saa kunnolla selvääkään, koska minulla on ihan jäätävät (vaaleat!) käsikarvat joita en uskalla ajella, sillä ne kasvaa kuitenkin mustina takaisin kahta kauheampina.
Ja minä kerroin. Sitä en kertonut mistä sen tarina lähtee. Se on pitkä juttu eikä rehellisesti edes kovin kiinnostava. Ihan sellainen  tavallinen teini-tytön  virheistä oppii -tarina.
Mä en itse pidä kliseisitä carpe diem -tyylisistä teksteistä yhtään, ja silti mulla on samanhenkinen ihan itsellänikin. Kliseinen muija.


"If you cant handle me at my worst, 
then you sure as hell dont deserve me at my best."
-Marilyn Monroe


Otin sen noin kymmenen vuotta sitten turussa.  Lause on mun ehdottoman naisihanteeni, Marilyn Monroen suusta ja sen tarina alkaa ihan mun teinivuosista kun ihastuin poikaan ja poika minuun. Tai mä ehkä ihastuin siihen, että joku kiinnitti ensimmäistä kertaa ikinä minuun huomiota, se hämmensi ja vähän jopa nauratti.
En muutamaan vuoteen muuta nähnytkään, kuin hänet. Sellainen sokea ensi-ihastus kun millään ei ole väliä ja kaikkea katsoo vaaleanpunaisten linssien läpi. Kun vain joku olisi sanonut sille pikku-Idalle tiukemmin, että sä ansaitset parempaa.
Nyt kun mä mietin mun tatuointia ja sen merkitystä, kuvaa se mulle just sitä ideologiaa mitä mä äitinä haluan opettaa mun lapsille.

Lyhyesti, rakas lapseni:

"Jos sä et riitä jollekin juuri noin, ei hän ansaitse sun seuraa lainkaan."


Teksti on myös sellaisessa paikassa etten itse näe sitä ellen katsomalla katso ja tiedättekö, välillä sitä pitää ihan tavata. Ellei muuta, niin elämästä ja erityisesti virheistä oppii. Virheitä pitää tehdä, koska vasta niiden jälkeen sä tiedät paremmin. Kokemus opettaa enemmän mitä tuhat tarinaa, mutta silti mä toivon että mä pystyisin avoimuudella, luottamuksella ja ennen kaikkea kokemuksella estämään mun poikien virheistä edes murto-osan. Onko se mahdollista, vai pitääkö kaikkien tehdä ihan itse ne omat mokansa ?
Mun rakas ystävä menee pian naimisiin, ja mä todellakin kirjoitan heidän korttiinsa näin.

Kun sä ymmärrät ja kestät ne huonotkin hetket, työnnät selästä alamäessä ja vedät vielä yli viimeisen kynnyksen, on ne hyvät ja kultaiset muistot entistäkin arvokkaampia, koska vastoinkäymiset vahvistaa, parisuhteessa kahta kovemmin."If you cant handle me at my worst,
then you sure as hell dont deserve me at my best."
-Marilyn MonroeOnko sinullakin tatuointi, jonka merkitys on sulle suuri? Voiko sen merkitys tai sanoma sun mielestä muuttua ajan myötä? Kerro mulle sun tatuoinnin tarina. <3

Ida

10 kommenttia:

 1. Mulla on yksi vuosia sitten otettu tatuointi, jolla ei ole merkitystä. Se on vielä näkymättömässä paikassa. Viime syksynä otin vasempaan käsivarteeni ison tekstitatskan. Robbie Williamsin I love my life -biisin kertsin. Sen merkitys ei valitettavasti voi muuttua, kun se kertosäe ja biisi oli elämäni vaikeimpana aikana tukena rakkaimpani petettyä luottamukseni. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
 2. Mulla ei ole tatuointeja mutta tykkäsin sun kirjoituksesta! Hyvää pohdintaa!

  VastaaPoista
 3. Ei karvat kasva tummempina takaisin jos ne sheivaa. Urbaanilegenda. Ne vain näyttää tummemmilta kun silmä on tottunut karvattomaan ihoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko näin? mahtavaa. Muistan vain aina kun ystäväni ylä-asteella ajeli, ja ainakin hänen käsikarvansa kasvoivat ihan tummina ja vahvoina takaisin.

   Poista
 4. On, minulla on tatuointi, joka on aiheuttanut paljon melua myös blogissani. Minulla on numerosarja vasemmassa kädessä. Se on minulle hyvin henkilökohtainen, tärkeä ja ennen kaikkea, se on muisto menneestä, tapahtumista joita ei koskaan saisi enää tapahtua. Se on kaikkien niiden uhrien muistoksi, joita emme saa koskaan tavata. Mutta myös hänen muistoksi, jotta en koskaan häntä unohtaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uu, herätitpäs mielenkiintoni. Täytyykin mennä tutkimaan, oletko avannut aihetta enemmän blogissasi?

   Poista
 5. Mä kun oon japanifani, niin mulla on nilkassa japaniksi kirjoitusmerkki "valo". Sitten olikin kiva reissata japaniin ja bongata toi "hikari" merkki bussin kyljestä. Se on siellä sellainen nopea bussilinja. Tai firma. Että mulla lukee siis nilkassa expressbus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikää!! :) ihan paras! :D Se on varmaan sellainen valonnopea linja.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ❤