12. heinäkuuta 2018

SLURP! Suomessa paahdettua kahvia suoraan kotiovellesi? (sis. Alennuskoodin!)

*kaupallinen yhteistyö SLURP-coffee*

Minä olen juonut kahvia melkein viisitoistavuotta. Alkuun se oli maitoa kahvilla kera sokerin, ja nyt se on tummaa ja mahdollisimman  voimakasta, eikä sinne todellakaan  pääse sekaan kuin flunssan yllättäessä loraus hunajaa.

Tiesitkö sinä, että me suomalaiset ollaan kahvinkulutuksessa maailman parhaita. Perussuomalainen aikuinen juo keskimäärin kymmenen kiloa kahvia vuodessa. KYMMENEN sellaista perus juhlamokkaa kaupan hyllyltä. Ihan todella paljon.
Tarkkasilmäisen lukijan hyvä huomio. Ne paketithan on 500g, eli KAKSIKYMMENTÄ pakettia.
Meidän kotona on viimeiset viisi vuotta jauhettu kahvipavut itse aina kulutuksen mukaan. Paahdetut kahvipavut säilyvät sellaisenaan hyvänä noin kolme viikkoa, kun taas avattu pakkaus jauhettua kahvia säilyy vain muutaman päivän, ellei sitä ole tyhjiöpakattu. Tämä johtuu ihan vain hiilidioksidista joka pääsee kahviin kiinni heikentäen näin sen aromeja ja vaikuttavia aineita ajan myötä. Kahvipavut alkavat hapettua jo heti paahtamisen jälkeen, joten voit kuvitella miten niille jauhettaessa  käy.
Vastajauhetussa kahvissa kahvin hyvät entsyymit pysyvät paremmin tallessa, ja kahvin maku on pehmeämpi mitä tuoreempaa kahvi on.
Raakapavut säilyvät säkeissä oikein hyvin, ja kahvin tuoreus tuleekin paahdon ja juomisen välisestä ajasta, joka tekee kotimaisen pienpaahtimokahvin auttamatta tuoreemmaksi mitä suurten paahtimoiden tuodut kahvit ikinä kaupan hyllyllä voivat olla.
Mitä tummempi paahtoaste, sitä vatsaystävällisempi kahvi?


Me suomalaiset tosiaan juodaan eniten kahvia maailmassa, mutta me ollaan samalla ainoa kansa maailmassa jotka juovat enemmän vaaleapaahtoista kahvia mitä tummapaahtoista. Itse uskon sen olevan vain tottumuskysymys. Itse pidän enemmän tummapaahtoisesta, sillä se on huomattavasti vatsaystävällisempää mitä vaaleapaahtoinen. Ja mun makuun myös paljon parempaa mitä vaalea.
Vaaleapaahtoista kahvia on paahdettu alemmassa lämpötilassa ja vähemmän aikaa mitä tummapaahtoisia, ja tästä syystä vaaleapaahtoisiin kahvipapuihin jää tummaa enemmän hapokkuutta, juuri se tekee kahvista hapokkaan joka taas saattaa tehdä juojalleen niitä vatsavaivoja.

Monet mun ystävistä useasti kehuu, miten meillä se tavallinenkin kahvi maistuu niin hyvältä, että aina tekee mieli ottaa se kolmaskin kuppi. Sitä, että onko se pidemmän päälle hyvä juttu vai ei en tiedä, mutta kahvi kun on ainakin pikkulasten vanhemmille se sellainen aamun supersankari, arvostan sitä älyttömästi että se on maultaan oikeasti ihan pirun hyvää, ja mun vatsa on samaa mieltä asiasta.
Tutustuin SLURP -kahvipalveluun kesäkuussa, kun Kaksareiden kesäjuhlien yllärikassista paljastui paketillinen vastajauhettua kahvia. Ihastuin kahviin välittömästi, ja se vei ennakkoluuloni vastajauhetun kahvin ehdottomuudesta melkein mennessään. SLURP:in jauhama, suodatettu kahvi kun maistui lähes yhtä hyvältä mitä itse vastajauhettu. 
Slurp:in idea on tuoda hyvä kahvi kuluttajan kotiovelle mahdollisimman tuoreena, jotta just sinä saat juotua sen virkistävän eliksiirin mahdollisimman hyvänmakuisena ja tehokkaana.
SLURP:ista saat tilattua kahvia jauhettuna sekä papuna, ja paahtoasteenkin voit valita vaaleasta tummaan, tai ellet osaa päättää voit laittaa toimitukseen sekä että ja vaihdella astetta löytäen sinulle sopivimman paahtoasteen. Valinnan voi aina muuttaa kesken toimituskauden, jos tykästyt johonkin paahtoasteeseen tai papuun erityisesti.SLURP:in kahvien toimittajia, suomalaisia pienpaahtimoita löytyy listalta tällä hetkellä kaksikymmentä, joista sinä voit valita omasi  ja niiden listauksen näet täältä. Kaikki SLURP:in käyttämät paahtimot ovat suomalaisia pienpaahtimoita  joka takaa sen, että sinun kahvisi on auttamatta tuoreempaa mitä marketista ostettu ja se näin ollen  säilyy sinulla pidempään juuri sellaisena kuin sen on tarkoituskin olla. 
Kahvi tulee pienpaahtimoille raakoina papuina kahvintuotannon ykkösmaista joko suoraan tiloilta tai kahvinvälittäjän kautta. Tämä takaa sen, että kahvin alkuperä eli tila ja jopa viljelijä on  mahdollista jäljittää helposti, ja näin oikea taho saa takuulla työstään ansaitsemansa palkan, kun turhat välikädet tiputetaan matkalta pois. Tällä hetkellä suurimmat kahvintuottajamaat ovat Brasilia, Vietnami, Kolumbia sekä Indonesia.

Meidän viimeinen postin tuoma kahvi on paahdettu vain 65 kilometrin päässä meidän kotoa, Kustavissa. Ehkä pieni asia jollekin, mutta suuri minulle. Ihan täällä lähellä. Minä teen hyvää juomalla taivaallista kahvia, aika makea tapa tehdä hyvää etten sanoisi.

Voit tilata kahvia joko yksittäisenä, määräaikaisena tai jatkuvana tilauksena. Meille tulee kotiin SLURP kahvielämys, joka pitää sisällään  200g kahvia kahden viikon välein ympäri vuoden. Loma-ajoille, juhliin, jouluksi ja juhannukseksi pitää tilata vähän extraa, mutta muuten tuo  riittää meille ihan just ja just omaan käyttöön.

Kun sinä tilaat SLURP:ista kahvia, lähtee heiltä tieto valitsemallesi pienpaahtimolle ja kahvisi paahdetaan vasta tilauksesta. Sinä siis saat kahvisi suoraan paahdosta kotiin 4-5 arkipäivän kuluessa. Kahvisi ei vietä aikaansa hyllyssä, vaan se tulee suoraan just sun kotiin tai toimistolle suoraan pienpaahtimosta lähetettynä ilman koukkausta muualla. Tämä taas on syy siihen, että jos tilaat kerralla useammasta eri paahtimosta, tulevat ne eri paketeissa sinulle perille.Alennuskoodi?


Jos sinäkin rakastat kahvia niinkuin minä, tässä sinulle oiva alennuskoodi jolla saat SLURP kahvielämyksestä ensimmäisestä tilauksesta -7€ alennuksen. Esimerkiksi yhden 200g pienpaahtimokahvipussin ensimmäiseksi toimitushinnaksi jää koodilla "murupullat" 2,89€, ja se sisältää myös postituskulut suomessa.

Tästä linkistä pääset suoraan lunastamaan ensikertalaisen alennuskoodisi, koska jokainen meistä ansaitsee parasta kahvia kuppiinsa.

P.S. Kahvielämys lahjakortti on ihan huikea häälahjaidea. Lahja, jota saaja arvostaa koko vuoden sen jokaisena päivänä.

Ida

4 kommenttia:

 1. Kahvi on iso osa arkea, etenkin jos on aikaa vähän hifistellä. Pitääpä käydä tutustumassa valikoimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus. Ei se paljoa aikaa vie kun se menee rutiinilla 👌🏼

   Poista
 2. En oo ennen kuullutkaan että tummapaahtoinen olisi vatsaystävällisempää. Täytyy testailla, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤