9. toukokuuta 2018

Varma kevään merkki -pyöräilyvaunut alennuksessa!

*Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Kun sulla on tiukkaa jossain aivan muualla kuin takapuolessa on ihan huikea idea parkeerata auto vähän pidemmäksi aikaa ja kaivaa fillari kellarista ja kulkea sillä sen bensasyöpön sijaan, eikö totta?
Säästät rahaa, luontoa ja annat kyytiä sun reisille. Voin kertoa että se perus kymppikilsan fillarilenkki on jotain aivan muuta toista kun perässä on pyöräilyvaunu, jonka kyydissä matkustaa yhteensä 30 kiloa pelkkää rakkautta.Meillä oli ajatuksena luopua toisesta autosta vähintään kesän ajaksi, koska emme sitä välttämättä tarvitse. Poikia kuitenkin viedään hoitoon, harrastuksiin ja kaupassakin olisi kiva käydä koko remmin kera, kun toinen vanhemmista on autolla liikenteessä. 
Koska kahden uhmaikäisen kanssa kävely nyt on mitä on, ja myytiin meidän  rattaatkin eteenpäin niitä tarvitsevalle ystävälle tulivat nämä kärryt kuin tilauksesta. Tämä pyöräilyvaunu toimii nimittäin kädenkäänteessä myös (tupla)(juoksu)rattaina.  Tässä linkki kyseiseen vaunuun joka meillä on käytössä.

Sen toisen auton tilalle pihaan rullattiin Jollyroomista saatu polkupyöränperävaunu. Vaunu on ollut nyt tositoimissa kuukauden päivät, ja pois sitä en kyllä enää antaisi mistään hinnasta.
North 13.5 -tuotemerkin Rapider-pyöräilyvaunussa on tilaa yhdelle tai kahdelle lapselle. Jos sen kyydissä matkustaa yksi lapsi, on lapsi sijoitettava takaapäin katsottuna oikealle puolelle koska vaunu on näin vakaampi, sillä vetoaisa kiinnittyy pyörän vasemmalle puolelle. Tämän ohjeen myötä säädin vaunun viisipistevyöt niin, että isompi lapsi istuu oikealla puolella ja pienempi vasemmalla.Helppoa kasata ja käyttää


Vaunun keveys (14kg)  yllätti minut lämpimästi. Hain suuren paketin postista, mutta jaksoin kantaa sen  helposti yhdellä kädellä vaikka se näyttikin valtavalta. Peräkärry oli helppo kasata käyttökuntooon ja ilmakumipyörätkin olivat molemmat valmiina pinkeinä ilmasta. Sivupyörät työnnettiin vain paikoilleen ja kuomu nostettiin ylös. 
Pyöränperäkärrynä käytettäessä kääntyvä täyskuminen etupyörä matkustaa meillä vaunun takaluukussa, jonne mahtuu kivasti ainakin yksi ruokakauppakassillinen tavaraa. Kun vaihdan peräkärryn rattaiksi, siirrän aisan takaluukkuun ja kiinnitän etupyörän paikoilleen. Tämä on helppo tehdä niin, että lapset istuvat kyydissä. Erittäin kiva ominaisuus jos kyytiläinen tai molemmat ovat matkalla nukahtaneet ja suunnittelit poikkeavasi ruokakaupassa.

Pidän erityisen paljon siitä miten turvallinen lapselle tuo kulkuväline on. Jos mietit pyörän taa asennettavan istuimen ja peräkärryn välillä, valitse kärry. Jos sinä kaadut, sattuu sitä takana istuvaa myös. Jos sinulla on kärry, se ei kaadu vaikka sinä kaatuisitkin. Lapsilla on kärryssä kiristettävät viisipistevyöt ja istuin sekä sivut ovat mukavasti pehmustetut. Selkänojaa saa remmien avulla laskettua kivasti alas, joten päiväunet ainakin meidän (2 ja 4 vuotiailla) pojilla maistui oikein hienosti pidemmällä päiväreissulla.Mitä minä parantaisin näissä?

Yritin kovasti miettiä jotain parannettavaa ja keksin kaksi pointtia joita vielä voisi mielestäni kehittää.
Sadesuoja peittää vain keskiosan, se voisi mielestäni olla kattavampi. Itse kokeilin tavallista vaunujen sadesuojaa, ja se oli mielestäni parempi mitä alkuperäinen.
Olisi vieläkin helpompaa jos eturengas olisi mahdollista pitää paikoillaan koko ajan ilman sen irroittamista pyöräillessä. Kokeilin tätä, mutta ei sitä voi pitää niin koska polkupyörä ei mahdu näin kääntymään lainkaan. Jos aisa olisi hieman pidempi, olisi se ehkä mahdollista.
Jollyroomissa on valtava valikoima erilaisia polkupyöränperävaunuja, ja kaikki uutuudetkin on nyt hyvässä alennuksessa, tästä linkistä pääset katsomaan koko valikoiman. 
Kenelle?

Jos sinä mietit tuplarattaiden hankkimista ja pidät pyöräilystä, suosittelen tätä vaihtoehtoa täydellä sydämellä. Se pesee tavalliset tuplat renkaillaan mennen tullen ja antaa sun kulkupelille huomattavasti rattaita enemmän kilometrejä ja käyttömahdollisuuksia. Ainoastaan pienen vauvan kanssa toki toimisin itsekin toisin, mutta kahden taaperon tai leikki-ikäisten kanssa nämä ovat kyllä mahtavat menopelit.
Suosittelen polkupyöränperävaunua myös kaikille jotka joutuvat miettimään toisen auton hankintaa, asuvat keskusta-alueella tai kaipaavat pientä liikuntaa helposti mutta lasten ehdoilla.


Suositusikä vaunuissa matkustaville on 1-5vuotta ja maksimi yhteispaino kyydittäville ei saisi ylittää 45 kiloa. Vaunun tekniset tiedot ja mitat löydät Jollyroomin sivuilta, kapeammat ne ovat mitä meidän vanhat tuplarattaat, ja mahtuvat hyvin ovista.
Vaunun takaa löytyy hyvin pitävä ja jämäkkä jarru joka lukkiutuu jalalla painettaessa.
Peräilyvaunu kiinnitetäään pyörään kytkimellä, joka kiinnitetään yksinkertaisesti polkupyörän taka-akseliin. Kiinnikkeitä myydään erikseen, joten jos perheessä on useampi pyöräilevä henkilö, on vaunun vetäjää helppo vaihtaa väsyessä. Jos molemmat meistä kulkisivat pyörällä, voitaisiin me hyvin jättää kärry päiväkotiin ja kumpi tahansa voisi hakea pojat kyytiinsä miettimättä millä liikkuu. Suunniteltiin jo koko perheen pyöräreissua saaristoon, ja tämä mahdollistaa sen ettei toinen vanhemmista ole aivan uupunut kun päästään perille. Tästä linkistä pääset jollyroomin sivulle, jossa kiinnikkeitä myydään. Kiinnikkeen hinta on erikseen ostettuna 19,90€. jokaisen pyöräilyvaunun  mukana tulee yksi kiinnike.Yllä video vaunun kiinnittämisestä ja kasauksesta.

Onko sinulla kokemuksia polkupyöränperävaunuista? Pidätkö itse ennemmin istuimesta vai vaunusta pyöräillessä lapsen kanssa?

Tervetuloa kurkistamaan meidän arkea myös instagramin puolelle sekä facebookkiin.

Aurinkoista kevättä, 
Ida

4 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa kärry ollut muutaman viikon käytössä. Ihan huikea peli.
  Isityyppi sai parikin kivaa ideaa, joista lisää tuolla blogin puolella.

  VastaaPoista
 2. Tuollainen pitää vielä joskus meillekin hankkia :) Joensuussa on niin huiput pyörätiet + niiden kunnossapito (kai kehuttu, että jopa maan parhaat?), että olen itsekseni talvipyöräilyäkin harrastanut :)

  VastaaPoista
 3. Olen katsellut uteliaana naapurin kärryä ja pohtinut laatikkopyörän ja kärryjen välillä. Täytyy katsoa kumpaan vaaka kallistuu.

  VastaaPoista
 4. Ei vitsi, tämä olisi ihan meidän juttu! Mies on perustellut, ettei hankita kärryä, koska ne vie niin paljon tilaa. Tässä ei olisi sitäkään vikaa... :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤