13. toukokuuta 2018

Murupullalta mutsille


”Every night I fear the sunrise” – Howard Jones

Tuo sitaatti kuvaa täydellisesti elämääni ennen sinua. Nyt, kun vuosia on takana jo (kohta) kahdeksan, voin sanoa eläväni elämäni parasta aikaa. Jotkut parhaista ystävistäni varmasti muistavat minun sanoneen nuorena poikana, kahdenkympin hujakoilla, että tavoitteenani on olla naimisissa, asua omakotitalossa ja olla isä, ennen kuin täytän kolmekymmentä. Kiitos sinun, minun unelmani on tullut toteen. Osittain jopa moninkertaisesti, koska lapsiakin on kaksi. En voi koskaan kiittää sinua tarpeeksi siitä, mitä olet tehnyt minun elämälleni.


2011


Olen yrittänyt jo pidemmän aikaa keksiä hyvää äitienpäivälahjaa tuloksetta. Tänä vuonna en halunnut ostaa koruja tai ravintolaillallista, vaan ennemminkin antaa jotain, mitä rahalla ei saa. Tovin pähkäiltyäni, tulin siihen tulokseen, että blogin kaappaus voisi olla hauska yllätys. Olin suunnitellut kaatavani sellaisen määrän siirappia näytöille, että tuntemattomatkin punastelevat lukiessaan sitä. Kunnes ilmeni, että sehän ei olekaan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Oikeastaan koko blogin kirjoittaminen on todella vaikeaa. Se, ettei vaan jaarittele rivitolkulla tyhjänpäiväisistä asioista, vaan pysyy asiassa eikä rönsyile, on taitoa. Arvostan. Tämä innostikin minua miettimään, kuinka lyhyesti ja ytimekkäästi voisi sinulle tiivistää sen, mitä sinä minulle merkitset.
Aloitin tekstin suunnittelemisen ensimmäisestä kappaleesta, joka syntyi kuin itsestään. Sen tarkoitus on vähän avata historiaa. Sen jälkeen tulikin vaikeampaa, koska minulla ei ollut mitään havaintoa miten blogeja kirjoitetaan. Olin jumissa pitkän tovin, kunnes kirjoitin viimeisen kappaleen. Sitä kautta myös kokonaisuus alkoi aueta. Tämä kaikki vain lisäsi arvostustani sinua kohtaan. Se, miten saat päivästä toiseen tuotettua mielenkiintoista tekstiä eri aihealueilta, on aivan käsittämättömän haastavaa. En varsinaisesti voi sanoa, että olisin yllättynyt siitä, miten hyvä sinä olet esimerkiksi bloggaamaan, koska en pysty nimeämään yhtään asiaa missä sinä olisit ollut huono. Oli kyseessä työ, perhe tai harrastus, kaikki onnistuu. Tämä olikin perimmäinen ajatukseni viimeistä kappaletta kirjoittaessa, joten turhaa toistoa vältellen, on aika siirtyä viimeiseen kappaleeseen.
Saat kaiken näyttämään niin helpolta, ettei sinua voi kuin ihailla. Luonnollisempaa äitiä saa hakea. Olet ihailtavan päättäväinen, etkä pelkää muutosta. Olet kaunis ja rohkea nainen. Olet maailman paras äiti ja vaimo, enkä voisi kuvitella elämää ilman sinua. Hyvää äitienpäivää! Rakastan sinua!
-      
      Rakkaudella, Murupulla

”My love for you is everlasting” – Howard Jones

10 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. ❤