7. huhtikuuta 2018

Pikkurahalla pientä luksusta ihan tavalliseen vessaan

Ihan kuin hotellissa olisi, kuka nyt ei siitä pitäisi? 


Eikö olisikin ihanaa jos joskus kotona olisi kuin ueamman tähden hotellissa? Aamiainen valmiina ja heti  saatavilla just silloin kun sinä sen haluat. Tuorepuristetun mehun maun saisit valita itse samalla kun mietit kuinka monen minuutin munan sitä tänään suuhunsa laittaisi.
Sillä välin kun sä vilvoittelet uima-altaalla, haahuilet museoissa, patikoit tai uit turkoosissa meressä käy joku siistimässä sun huoneen ja laittaa jääkaappiin lisää kylmää vettä. Hän petaa sun sängyn ja laskostaa verhot kauniisti, että just sun on mukava astua taas takaisin huoneeseen rennoin mielin.


Mä ihastun aina kaikkein eniten hotellien kylpyhuoneisiin. Saan niistä ihan valtavasti virtaa ideoida, jos joskus saisi itsekin vähän valita mikälainen se oma unelmien kylpyhuone olisi. 
Siiitä se idea sitten lähti. Miksei minulla ole pumppupullossa kosteusvoidetta? Miten helppoa se on ottaa siitä aamuin illoin kuivalle iholle kun se on jo siinä esillä kauniissa pullossa. 
En tiedä sinusta, mutta minulla se usein jää ajatuksen tasolle se kosteuttaminen, sillä onhan se pullo siellä alakaapissa saakka.Mitä niihin pulloihin laitoin?


Ostin Ikeasta parin euron pumppupullot ja täytin ne mun lempituotteilla joita käytän aika paljon. 

Pullo 1.
Oliiviöljysaippuasta tehtyä nestesaippuaa käsienpesuun. Käytän samaa kamaa myös pyykin- ja astioiden pesuun. Ihan taivaallista tavaraa näin herkkäihoiselle kuin minä. 

Pullo 2.
Kosteuttavaa yleisvoidetta. Laitan kosteusvoidetta aamuin illoin vähintään käsiin ja sääriin. Myös kasvoihin, mutta sillä on sitten ihan oma purkkinsa. Kosteusvoiteen käytöstä me ollaan mun miehen kanssa kaks täysin eri tyyppiä. Hän on sitä mieltä ettei hänen ihonsa kaipaa sitä, kun ei siihen  sitä koskaan olla laitetukaan. Mä taas koen että mun iho ansaitsee sen. 

Pullo 3. 
Käsihuuhde tai tuttavallisemmin käsidesi. Käsidesin käytöstä ollaan montaa mieltä, ja itsekin olen sitä mieltä että ne kuuluu pääsääntöisesti sairaaloihin ja muihin useiden ihmisten läpikävelemiin laitoksiin. Itse olen tottunut käsidesin käyttöön sillä työskentelen alalla, jossa rahaa liikkuu mun käsissä jatkuvasti. Hyi että miten likaisia hei ne on!
Ja onhan  mulla  se kuivan koppurainen iho jonka vuoksi käytän mieluummin näkymättömään likaan glyserolia sisältävää käsihuuhdetta sen sijaan, että läträisin jatkuvasti vedellä. Ja säästää se vettäkin.
Poikien kanssa ollaan sovittu, että käsidesiä sopii käyttää pisureissujen jälkeen, sillä ainakin meidän pojat ovat sellaisia pissavelhoja etteivät koske mihinkään sen tehdessään.
Isommilla asioilla, ennen ruokaa ja kotiin saapuessa pestään sitten kunnolla saippualla.
Mä pidän hirveästi myös siitä, että satsaamalla muutamalla eurolla lasipulloihin voin mä huoletta ostaa kotiin niitä hieman rumempia, suurempia ja huomattavasti edullisempia pakkauksia ja täyttää mun kauniita lasipulloja tarpeen mukaan. Vähennän huomaamatta muovin kulutusta, sillä isot pakkaukset saa yleensä  kätevissä täyttöpusseissa. 

P.S. Käsidesi ei tehoa vatsatauteihin eikä edes influenssaan. Noiden pahuuksien yllättäessä pitää vaan nostaa veden lämpötilaa ja vaahdottaa sitä saippuaa minkä jaksaa ja toivoa parasta. (Ja vaihtaa pyyhkeitä kuin sukkia.)

Kietomalla rautalankavartisia tekokukkia rumiin lasipurkkeihin saat erittäin kauniin purkin vaikka hiusharjalle. Toinen kuvissa näkyvä kasvi on mun lemppari,  Aloe Vera. Vera on kova mimmi, hän pärjää valottomassa vessassa vallan mainiosti, ja pahan paikan tullen siitä saa oivan avun vaikka palovammaan tai iho-ongelmiin. 

Mitä sinä arvostat eniten kylpyhuoneessasi? Käytätkö sinä käsidesiä? Entä rasvaatko sinä ihoasi päivittäin?

Ida

1 kommentti:

  1. Meidän kylpyhuone on ihan kauhea. Ensinnäkin se on liian pieni ja toisekseen kovin ruma. Remontti ei olisi pahitteeksi. Arvostaisin kovasti lisätilaa ja sitä kauneutta, mitä tuohon ei tällä hetkellä saa mitenkään.
    Meillä käsidesiä käytetään aika harvoin, käsilaukussa mulla se on aina mukana. Saippuapesu on se meidän juttu. Mä rasvaan omia käsiäni aina kun muistan (liian harvoin), mulla on yksi luottorasva, en juurikaan käytä muita, sillä tää mun luottorasva imeytyy heti ja kosteuttaa valtavan hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤