15. huhtikuuta 2018

Liikunnasta lapselle elämäntapa -ihan leikillä!

*Kaupallinen yhteistyö, Kiddex Oy & Plan Toys

Mä olen se suorittaja äiti jonka pitää aina välillä muistutella itseään, että ne lapset oikeasti kaipaavat vapaapäivinä lähinnä vaan mun seuraa eikä valtavasti aktiviteetteja joihin uppoaa sujuvasti kymppejä päivässä. Sen kertaluontoisen kuluttamisen sijaan mä olen ehdottomasti sen kannalla, että sun kannattaa tehdä sun kodista sellainen paikka missä te kaikki viihdytte. Kotona sä olet läsnä ja lähellä etkä uppoudu muihin kuin sun lapsiin. En mä sitä, on maksulliset leikkipaikatkin ihan kivoja, mutta mua kauhistuttaa miten paljon sinne uppoaa rahaa ihan nelihenkiseltäkin perheeltä. Neljä tai viisi täyden kattauksen sisäleikkipuistopäivää kun jätät väliin, saat sä tehtyä sun lapsille ikuista puuhaa teidän omaan kotiin."Murupullat ovat ylpeitä Kiddexin brändilähettiläitä"

Ehdottomasti, sillä ekologiset ja luonnonmukaiset lelut sekä tarvikkeet ovat sydäntäni lähellä ja arvostan ajatusta kestävistä leluista ihan suunnattoman paljon.  Ehkä vielä joskus annan osan noista jopa lapsenlapselleni -kahden tai kolmenkymmenen vuoden kuluttua?

Ensimmäisenä esittelyssä on tasapainolauta. 

Tasapainolaudan piilevä juju on päämäärätietoinen leikin ohessa tapahtuva "kokovartalotreeni". Kun lapsi aloittaa tasapainoilun köyden avulla on hän aikamoinen voittaja huomatessaan, että hän voi jättää köyden pois leikistä. Mikä sen parempaa kuin onnistumisen tunne?

Tasapainolauta kehittää myös lapsen luontaista mielikuvitusta, sillä laudan kanssa keksit monta leikkiä. Se on surffi- ja lumilauta, se on tukki joessa, se on meillä ollut myös pulkka sekä poliisiauto. You name it.Kenelle tuo on sopiva lelu? 


Kaikille yli kolmevuotiaille, sillä köyden vuoksi sitä ei suositella ihan pienemmille. Toki aikuisten valvovien silmien alla antaisin myös pienempien sillä keinua.

Tasapainolauta on valmistettu kumipuusta.  Kun kumipuu ei enää tuota lateksia se kaadetaan ja siitä valmistetaan uskomattoman kestäviä tuotteita. Se on siis kaikinpuolin  ekologisesti valmistettu ja kestää kovaakin käyttöä.

Tasapinolaudan mitat ovat 29.5cm x 1.2cm x 53.2cm.

Tuo vaatimattomannäköinen lauta kestää uskomattomat 200kg. Ihmettelin aluksi laudan muotoilua sekä sitä miten ohut se on. Ajattelin, ettei se vaan  voi kestää minua. Pienen taustatutkimuksen jälkeen löysin tiedon, jossa sen luvattiin kestävän jopa 200 kilon painon. Et ihan just ja just myös minutkin.

Lelu kehittää silmän ja kropan yhteistyötä, motorisia taitoja sekä ehdottomasti lapsen tasapainoa. Meidän pojilla se myös on kehittänyt pitkäjänteisyyttä, sillä temperamenttiset pikkupojat ovat ainakin meidän perheessä kovia luovuttamaan ellei heti onnistu. Miten voimaannuttavaa se on vanhemmastakin huomata se oman lapsen hyvä olo, kun oppii ja onnistuu ihan itse.Mistä tuon voi ostaa ja monellako eurolla?

Tasapainolautaa myyvät Kiddexin jälleenmyyjät, jotka löydät täältä. Tuotteeseen pääset helpoiten tutustumaan tulevilla lapsimessuilla Kiddexin pisteellä, jossa on lapsille oma leikkipaikka. Sieltä ostamalla säästät myös postituskuluissa.  Ellei sinulla vielä ole lippuja kevään kivoimmille messuille, arvotaan Murupullien instagramissa vielä lippunippu mahdollisesti just sulle ja ystävällesi.
Laudan suositushinta liikkuu 75euron paikkeilla.

Tasapainon harjoittelu on meidän perheessä nyt kevään korvilla kova sana, sillä potkupyörät on parasta just nyt jos sisäleikkejä ei lasketa. 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös edelliset tekstini Ekologisin monitoimijakkara? se on kumipuuta! Sekä ajatukseni siitä mitä lapsi oikeasti haluaa tehdä vapaapäivänä.Arvostatko sinä lastesi leluissa ja käyttötavaroissa kestävyyttä ja sen alkuperää?

-Kun kumipuuplantaasi ei enää tuota lateksia, se kaadetaan. PlanToys hyödyntää kokonaisuudessaan tämän materiaalin. 
-Myrkytyksen sijaan puuaines on käsitelty lämmöllä epäpuhtauksien, muunmuassa puussa elävien hyönteisten poistamiseksi.
-PlanToys käyttää ainoastaan  myrkytöntä liimaa  ja kaikki värit ovat kasvivärejä tai vesipohjaista myrkytöntä mustetta.
-Laadukas ja kestävä PlanWood valmistetaan jauhamalla kumipuu juuresta oksiin saakka.
-Myös katalogeissa ja muissa printtimateriaaleissa on käytetty kierrätyspaperia. Ekologisuus on huomioitu jopa pakkausmateriaaleissa. 

Jos vastasit mielessäsi kyllä, olet oikeassa paikassa. Kevään vaihtuessa pikkuhiljaa kesään arvotaan täällä blogissa yksi mun Plan Toysin lempparileluista, jää siis ihmeessä seuraamaan.

Tervetuloa seuraamaan meidän arkea myös instagramin puolelle jossa alkoi tänään messulippuarvonta!
Ja jos haluat pysyä ajantasalla uusista mielenkiintoisista teksteistä, suosittelen liittymään joukkoon myös facebookissa.  (Sielläkin on käynnissä arvonta.)

Ida

4 kommenttia:

 1. Tasapainolauta on aikuisellekin kiva aktivoija :)

  VastaaPoista
 2. Oi vitsit, tää uppoais meidän poikiin ihan täysillä! Meiltä löytyy voimistelurenkaat, keinu, tramppa ja jumppapallo kotoa, ne on kaikki ihan päivittäisessä käytössä. Mun hermot on ainakin huooomattavasti kestävemmät sen jälkeen kun a) muutettiin isompaan kotiin ja b) aloin varustelemaan kotia liikkumiseen houkuttelevaksi.

  VastaaPoista
 3. Tää vaikuttaa niin hauskalta vehkeeltä! Ja ekologinen❤️ Katselin jo kuvaasi instassa. Pitää tsekata, jos tulee messuille vastaan😊

  VastaaPoista
 4. Oi että miten kivan näköinen tasapainoilulauta! Jotain tällaisia minäkin tahtoisin meille kotiin; siinä kehittyisi kätevästi taaperon SEKÄ äidin tasapaino :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤