8. maaliskuuta 2018

Viikko vielä. Sit grillataan!

Sä tiedät tän sävelmän ”Hei me mennään naimisiin viikon päästä lauantaina!”
Niin ota se, mut vaihda sanat näin: ”Hei me mennään aurinkoon viikon päästä koko perhe!”
Tuo on mun fiilis just nyt.

Ajman 2016


Ihanaa jättää hetkeksi työt ja stressit kotiin ja vaan nauttia rakkaista ja auringosta. Lomaa on siis odotettu joulukuusta saakka kuin kuuta nousevaa. Me ollaan viimeksi oltu poikien kanssa ulkomailla (lentokoneessa) melko tarkkaan kaksi vuotta sitten, tässä throw back sinne. Sieltä tuo ylläoleva kuvakin on.

Me ei olla oikeastaan varauduttu tulevaan lomaan mitenkään erityisemmin. Ei olla stressattu matkatavaroita tai shoppailtu sen koommin reissua varten.
Lapsille piti ostaa isommat uikkarit, mut niin hei äidillekin. Jännä homma että isän arse oli ainut joka ei ollut kasvanut. Mutta sainpahan kivanväriset, jos jotain positiivista siitä haetaan. Ostettiin pojille myös uudet sandaalit, siinä tais ne hankinnat olla. 

Meidän pojat ovat nyt 4- ja 2.5-vuotiaita. Täällä kotona me ei olla  enää käytetty rattaita juuri lainkaan, mutta lomalle me otetaan ne ehdottomasti mukaan. Ajattelin ensin, ettei me niitä varmaan tarvita, isoja lapsia jo molemmat. Mutta mun sisko jonka luo me matkustetaan sai mut vakuutettua että ne rattaat olis ehkä sittenkin  ihan jees olla mukana. Viimeksi kun me oltiin tuolla samassa paikassa pojat nukkuivat lämmön vuoksi molemmat 2-3 päiväunet päivässä. Oli muuten melkoisen luksusta etten sanoisi.
Rattaat sallivat siis ne unetkin ilman, että meidän tarvitsee itse jumiutua paikoillemme.
Kohteessa myös ihmismassat ovat vähän jotain toista mitä täällä Raision torilla.

Meillä kävi vielä niin mainio tuuri, että meidän ystäväperhe matkustaa samaan paikkaan viikko ennen meitä. Me sovittiin, että he ottavat meidän tuplarattaat mukaan ja jättävät ne sitten mun siskon työpaikalle meitä odottamaan.  Aika voittodiili sanoisinko. Kummankaan ei tarvitse roudata kuin yhteen suuntaan, ja onhan nuo Phil & Tedsit melko näppärät matkustaessa kahden pienen kanssa.


Pojat 2015


Pojille meillä on päälläistuttavat matkalaukut joita me sitten vedetään hikihatussa lentokentillä, mutta voin jo kokemuksesta sanoa niiden olevan aivan parhaat just tuohon hommaan. Toinen on meidän oma, mutta tuo toinen me lainattiin ystäviltä. Voitteko kuvitella, että tuosta saa tehty lapselle sängyn lentokoneen penkistä. Ihan totta! Sen on kehittänyt joku norjalainen perheellinen lentäjä, ellen aivan väärin muista. Patentoitu ja palkittu matkustavien perheiden pelastaja. Sillä nukkuva lapsi lentokoneessa aloittaa loman todellakin hyvin.
Meidän loman suurimmat tarpeet on siis lainaushommia. Ihan mahtavaa, niin rahan kuin elologisuudenkin vuoksi. 

Lomalta me odotetaan eniten kiireettömyyttä, aurinkoa ja yhdessäoloa.
Mä en ole nähnyt mun rakasta siskoa sitten heinäkuun, joten myös minä taidan roikkua hänen nilkoissaan lasteni lailla ainakin ensimmäisen vuorokauden.  Me ei mennä tarkoituksella shoppailemaan, sillä todettiin että kaiken saa kuitenkin nykypäivänä tilattua kotisohvalta kotiovelle, joten me ei tälläkertaa tuhlata niitä aurinkoisia hetkiä ostoskeskuksiin. Toki käydään ihastelemassa ne suurimmat, mutta lapseni (sekä mieheni hermot)  tuntien me mennään akvaarioon, syömään ja äkkiä takaisin uimaan.


Ajman, Luka ja Emppu 2016


Ai minne me matkustetaan? Arabiemiraatteihin, Dubaihin. Ajellaan siitä Ajmaniin joka on vähän kuin Salo Turulle tai Vantaa Helsingille. Siinä ihan lähellä mutta hieman edullisempi sekä rauhallisempi asua ja olla. Mun sisko miehineen asuu siellä nyt jo kolmatta vuotta.

Luvassa tulee siis olemaan sitä aitoa arabimaisemaa, ihmisiä sekä asumista. Ja paikallisten ruokapaikkoja, voi niitä mä odotan! Me majoitutaan ensimmäiseksi neljäksi yöksi siskon kotiin, ja kolmeksi viimeiseksi sellaiseen semi hulppeaan rantahotelliin. 

Jos sinä haluat nähdä sitä aitoa arabimaisemaa ja elämää sen someseksikkään Dubain rinnalla,  lähde seuraamaan meitä instagramissa ja facebookissa. Instagramin tarinat taitaa vähä olla  mun heikkous. Olisiko jotain, mitä sä haluaisit kuulla tai nähdä meidän reissusta?

Ida

12 kommenttia:

 1. Itsellä on kova matkakuume. Me taas suunnitellaan second hand reissua Södermalmille kesällä. Mukavaa matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Matkakuume taitaa olla mulla ainakin melko vakio. Kesällä lomaillaan sitten suomessa kun lämpöä toivottavasti riittää.

   Poista
 2. Lomailu on parasta! Olin itse joulukuussa Malediiveilla ja nyt odotan kesän Euroopan reissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi malediivit 😍
   Mahtoi olla ihanaa? Se on mun listalla ehdottomasti, mutta kukkaronnnyörit tulevat kyllä vastaan. 🙈

   Poista
 3. Oi että, teidän suunnitelmat kuulostaa kyllä aika täydellisiltä. Ihanaa lomaa, nauttikaa lämmöstä ja toisistanne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mere! Näin me tehdään. Parasta kun ei ole kiire, muualle kuin lennoille <3

   Poista
 4. Nauttikaa lomasta! Aurinkoon ja lämpöiseen on ihana päästä. Ja lomalla on aivan oma fiiliksensä kun lähtee jonnekin kauemmas. Huolet, arki ja stressi jää taakse ja alkaa oikea loma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Hiljennetään töihin liittyvät säpot sekä viestiketjut, ja eletään viikko vain toisillemme ja auringolle. Parasta. ☀️

   Poista
 5. Ihanaa lomaa teille! Pikkasen olen kateellinen, mutta enköhän kestä katsoa teidän instakuvat ja stoorit. :) Me oltiin viimeksi syyslomalla kaksi viikkoa Espanjassa. Ensi syksylle on jo viikon loma varattu. Toivottavasti tänä vuonna olisi Suomessakin lämmin kesä.
  Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!
   Varmsti nautitaan sydämiemme kyllyydestä toisistamme ja auringosta. Kiireettömyys on parasta. (Ja aurinko!)

   Poista
 6. Ihanaa lomaa! Kaikkein parasta on juuri se loman odotus :)

  VastaaPoista
 7. Voi että! Aurinko ja lämpö tekee varmasti hyvää! Ihanaa, että pääsette näkemään siskoasi ja lomailemaan!

  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! Mielenkiinnolla odottelen matkakuvia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤