16. maaliskuuta 2018

On ihanaa olla kolkyt!

Mun mielestä Crazy Townin Butterfly on edelleen ihan paras, Haddawayn What is love tulee jostai selkäytimestä saakka, Mambo nro 5 naurattaa, Nirvanaa ei varmaan tarvitse ees mainita  ja herkistyn ihan täysillä edelleen Oasiksen Wonderwallille. Kuvittelen aina  osaavani laulaa kuullessani King of Leonin sex on fire -biisin, tai Aerosmithin I dont want to miss a thing:in. Genie in a bottle! Destinys child, Spaissarit, Bäkkärit, Britney!Mä synnyin tasan kolmekymmentä vuotta sitten turussa hätäsektiolla raskausviikolla 34. Mä painoin 2630g ja olin 47 senttimetriä pitkä. Sellainen todella tumma ja mahdottoman pieni, hurjan suloinen ainakin omien vanhempieni mukaan. Mulla oli syntyessä mustat silmät sekä tukka. Siinä kuulemma jo vitsailtiin isästäkin, sen verran ulkomaalaiselta mä syntyessäni näytin.
Sinä päivänä, kun mä synnyin oli suomen listaykkönen Sleepy Sleepersin Nykäsen Matti ja hyvänä kakkosena Kylie Minoguen I should be so lucky. 

Mä podin pientä ikäkriisiä alkuvuonna, mutta pikkuhiljaa mä pääsin itsekin siihen kuuluisaan zen-tilaan, että kolkyt on just hyvä. Se minkä ikäinen sä olet  just nyt, on ihan täydellinen ikä  just nyt. 

Aikoinaan mä mietin itse, että kolmekymmentä on kyllä jo todella vanha. Sellainen täti-ikäinen. Beige villatakki, lättänät kävelykengät ja tukka nutturalla. Kuinka väärässä mä olinkaan. Kolkyt on just rock. Mä koen, että elämä on antanut mulle huimasti itsevarmuutta iän myötä olla oma itseni. Mä en enää mieti niin paljon sitä mitä muut musta ajattelevat, vaan elän oikeasti itselleni. 
Multa löytyy jo ihan kivasti kokemusta elämästä ja erilaisista elämäntilanteista ilman keski-iän kriisiä. 
Opiskelut on (ehkä) opiskeltu ja päästy kivasti kiinni uraputkeen. Lapset on tehtynä (ehkä) ja asuntolainakin lyhenee ihan hyvää vauhtia. Unelmien aviomieskin on jo kainalossa, joten mulla on oikeasti kaikki todella hyvin. 
On kivaa olla aikuinen nainen eikä tyttö. Ehkä kolmekymppistä ei enää tytöllä niin herkästi? Mä en kriiseile ulkonäön suhteen tai yritä kiikkua siellä trendien huipulla, sillä mä koen että mä olen vihdoin löytänyt sen mun oman tyylin ja tavan olla. Se vaan on sellainen hieman boheemimpi mitä ehkä aiemmin kuvittelin.
Mä olen paljon mieluummin tämä ihminen mitä mä olen nyt  kolmekymppisenä, kuin mitä mä olin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Aidompi, rehellisempi sekä armollisempi itselleni.  

Mä en toivonut syntymäpäivälahjaksi mitään, mutta mä sain paljon enemmän mitä mä olisin edes kehdannut ikinä ajatella toivovani. Me saatiin mun miehen kanssa (me molemmat täytetään pyöreitä) yhdistetyksi joulu- ja syntymäpäivälahjaksi lennot koko meidän perheelle mun siskon luo Arabiemiraatteihin. Reissusta enemmän täällä *klik klik*. Täällä me nyt ollaan lämmössä!
Miehen kanssa me sovittiin ettei osteta toisillemme mitään, mutta hän yllätti kuin yllättikin mut täysin naistenpäivänä kun tulin töistä kotiin, sillä ruoka oli pöydässä, ja pöydän keskellä uusi pieni vaaleanpunainen kannettava tietokone.
Mä olen todella onnellinen, kiitollinen ja etuoikeutettu että mulla on näin huikea jengi mun ympärillä, ei oo häpee olla kolmekyppinen, se on MAHTAVAA! Tahtoisin myös onnitella kaikkia mun  vanhoja koulukavereita, tänävuonna juhlitaan meitä!

Blogi ei välttämättä päivity näin loman aikana, sillä me nautitaan just nyt ihan livenä täysillä toisistamme ja kilistellään juhlan kunniaksi, mutta jos haluat päästä näkemään vähän maisemia, instagramin tarinat käy kyllä kuumana. 

Ida

10 kommenttia:

 1. Paljon onnea! ❤ Vitsi miten huikee tapa ja paikka viettää kolmekymppisiä! Nauttikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana teksti ja hurjasti onnea! Ja tietysti ihanaa lomaa 💕

  VastaaPoista
 3. Mä täytin 30v vuosi sitten maaliskuun ensimmäinen päivä. Sillon ei ollut kriisiä, mutta nyt täyti 31v ja tajusin et mun PIKKUveli täyttää syyskuussa kolkytä vee, mulle tuli kauhia kriisi, siis mun PIKKUveli... Ei voi olla totta! :D :D

  Tosta aerosmithin kappaleesta tulee mun pojan isä niin mieleen, et melkee itkin ku luin tänä postausta. Muistan kun kerran oltiin baarissa, tuli valomerkki, tuo biisi alkaa soimaan, oltiin ainoat tanssilattialla enään, tanssittiin "viimeiset" hitaat kaulakkain, tiukasti kietoutuneina toisiimme ja suudeltiin. Parin Kuukauden jälkeen se jätti mut tekstiviestillä. Mut tuo kappale vaan on mun sydämmessäni aina ja ikuisesti <3 <3 <3

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea :)
  Oma 30 vuotis aika meni huurussa, olin koko 30 vuotis aikani vakavasti sairas ja taistelin elämästäni, joten minulle tuo aika ei ollut parasta aikaa. Oma paras aika alkoi vasta kun tuli 40v täyteen :) Nauti jokaisesta hetkestä täysillä :)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus, onnea kolmekymppiselle! :) Täällä se on edessä vuoden päästä.

  VastaaPoista
 6. Kiva teksti ja Onnea oikein paljon! Niin ja tottakai ihanaa lomaa :)

  VastaaPoista
 7. Onnea kolmikymppiselle! Näin nelkyt ja risat -tädin näkökulmasta olet todella nuori vielä! Ja olet oikeassa siinä, että kaikki iät ovat hyviä ja sopivia. :)

  VastaaPoista
 8. Hih, samoja mietteitä! Voi noita ysäribiisejä... <3

  VastaaPoista
 9. Onnea onnea ja mahtavaa lomaa! Kolkyt on uus 25 :D Minusta on vallan hyvä olla 38 :)

  VastaaPoista
 10. Sä saat kolmikymppisyyden kuulostamaan houkuttavalta! Mä meinasin alkaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikäkriiseilemään, mutta totesin etten taida sittenkään jaksaa. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤