27. maaliskuuta 2018

Ekologisin monitoimijakkara? -se on kumipuuta!

*Kaupallinen yhteistyö, Kiddex oy & HEVEA.

Me päästiin poikien kanssa mukaan lanseeraamaan uutta valloittavaa Hevean kumipuutuotetta. Monet muistaa Hevean niistä suloisista kylpyankoista sekä niistä hieman kömpelönnäköisistä mutta niin hyvistä luonnonkumituteista. Mut nyt tulee kumipuusta valmistettu monitoimijakkara. 

Aluksi mä olin että no jaa, onhan meillä nuo vanhat muoviset ihan ehjänä vielä. Lähdin mukaan siis hieman skeptisenä ajatellen, että  taasko mä haalin jotain turhaa pölyttymään meidän nurkkiin.

Pakkaus yllätti mut painollaan. Jakkara on täyttä kumipuuta. Se on itsessään myrkyttömällä vesipohjaisella lakalla pinnoitettua kumipuuta, ja yksityiskohdat ovat sitä tuteistakin tuttua vaaleanruskeaa luonnonkumia. 

Luonnollisesti jakkara löysi ensin tiensä meidän pieneen vessaan jonne se sopii kuin nakutettu. Mä pidän kauniista yksityiskohdista, ja onhan tuo nyt upea apuväline pienille käsienpesijöille ja pesee mennen tullen meidän vanhat värikkäät muovijakkarat niin ulkonäöllään kuin turvallisuudellaankin.

HEVEA:n jakkara värissä marshmallow.


Jakkara on tosiaan painava. Se ei keikkaa tai kaadu niin helposti mitä meidän vanhat. Siihen mahtuu hienosti pienet  veljekset vierekkäin kurkottelemaan hammasharjoja tai karkkijemmoja yläkaapista.
Se kestää myös hyvin aikuisen painon -kiloja tunnustamatta aika suuren painon.


Sormenjälkiprintti estää liukumisen puulta.

Jakkaran päällä on suuri luonnonkuminen sormenjälki koristeena sekä liukuesteenä, joka kuvastaa Hevean ekoystävällistä ajatusmaailmaa, "Sun planeetta, sun sormenjälki."  Se on ajatuksena just sellainen mitä myös minä haluan mun pojille opettaa. Sellainen, että kaikilla pienilläkin teoilla on väliä. 

Jakkara on ollut meillä käytössä myös suihkujakkarana saunan jälkeen, se pysyy tosi kivasti paikoillaan kumisten tassujensa vuoksi eikä liu`u kuin äiti liukkaalla jäällä. 

HEVEAN ankat kylvyssä.


Miksi ja mihin mä ostaisin luonnonkumipuusta valmistetun jakkaran? 

Mun mielestä tämä ois ihan mahtava yksivuotislahjaidea. Jakkara on elinikäinen, kaunis sekä käytännöllinen. Mulla oli omat ennakkoluuloni, mutta kyllä me tuohon pieneen mun aluksi  turhakkeeksi kutsumaan  jakkaraan tykästyttiin ihan kaikki. Tällä hetkellä se on telkun edessä, koska valkoinen nahkasohva  on tänään neljävuotiaan mukaan aivan liian kylmä hänen pepulleen. 

Yksinkertainen on kaunista. Eikö?

Mitä on luonnonkumi?

Luonnonkumi valmistetaan trooppisten puulajien maitiaisnesteestä, erityisesti brasilialaisesta kumipuusta (Hevea brasiliensis). Kolotuista puista juoksuttamalla kerätty lateksi saostetaan (koaguloidaan) esimerkiksi muurahaishapolla, jolloin saadaan raakakumia, kautsua. Tämä on juustoa muistuttavaa ainetta. Kumipuun koko riippuu suuresti sen kasvupaikasta ja kasvuolosuhteista. Suotuisissa oloissa se voi saavuttaa aina 40 metrin pituuden ja 100 cm läpimitan, mutta yleisesti istutuksilla olevien puiden läpimitta on 30–40 cm. 
(lähde:Wikipedia)

Hevean luonnonkumipuusta valmistettu jakkara saatu näkyvyyttä vastaan Kiddexiltä.

Oletko tulossa lapsimessuille huhtikuussa? Toivottavasti nähdään siellä. Tsekkaathan Murupullien  instagamin, luvassa lippuarvontoja messuille.

Jakkara on myynnissä seuraavilla jälleenmyyjillä kuun vaihteessa:
A-T lastenturvaBebesViivi ja VilperttiMiniMHippu Kids & lifestyle ja Lastentarvike Pikku Tipu

Ida
16 kommenttia:

 1. Ompa söpö! Päihittää kyllä ne muoviset. ;)

  VastaaPoista
 2. Minulla pojat ovat jo teinejä, mutta edelleen jäljellä on ensimmäiselle pojalle ostettu pieni jakkara. Mäntyinen, tukeva jakkara, jonka päällinen on punottu kauniisti paksusta juuttinarusta. Nykyisin palvelee minulla vaatehuoneessa, jotta yllän ylähyllyille. Muovinen tekele olisi aikoja sitten mennyt roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös mökillä sellainen pikkuinen mäntyjakkara takan edessä. edelleen siinä istuvat niin pienet kuin vanhat. Ihan paras.

   Poista
 3. Ihan uusi juttu. Noi ankat on tullu monesti vastaan 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan uus. Just vasta tulee myyntiin. :) Ankat oli mullekin tuttuja. Ihanat!

   Poista
 4. Tää olis kyllä loistava meille juurikin vessaan käsien pesuun tai keittiön pöydälle kurkottamiseen. :D Kiva että keksitään lisää tuotteita tästä luonnonkumista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin mielestä. Ja tälläisiä on kiva ostaa kun tietää että ne ihan oikeasti kestää.

   Poista
 5. Onpa mielenkiintoinen. Meidän pitäisikin hommata toiseen vessaan oma koroke, täytyykin harkita tuota.

  VastaaPoista
 6. No nyt on hyvä! Meillä oli muovinen muumi-koroke, joka hajosi alla. Tuo näyttää tosi huippuhyvältä! Hevean tuotteet on muutenkin kyllä ihania. Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil on vissiin samaa sarjaa joku autot. Ihan vimpula. Tää on kyllä kiva kun tietää et kestää, katsetta ja painoa.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tää kumipuu on kyllä sulattanu un sydämen ekologisuudellaan täysin.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ❤