1. maaliskuuta 2018

Ota hyöty irti pakkasesta.

Luethan tekstin huumorimielellä.

Auto ei starttaa, tarvii skrapata ikkunat, penkki on kylmä ja ratti lähes jäätävä. Nahkahanskat on kuin suoraa huutonaurua päin sun kasvoja, mutta lapasilla ei saa lainkaan otetta. 
Oispa penkinlämmitin. Oispa lämmin autotalli. Oispa lohkolämmitin, letkulämmitin, säteilylämmitin. Voi oispa Webasto. Tiet on liukkaat, kitkat ei toimi,  parkkipaikkoja on entistäkin vähemmän koska lumi. Aamulla ja heti neljän jälkeen  on kaikki kujaakin isommat väylät entistä hitaampia ja joku kuitenkin ojassa. Jalankulkijat ei ymmärrä liukkautta, keskarit lentelee ja kaikilla on kiire.

On pimeetä kun menet töihin ja kun sieltä pääset. Aurinko paistaa ehkä, kun olet töissä.
Aivan sama minkä sävyinen sun ihana unstikka on, sillä neonkeltainen huomioliivi on sun jokapäiväinen asuste kuitenkin kera superkalliiden nastakenkien. 

Lapset menee seiniä pitkin kun ei (äitikään) oikein jaksaisi ulkoilla, koska on vaan niin jäätävän kylmä. Posket paleltuu ja huuletkin halkeilee.
Ulos ei haluta, koska ei jaksa tai aina ihan osatakaan pukeutua kunnolla, mutta kun sinne pääsee, sieltä ei tultaisi millään sisälle. 
Koira syö villasukkia. Kaivaa roskiksia sekä pyykkikoreja. Se ihan totta pureskelee kalsaripyykkiä.
Koska sen tassut jäätyy. Se varmasti suunnittelee päänsä sisällä päivän aikana miten ne tarpeet tekis mahdollisimman nopeasti. ”Pissa siihen ekaan nurkkaan ja isommat sit sen suuren kuusen juureen, ja heti takaisin sisälle.”
Se ei halua kuluttaa energiaansa ulkona, vaan urpoilee mieluummin sisätiloissa, lämpimässä likaisia pikkareita jyrsien.

Takka palaa, sauna huutaa, patterit paukkuu ja vesi höyryää. *tsing tsing*
Vesiputket. Vuosi sitten ne jäätyivät sään lauhtuessa, nyt todellakin kulutetaan energiaa niitä lämmittäessä.

Kauheeta valitusta? Mut hei kaikki nuo edellämainitut, ja mä silti rakastan ja ennen kaikkea arvostan tätä ihanaa talvea ja varsinkin näitä hurjia  paukkupakkasia.
Pakkanen. Tuo hyrisyttävä luonnonihme josta meidän kaikkien pitäisi ehdottomasti ottaa enemmän hyötyä irti tän valittamisen sijaan. 

Pulkkamäki, laskettelu, hiihto, luistelu, lumilinnat, lumisota, jäälyhdyt, avanto, pilkkiminen.

Meidän jengi on valehtelematta ollut kipeenä tyyliin joulusta saakka. Nyt on jo maaliskuu.
Ensimmäistä kertaa oltiin kaikki samaan aikaan terveinä, kun täällä raision metikössä oli pakkaset paukkuneet reippaan viikon. Vedettiin pienet hallelujat ja oodit pakkas-ukolle, ja nakattiin kaikki irti lähtevä lumihankeen makaamaan lähes koko päiväksi. Siellä istuivat sulassa sovussa pehmolelut, tyynyt, peitot, petarit ja patjat. 
Lakanat pestiin lähes röyhkeissä lämmöissä ja pinnat puunattiin desinfioivilla aineilla. Uskoisin, ja ennenkaikkea toivoisin,  että pöpöt meidän huushollista olisi nyt pakastettu tältä vuodelta unholaan. 
Mä toivon todellakin näiden kovien ilmojen jatkuvan oikeastaan ihan siihen kesään saakka, sillä mä mieluummin  näkisin kaikkien tautien kuolevan tuonne ulkoilmaan, kuin huolisin niitä enää meidän seinien sisäpuolelle juhlimaan. 

Nyt tahtoisin heittää just sulle pienen haasteen.  Ota ilo ja hyöty irti tuosta  luonnosta, ja viskaa teidän  petivaatteet vaikka parvekkeelle viikonloppuna. Tapetaan nuo pöpöt ja pistetään  ne jo kaikki  kesälomalle.
Melkein kaiken muun tarttuvan tuo -20 jo tappaa  paisti perisuomalaisen kansantaudin, kateuden. 

Ida

5 kommenttia:

 1. Aurinkoiset pakkaspäivät parasta! Ja tosiaan, kovilla pakkasilla lentää meilläkin kodin tekstiilit pihalle; matot ja petivaatteet sekä sohvatyynyt!

  VastaaPoista
 2. Toteutin vastaavan ekoilla pakkasilla (pienillä verrattaen näihin! :D) Joten mahtava muistutus tähän hetkeen taas, kun oikeesti pakkaslukemat on jo melkoiset tänne päin suomea! Onhan näissä lukemissa puolensa ja ulkona ihan mielettömän kaunista! <3 Vähän ku laskis niin pääsis vaunulenkeille. 🙌🏻

  VastaaPoista
 3. Meillä petivaatteet pääsivät tänään tuulettumaan. Asteita on kyllä ainakin 10 enemmän kuin eilen. Eli huippupakkaset jäi nyt tässä hyödyntämättä. Mutta olipa ihana ulkoilla tänään itse auringonpaisteessa, kun ei heti ollut naama ja näpit jäässä.

  Aurinkoisia talvipäiviä!

  VastaaPoista
 4. Tää sun kirjotustyyli vaan on niin parasta! Talvi on kyllä ihanaa aikaa! Mie vein yks aamu Elpulin päiväkotiin ja ihmettelin kun meiän kotimatkakaverit tulikin autolla, sain vastauksen että pakkasta olikin pikkusen enemmän kun sen mitä luulin :D No olinpa kerrankin pukenut vahingossa tarpeeks, kun en ees huomannu kylmää vähän ihmettelin et mites ottii henkeen niin kovin juostessa rattaiden ja rattikelkan kanssa :D Mie en myöskään osaa yhtään aatella et 20 ois jotenkin liikaa ulkoiluun jos vaan pukee tarpeeks päälle mut ilmeisesti se sit vielä puoltoista ja kolme ja puolivuotaille on liian kylmä :O en oo muuten koskaan aatellu et pehmolelutkin vois heivaa pihalle pakkasella, no nyt ne on siellä :)

  VastaaPoista
 5. Hei hitsi, mä oon vaan miettiny pakkasen sulattamista,mut siihen ei oo tarvetta kun vasta marraskuussa laitettiin se päälle muuton yhteydessä. Jotenkin tää petivaatteiden tuuletus on unohtunut vaikka oon pakkaskelien hyödyntämistä miettiny :D

  Mut ihanaa, miten joku jaksaa keskittyä talven positiivisiin puoliin ❤ yleensä kaikki vaan valittaa aina! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤