4. joulukuuta 2017

Miten jopa taapero saa joulupallot nätisti puuhun?

Jes! Kuunnellaan iloisia joululauluja, hörpitään kuumaa glögiä ja koristellaan joulukuusi. 
Tehdään tää hei tuossa näppärästi ihan koko perheen kesken joku kaunis arki-ilta?
Ihana ajatus. Ajatus. Mutta ei se meillä ainakaan kahden pikkulapsen kanssa ihan niin mennyt. 

Itsehän olin ajatellut meille jonkinlaista ihanan herkkää ruusukultaista joulua. Vaaleaa ja kaunista.
Mutta pojat tietty pistivät pakan ihan uusiksi. He menivät mummin kanssa Ikeaan ja ostivat valtavan laatikollisen joulupalloja. Punaisia ja kultaisia. Ei ehkä ihan just niitä mun lemppareita, mutta nyt ainakin on just sellaisia mitä he ihan itse halusivat, ja meneehän noi nyt aika kivasti meidän verhojen ja lasten joulukalenterin kanssa yhteen. Siis selvää säästöä, ja nyt kun nuo ovat kaikki esillä, mä ihan jopa tykkään noista väreistä. Sellainen sopivan lämmin ja kotoisa, eikö totta?

Oikea kuusi toki tekisi ihan älyttömästi. Jo pelkästään se tuoksu on hullulla tapaa huumaava.
Mutta meillä mennään edelleen  feikillä ja olen sitä mieltä, että jos on oltava teko, niin sitten on ihan täysillä teko, eli valkoinen. Överifeikki. 
Meidän koira siis olettaa oikean kuusen olevan kuusipaikka ilman tuota toista uuta, jos tiedätte mitä tarkoitan. Siksi feikki.
Siinä noita uusia palloja virittäessä mulle tuli mieleen, että mun on ihan pakko jakaa teille tää ultimaattinen joulupalloniksi. Nehän nyt vaan on ihan kauheita ne muoviset härpäkkeet joita niihin pitäis pujotella, saatika lanka. Ei osu, ei pysy.
Mut hei ohut rautalanka! Ihan parasta. Ja sitten tammikuussa se pallojen riisuminen siitä kuusesta ei oo yhtään niin pyllystä mitä vois kuvitella, sillä ne tulee oikeasti tosi nätisti pois. Ihan vaan leikkaat saksilla pätkiä ohuesta rautalangasta, pujotat sen reiästä ja kiepautat pari kierrosta lankaa ympäri. valmis. Ja saa hienosti pysymään vähän roikkuvillakin oksilla nätisti. Eikä mee varastossa solmuun!Rautalangan osasi laittaa palloon isin avustuksella jopa meidän reilu kaksvuotias, mutta neljävuotiaan hermot eivät hommaan riittäneet. Suosittelen, jos pallojen narutus ei oo vielä hoidettu.

Kuis teidän pallot ja puut? Onko sävysävyyn? Saako lapset valita vai jyrääkö mutsi?

Ida

4 kommenttia:

 1. Meillä kuusen pukeminen kuuluu lapsille ja kuusi sen näköinenkin. Viime vuonna tosin sain toteuttaa kierrätysaiheisen joulun, josta koko porukka lopulta innostui niin paljon, että lapset saavat koristella tänä vuonna samoilla koristeilla kuusen :)

  VastaaPoista
 2. Meillä oli viime jouluna ekaa kertaa joulukuusi ja ihan oikea sellainen. Kuusi koristeltiin 23.12 lasten kanssa ja meillä joulukuusessa on oikeastaan vain hopeisia palloja ja sit muutamia lasten omia joulukoristeita. Viime jouluna ostin lapsille söpöt kultaiset jääkarhut ja ne olikin sitten se "väripilkku" hopeisessa joulukuusessamme mummon ostamien Frozen ja Star Wars pallojen lisäksi. Hyvä idea muuten toi rautalanka, mulla menee niin hermo kun pallojen narut takertuu kiinni kuuseen, kun niitä pitäis sieltä ottaa pois joulun jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Oi ihana teillä on jo kuusi! Tuo rautalanka on hyvä idea palloihin, pitää katsoa miten koristelut etenevät tänä vuonna. Just tajusin et meillä on lasiset joulupallot ja selvitty pitkään.. ja nyt lapset 1,5 ja 3 v ..en usko et tämä yhtälö toimii tänä vuonna kuusen koristelussa.

  VastaaPoista
 4. Hei ihan huikea niksi!! Vihaan niiiiin kovasti kun narut menee solmuun, tai solmit siitä liian lyhyen. Ja oikeassa kuusessa pistelee niin perkeleesti, kun vedät niitä naruja pois jne jne. Jeee!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤