26. joulukuuta 2017

Hei, me pelastetaan ruokaa!

Yhteistyössä Matsmart.
Marraskuussa meillä juhlittiin neljävuotiasta! Me syötiin älyttömästi  herkkuja ja leikittiin ihan täysillä. Meidän pieni valkoinen talo Raisiossa oli täyteen tupattu pieniä ihania ihmisiä,  ja melutaso oli melkoisen suuri.


Sankari sai tietenkin avata paketin, ja suunnitella äidin kanssa tarjoiltavat paketin sisällön mukaan.


Ravintoladuunarina marraskuun loppu on melko huono ajankohta juhlia, sillä silloin alkavat ne sen vuoden pikkujouluhässäkät valitettavasti täyttämään viikonloput lähes aamusta iltaan.  Tästä syystä pienen suuren pojan päivää juhlittiin arkipäivänä, alkuillasta. Ja se oli oikeastaan ihan tosi hyvä vaihtoehto, sillä kaikki pääsivät paikalle.
Töiden takia juhlien tarjoilujen tuli hoitua helposti. Todella helposti, ja tietenkin edullisesti (koska Joulupukkihommat.) Tämän takia turvauduin tuttuun ystävääni Matsmartiin, ja sainkin heiltä 30 euron arvoisen lahjakortin juhlien tarjoiluja varten. Sain tilattua sieltä lähes kaiken lisäämällä summaan vielä itse vajaat parikymppiä. Lähes kaiken sen vuoksi, kun Luka halusi kakun sijasta jätskibuffan. Ei huono.Huikea vinkki! Osta mustaa vahakangasta, ja piirrä liitutaulutussilla pöydän ympärille autorata.

Matsmart on mun mielestä ihan todella  hieno konsepti. Se hivelee mun omaatuntoa ja sisäistä viherpiipertäjää niin hienosti, etten voi kuin kehua ja suositella. 

Mikä Matsmart? Matsmart pelastaa hukkaan menevän tuotteen sen myyjältä, ja myy sen huokeaan hintaan eteenpäin jätelavaan joutumisen sijaan. Ruokahävikkiä yritetään vähentää monissa maissa kovasti, mutta sitä syntyy silti edelleen  todella paljon. Tässä kohtaa Matsmart astuu mukaan kuvioon, ja kerää tuotteet yhteen niitä tarvitseville lisäten maapallon kestävää kehitystä, edes hieman.


Laatikosta paljastui mm. luomu omenapillimehuja, sipsejä, vegaanisia karkkeja, mausteita, gluteenittomia muffini ja pitsapohja-aineksia ja rakastamaani Mutti-tomaattisosetta.


Pelkästään Suomessa ruokahävikki on 335-460 miljoonaa kiloa. Suurin osa tästä määrästä on turhaa. Sellaista, joka olisi voitu vielä syödä, jos sitä olisi käsitelty eritavalla. Tuntuu pahalta, eikö?

Matsmartin tuotteet ovat muunmuassa sesonkituotteita, pakkauksia joiden ulkoasu on uudistunut tai tuotteita, joiden viimeinen myyntipäivä lähenee. 

Matsmartin kaikki tuotteet ovat 20-90% alennuksella. Maksat tilauksen Klarnan kautta, ja haet tilauksesi 2-4 päivän kuluttua valitsemastasi postin toimituspaikasta.
Omani ovat tulleet aina todella nopeasti, kahden arkipäivän kuluttua. Yhteen pahvilaatikkoon mahtuu paljon tavaraa, (20kg)  ja yhden laatikon toimitusmaksu on 6.90€.


Nämä yllärimehupullot olivat 1€ kpl


Mun parhaat löydöt Matsmartilta ovat olleet Urtekramin luonnonkesmetiikkatuotteet muutamalla eurolla, ja tietenkin Lukan synttäreiden tarjoilut. 

Onko Matsmart sulle tuttu? Ellei, niin suosittelen lämpimästi. Ainakin meidän perheellä tuo alkuvuosi tuntuu olevan se rahasyöppö kaikkine laskuineen, joten kaikki tälläinen on todellakin tervetullutta bonusta. Tästä linkistä pääset tutustumaan Matsmartiin.

Yhteistyö, Matsmart 

Ida

4 kommenttia:

 1. Matsmart ei ole minulle tuttu mutta kuulostaa erittäin fiksulta tavalta vähentää ruokahävikkiä. Tuo määrä, jonka me vuosittain heitämme roskiin ruokaa on ihan käsittämättömän suuri. Yritän itse kotona kaiken tavoin vähentää ruokahävikkiä.

  VastaaPoista
 2. Tähän on pakko tutustua lisää!! Ihan huikeeta että tällainen palvelu on olemassa!

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno idea! Ihan mahtava, ei kyllä oo ennestään tuttu.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 4. Olen joskus kuullut Matsmartista, mutta en ole sen kummemmin tutustunut siihen. Pitääkin tutustua paremmin!
  Paljon tavaraa edullisesti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤