10. lokakuuta 2017

Viikon tähtihetket meidän perheessä.Elämä on meillä melko hektistä. On vuorotöitä, päiväkotia, koiraa ja kommervenkkejä.

Kuva: Annukka Viitanen Photography


Me ollaan yritetty opetella vähän arkea helpottavia käytöstapoja meidän perheeseen, ja yksi niistä on omien astioiden vieminen astianpesukoneeseen. Ei mikään iso juttu, mutta mun mielestä tän ikäisille jo ihan normipuuhaa. Tässä sitten yks päivä sanoin pojille, että muistakaa viedä omat lautaset astianpesukoneeseen. Pienempi vei hienosti, mutta mitä sanoi isompi?

"Vie sinä vaan, sinä olet tarjoilija."

Jäin ihan suu auki. Että mitä? Joo kaverilla oli ihan pointti, ja se tuli sieltä niin lungisti ettei mitään rajaa. Tyyliin kiitti ruuasta, mutta hei vie sä vaan kert oot tarjoilija. Me katsottiin suut auki Jussin kanssa toisiamme kun kaveri lampsi tiehensä. Että tähänkö on tultu. Eka kerta meni, mutta ens kerralla tilanteen tullessa kerron kuitenkin että duuni ja koti on semisti eri asia.

Kuva: Annukka Viitanen Photography

Pojat oli mummilla hoidossa yks päivä. Meillä on rajallinen tuntimäärä hoitosopparissa, joten pojat ovat silloin tällöin myös isovanhemmilla hoidossa. Avasin ruokatauolla facebookin ja näin tämän kuvan.Isoveli oli potalla ja pyytänyt pikkuveljen seurakseen. (Siis miksei, tylsäähän siellä nyt yksin on istua.) No, tylsäähän siellä on myös odotella, joten pienempi siinä sitten asetteli mummin wc-paperirullat vessanpynttyyn. Onneksi ei yrittänyt vetää. Sitä mä kysyin ekana. 

Sitten tuli äidin vapaapäivä ja aika mennä katsastamaan auto. Ajatuksena ihan kiva ottaa lapset mukaan, muttei se sitten sitä ollutkaan. Jännä juttu. Pienempi kakki housuunsa samantien odotustilassa. Huomasin sen, kun kaikki sedät siirtyivät istumaan oven lähettyville. Itsehän vain haistelin väsyneenä kahvia pahvikupissa. Ja sillä aikaa kun me pienemmän kanssa korjattiin vessassa tilannetta, tyhjensi isompi keksiastian näppärästi omaan suuhunsa, ja loput joita ei ilmeisesti jaksanut, laittoi hän minun takin taskuihini. Eri reilu kaveri.

PS. Ei tullut edes leimaa.

Kuva: Annukka Viitanen Photography


Mites teidän viikko? Parhaat palat?

Ida

10 kommenttia:

 1. Auts :D Täälläkin on ollut vähän sellainen viikko, että kyllä nauratti :D

  VastaaPoista
 2. Hauskoja juttuja lasten suusta pääsee. Ja myös ideointia vessan pöttöön. Minun tytöt oli pieniä jo kauuuuuan sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun jokus pääsisi noiden pienten päiden sisään, ois edessä melko jännä matka. :D

   Poista
 3. Ei noille saisi nauraa, mutta ihanan hellyyttäviä. Ja hei, onhan se ihan reilua laittaa loput keksit taskuun - jos tulee sitten vaikka myöhemmin keksinälkä.


  http://pisteitaruudulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Varsinkin kun ei mennyt ykkösellä auto läpi. ;)

   Poista
 4. mahtavasti kirjoitettu! :D

  Anna/Kello neljän aamukahvi
  https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ei vitsi, hauska postaus ja ihania arjen tilanteita näin ulkopuolisen silmin :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤