17. lokakuuta 2017

Kaksi uhmaikäistä samaan huoneeseen? (En suosittele.)

Joskus rauhallisessa ja hiljaisessa tulevaisuudessa tääkin saattaa naurattaa, mutta nyt menee kyllä taas  niin tunteisiin.
Meillä asuu samassa huoneessa kaksi voimakasta uhmaajaa.
Toinen täyttää kohta neljä, ja toisella tulee mittariin kaks ja puol.
Niiden pitäisi nukkua siinä samassa huoneessa, yhdessä. Hiljaa. Nukkua. Yöllä. Nukkua. Olen ajatellut sen olevan ihan normaalia. Siis lasten nyt nukkua yöllä?
Eilen illalla meni taas niin tunteisiin että terve. Siihen saattaa tosin pienesti vaikuttaa 
se, että äiti on syysflunssassa sekä kuumeessa.

@Annukka Viitanen Photography


Koita siinä lukea iltasatua kun toinen nauraa ja toinen ujeltelee jotain omaa kieltänsä veljeään naurattaen.

Pissahätä. Vesijano. Pahaa vettä. Kylmää vettä. Lämmintä vettä. Saisko mehua?  Kylmä. Kuuma. Pimeää. Valoisaa. Väärä unikaveri. Liian vähän unikavereita. Ei halua unikaveria. Peitto väärinpäin. Peitto rytyssä. Peitto pois. Peitto päälle. -Kaikki samat tyynyn kanssa.
"Vili sitä, Luka tätä, Vili. Luka Vili, Luka EN SE MINÄ OLLUT!" 
 Luulet että jes nyt! Ja samalla sekunnilla kuulet kun Toot toot -auto huutaa, ja jäätävä hihitys perään.

Sun omissa aivoissa humisee ja veri kiehuu suonissa. Ihan ilman sitä kuumettakin. Mitä sä teet? Hymyilet väkisin. Lasket kymmeneen ja vaadit hyvänyönsuukkoja ja -haleja. Ehkä vähän uhkailet kutsuvasi möröt kehiin ellei ne suut pysy supussa. Toimiko? No ei.

Ainut ajatus illalla kun sä vaan haluisit istua hetken sohvalla ja katsoa ihan vaikka ostosteeveetä on: Miksei nuo ole ikinä, IKINÄ samaan aikaan väsyneitä? Ei kun hei. Onhan ne. Aamulla kun pitäis lähteä päiväkotiin. "Äiti minulle maistuu vielä uni." Mielessäs mietit et älä saatana niin mullekin, mutta kun se on niin suloinen ja pieni siinä sylissä. Aamu menee haliessa ja suukotellessa, ja myöhästytte taas päiväkodista. Oravanpyörä on valmis. 

@Annukka Viitanen photographP


Odottaen sitä iltaa, kun lapseni ilmoittavat olevansa väsyneitä  ja menevät hammaspesun jälkeen omatoimisesti omiin sänkyihinsä nukkumaan.Vai tapahtuuko niin vaan elokuvissa?Ida

1 kommentti:

  1. Reps 😂 hauskasti kirjoitettu 👌🏻 tsemppiä iltoihin 😊 meillä samassa huoneessa 3v & 1v 😅

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤