19. syyskuuta 2017

Parasta on se yhteinen aika.

Mikä on parasta lasten kanssa?
Aika. Yhdessä vietetty aika. Naurut, hymyt ja yhteiset leikit. Ne on ehdottomasti parasta.Me tehdään poikien isän kanssa molemmat aika paljon töitä. Pitkiä päiviä, välillä turhan useita sellaisia putkeen, ja ihan oikeasti välillä huonoa omaatuntoa siitä potien, että meidän pieniä ihmeitä kasvattaa päivisin joku ihan muu kuin me itse. Ja hyvin kasvattaakin, kiitos siitä.

Mutta ne vapaapäivät. Yhteiset aamut ja illat, ne on meille tosi tärkeitä. Me koitetaan tehdä poikien kanssa mahdollisimman paljon asioita yhdessä ja olla siinä hetkessä läsnä. Me uidaan, ulkoillaan ja hassutellaan. Toki me katsellaan myös Pipsa Possua, mutta nyt voin ilokseni ilmoittaa, että lapseni eivät halua enää ensimmäisenä vaihtoehtona katsoa sitä ärsyttävää kimittävää tyttöpossua, (joka on oikeasti aika itsekeskeinen henkilöhahmo.) vaan leikkiä mun tai isänsä kanssa, tai mikä parempi meidän molempien kanssa. Legoilla. 

Pojat saivat viime viikolla postitse Lego Duploja, ja niiden saapumisen jälkeen mun korvissa ei ole soinut kertaakaan sitä Piiiipsa Possu röh-röh -tunnaria. Ihan huikeeta. Duplothan on tarkoitettu 2-5 vuotiaille lapsille, eli meidän molemmat osuvat näppärästi just hyvin tuohon ikähaarukkaan.
Pienempi rakastaa rakentaa torneja ja ajella junalla ja autoilla. Valitettavasti hänen keskittymiskykynsä on peritty äidiltä, joten kovin kauan hän ei vielä jaksa.
Mutta tuo talvella neljävuotta täyttävä ihan häikäisi mut taidoillaan. Hän oikeasti osasi kasata niitä legoja ohjeiden mukaisesti, ja ihan oikein. Selkeästi enemmän isäänsä tullut.
Meillä ei ole ennestään omassa kodissamme ollut kuin muutama hassu Duplo, sillä mamman luota löytyy niitäkin, poikien isän ja tädin vanhoja aarteita. En ole osannut edes ajatella miten luovia ja värikkäitä mielikuvitusleikkejä niillä saakaan aikaiseksi.
Miksi mä hehkutan legoja? Nehän nyt on niin perus.
Ehkä ne on, mutta ne on just niitä harvoja leluja, joilla myös minä, maailman huonoin leikkijä osaan ja jaksan leikkiä täysillä mukana. Mä en ole sellainen ukkeleilla höpöttelevä hassuttelija, vaan mieluummin just sinne metsäretkille vievä hieman haaveileva äiti. Se on huikeeta nähdä sen lapsen riemu onnistuessaan siinä kokoamisessa. Tai se, kun sä tajuat että sun hieman ylivilkas kaksivuotias onkin istunut melkein viisi minuuttia kasaten junarataa. Vau!
Ne on myös niin helppo pestä, että saavat ihan täydet pisteet jo siitäkin. 
Muistathan, että jouluaattoon on enää vain kolmetoista maanantaita, just saying. Parhaat lahjat koko perheelle löydät Legolta. Ja mikä parasta, kaikkien lasten ja lastenmielisten lempparinettikauppa, Jollyroom on nyt myös legojen jälleenmyyjä, takuuvarmoine alennuksineen.
Tuo kuvissakin näkyvä Lego Duplon iso junasetti (-10%!) on ihan takuuvarma setti pikkupoikien pukinkonttiin, tai miksei tyttöjenkin. Juna kulkee raiteilla todella sulavasti nappia painamalla, ja tuuttaa uskomattoman sympaattisesti aina välillä. Siinä on myös tankkausmahdollisuus, sillä mikä on hei pienistä parempaa kuin tankata kulkuneuvoja, varsinkin kun siitä kuuluu hauska plup-plup -ääni. Vanhempien mielestä parasta junassa on se, että se sammuu itsestään ellei siihen koske vähään aikaan. Juna ei siis tule sinua vastaan ja pelästytä sinua keskellä yötä kun olet matkalla vessaan, eikä siitä tuon takia lopu ihan heti ne patteritkaan.. Hyvä vai huono?
Kiitämme kauniisti Jollyroomia poikien Legoista, jotka saimme näkyvyyttä vastaan.

Ida


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ❤