6. elokuuta 2017

Kesäloma myöhässä.Me poiketaan taas perheenä normista, sillä pojilla (ja tietty meillä vanhemmilla!) alkaa nyt kesäloma! Muut laittavat taas ne supersuloiset pikkureput selkään ja taapertavat päiväkodin oville, ja vanhemmat palaavat työmaille ruskettuneina. Ei me! Me vietetään tulevat neljä viikkoa ilman kiirettä ja aamuherätyksiä. Toivottavasti paljon ulkoillen ja hassutellen. 
Suomessa on vain se pieni miinus myöhään lomaileville, että suurin osa aktiviteeteista hiljenee tai sulkee ovensa jo elokuun alussa. Toki, jos me nyt mentäis puuhamaat sun muut viikossa läpi, päästäisiin varmasti ilman suuria jonoja, mutta mun mielestä ois ollut ihanaa säästää joku tuollainen reissu sinne elokuun loppuun. Arvatkaa onko mikään enää silloin auki?

Tilastollisesti elokuu on lähivuosina voittanut heinäkuun lämpötiloissa, mutta myös sateilla. Joten ihan fifty fifty tsäännsseillä mennään.Tiesitkö, että monessa muussa maassa lasten kesälomat alkavat vasta heinäkuussa, kun meillä toukokuun lopulla? Esimerkiksi Lontoolaiset alakoululaiset aloittavat lomansa heinäkuun lopulla, ja palaavat elokuun lopulla. Pariisissa lähes  sama homma. Heinäkuun alusta kahdeksan viikkoa. Tukholmassa aloitetaan kesäkuun ensimmäisellä tai toisella viikolla, ja lomaillaan myös se kahdeksan viikkoa. Delhissä taas paikalliset lapset lomailevat huhti-toukokuussa, sillä silloin siellä eletään kuuminta aikaa.
Jussilla asuu sukulaisia ympäri maailmaa, ja just juteltiin yhden perheen kanssa, joka suuntaa pienten lastensa kanssa aina kesälomallaan Suomeen. Niinkuin tälläkin hetkellä. Täällä on kaunista ja lämmintä, mutta satamat ja puistot ovat kiinni. Miksi? 
Itse en keksi muuta syytä kuin valtavirtojen lomat, ja raha. Oletteko te huomanneet, että perheelliset  kesäturistit ovat täällä nyt, vai onko se vain mun mielikuvaa?Mulle kesäloma on loma, on se sitten kesä-, heinä-, tai elokuussa, mutta jos mä itse sen saisin päättää, olisi se varmasti heinäkuun lopulta elokuun lopppuun. Siinä ehtis kivasti  aktiviteetteihin, mutta sais myös viettää ihan sitä rauhallista omaa aikaa perheen kesken.

Meillä on suunnitelmissa junamatka helsinkiin, sillä Luka (3) toivoi vain eläintarhaa, sekä sitä junamatkaa. Vili (2)  halusi katsoa lomallaan Pipsa Possua. Molemmat siis ihan toteutettavia pyyntöjä. Itse odotan eniten ensiviikkoa, sillä mun rakas isosisko tulee suomeen! Vihdoin.
Tarkoitus olisi myös mennä mökille, ja tehdä kotona ja pihalla vähän remppahommia. Mökki tosin taitaa nyt jäädä loppulomalle, sillä meidän koira toipuu tällä hetkellä isosta leikkauksesta. Töttörö päässä kun ei sovi eläinlääkärin mukaan juosta muutamaan viikkoon metsässä, niin parannellaan koko jengin voimin ensin koko joukkue juoksukuntoon.
Olisi myös ihana päästä Jussin kanssa jonnekin hetkeksi kahdestaan, sillä me vietettiin meidän hääpäiväkin omilla työpaikoilla.

Sanotaan vaikka näin, että tämä loma tulee kyllä todella tarpeeseen. Töitä on tehty älyttömän paljon, ja lapset on jääneet aika vähälle huomiolle kesän työkiireiden takia. Tällä lomalla siis keskitytään eniten siihen yhdessäoloon. Ei se raha vaan se aika. Eikö totta?  <3

Milloin teillä oli/on kesäloma, ja mikä oli parasta, tai mitä odotat eniten? Myös vinkit edullisiin loppukesänrientoihin otetaan innolla vastaan.

Meidän lomailua voit seurata snäpistä nimimerkillä: leppane
ja Instagramista nimimerkillä mutsijamurupullatblogi
Ja hei! Myös facebookista!Ida

1 kommentti:

  1. Ihanaa kesälomaa sinne! Meilläkin mies lomailee pari viikkoa nyt elokuussa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤