24. heinäkuuta 2017

Lasten kanssa festareille?Turku ja turun jokiranta. Ihan parasta kesällä! Aina on kaunista, ja koko ajan tapahtuu jotain. Viime viikonloppuna  nähtiin mitä huikeampia purjelaivoja Tall Ships Racessa, ja tulevana viikonloppuna toivutaan siitä ihmismassasta hyvän ruuan ja viinin äärellä jälleen jokirannassa, sillä Turku Food and Wine festivaalit tekevät debyyttinsä Turun festarikesään 27.-29.7.2017! 


Itsehän rakastan ruokaa, syömistä, yhdessäoloa, eettisiä arvoja ja tottakai herkullista viiniä sekä pienpanimo-oluita. Kukapa ei? 
Sitä on Turku Food and Wine. Jokirannan läntisessä päädyssä sijaitsee merimuseo Forum Marinum, ja sen sisällä ravintola Göran. Siellä järjestettävä Turku Food and Wine kerää yhteen Turun herkullisimpia ravintoloita, jotka tarjoilevat festareilla pieniä  ruoka-annoksia niin vegaaneille kuin lihansyöjillekin unohtamatta hurmaavia juomia samalla hyvästä musiikista nauttien.


Jenna Kunnas.

Jenna Kunnas.


Festareille pääsee sisälle lipulla, jonka hinta aikuiselta on 15e/päivä. Lippuja voit ostaa täältä.

Mutta kirsikkana kaikille lapsellisille herkkusuille festareiden starttipäivänä järjestäjät haluavat alleviivata sitä faktaa, että myös lapsilla on oikeus herkutella ruualla ja juoda vaikka moctail auringon alla ihan  siinä missä aikuisillakin. He haluavat näin ollen toivottaa äidit, isät, isoäidit ja -isät tervetulleiksi festareille ilmaiseksi torstaina 27.7. klo11-15 välisenä aikana. 

(Toki tuolloin olisi suotavaa  olla se oma alle 12vuotias mukana.) Aika virkistävä ajatus mun mielestä huomioida niitä tulevaisuuden kuluttajia totaalisen k18 kiellon sijaan. 


Samuli.

Samuli


Kuvissa olevat juomat ovat molemmat Moctaileja! Olisitko uskonut?

-3cl Modo verigreippisiirappia
-2cl Modo Sitruunamehua
-Verigreippiä
-Verigreipin kuoren öljyä
-Alkoholitonta menasiideriä
Täytä lasi jäillä ja mittaa joukkoon siirappi ja sitruunamehu. Lisää muutama lohko verigreippiä ja täytä lasi siiderillä. Sekoita. Koristele verigreipin kuorella ja aromatisoi öljyllä.

-2cl Modo Inkiväärisiirappia
-2cl Modo Sitruunamehua
-Tuoretta Oreganoa 
-Alkoholitonta omenakuohujuoma 
Täytä lasi jäillä, mittaa joukkoon siirappi, oregano ja sitruuna. Täytä lasi omenakuohujuomalla ja sekoita. Koristele Oreganolla.

Aika helppoa, eikö? 

Jenna kunnas.

Jenna Kunnas.


Tottakai alueella myydään myös viiniä ja oluita niiden alkoholittomien  vierellä, joten ehkä en omiani sinne ihan illasta veisi, mutta just tuollainen koko perheen aamupäivä kuullostaa ihan todella hyvältä.

Turku Food and Wine järjestää festareiden aikana myös lukuisia tasting- tilaisuuksia, joihin myydään erikseen lippuja. Niihin voit osallistua myös pelkästään ostamatta lippua itse alueelle. Aika makeeta omaa aikaa aikuisille käydä maistelemassa shamppanjoita, pienpanimoluita, naturalviinejä, pet nat- viinejä,  Helsinki Distilling companyn tisleitä tai vaikka punaviiniä suoraan tynnyristä? En ehkä osaisi ees valita. Mutta ainakin  ajatuksissa mulla on viedä lapset torstaina päivällä ihmettelemään ja herkuttelemaan, ja palata alueelle illalla miehen kanssa, kun Mummi katsoo hulivili kaksikon perään. 

Nähdäänkö festareilla? Osallistu pika-kilpailuun tästä instagramlinkistä, jossa arvotaan kaksi kahden hengen lippupakettia valitsemalleen päivälle.


Yhteistyössä Turku food and Wine festival.
Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ❤