1. heinäkuuta 2017

(Helppo) risteily lasten kanssa?

Mä kirjoitin tuossa taannoin miten meidän poikien veljesrakkaus  oikein kukoistaa..
Juhannuksen jälkeen mulla oli vähän lomaa, ja päätin viedä pojat lastenfestarit -risteilylle. Sillä olihan siellä Hevisaurus!
Mutta miten tehdä se ilman isiä, jos meinaan säilyttää omat hermot, hiukset ja molemmat lapset?Lähde isomman lapsen kanssa matkaan illalla turusta, vietä ihanaa laatuaikaa kimpassa leikkien ja hullutellen. Nuku laivalla hyvin muru kainalossa  niin pitkään, että missaat aamiaistarjoilut.
Tässä kohtaa tunnustan, että matkaan lähti myös mun 14vuotias pikkuveli.Kömmi päiväunille hyttiin, ja tekstaa mummille hytin numero. "MIKÄ YLLÄTYS! Vili ja mummi tuli! Äiti! Vili ja mummi tuli laivalle!"
Pienen pojan hämmennys ja ilo muuttui melko pian ihmetykseksi, että miten ne sinne laivaan pääsivät? Yritin kovasti selittää piknik-risteilyn pointtia pienelle, että hyppäät laivaan aamulla, vaihdat laivaa ahvenanmaalla ja palaat toisella laivalla samana päivänä takaisin kotiin.
"Uiko ne tänne? Oho" oli vastaus, joten jätin selittelyt siihen.

Pojat jaksoivat leikkiä yhdessä noin puolituntia, kunnes väsymys ja nälkä nostivat päätään ja toinen jäi mun kanssa hyttiin, ja toinen meni mummin kanssa kävelylle rattailla. Annettiin poikien nukkua hetken, ja treffattiin keikkapaikalla. Katsottiin yhdessä hevisauruksen keikka, ja lähdettiin yhdessä syömään. Sen jälkeen ehdittiin vielä leikkiä kimpassa, ja käydä karkkiostoksilla ennen paluuta satamaan.
Tiesitkö, että siljalla on kokoustiloista kesällä tehty lasten leikkitila? 


Todellakin suosittelen, jos vaan tälläinen vekslaus ois teillekin mahdollista. Turusta tiistai iltaisin lähtevillä laivoilla on meinaan koko kesän lastenfestarit! Laivalla esiintyy Ti-Ti nalle, Hevisaurus ja muumit. Tsekkaa aikataulut täältä. 
Itse koin tämän huomattavasti stressivapaampana mitä molempien kanssa koko risteilyn tehneenä koin. Itseni tuntien, olisin kuitenkin potenut huonoa omaatuntoa jos olisin mennyt vain toisen kanssa, joten tämä oli Mummin keksimä huikea kompromissi. Kiitos jälleen, Mummi. 

Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ❤