31. toukokuuta 2017

Jotain pientä meidän arjen sankareille.

Poikien  (ja äidin) elämän ensimmäinen päiväkodin kevätjuhla on nyt takana. Miten ihana! Ei vaan ole mitään hurmaavampaa kuin omat pienet rakkaudet siellä tanssimassa ja laulamassa. Suottaapi olla että ihan pieni kyynel vierähti silmäkulmasta. Äidin rakkaat pienet apinat ne siellä niin söpösti tanssivat. 

Kuvassa kissa nostaa häntää.

Mä ihan yllätyin miten paljon nuo pienet olivat harjoitelleet erilaisia lauluja. Odotin kummaltakin ryhmältä tuiki-tuikitähtöstä tai hämähämähäkkiä, mutta sieltähän tuli molemmilta 3-4 vallan hurmaavaa esitystä. Äiti ja isi-lukijat varmasti voivat ainakin samaistua. Ei vaan ole mitään suloisempaa.

Pojat ovat vuoropäiväkodissa, ja molempien ryhmässä on aika monta hoitajaa. Haluttiin kuitenkin muistaa heitä jotenkin. Ajatus lähti kahvista. Sillä mä ainakin kuljen työpäivät, niin voisin kuvitella että sitä samaa menovettä ne lastenhoitajat ja -opettajatkin käyttävät. Eli me tehtiin jotain kivaa ja pientä hoitajien yhteiseen kahvihuoneeseen. Me jauhettiin niille kilo luomukahvia, ihan ite!


Meillä on himassa hirmu hyvä kahvipapujen jauhaja, jota pojat käyttävät mielellään. (tappelevat kumpi saa aamulla jauhaa tsufet, joten meillä on vuoropäivät.) Toinen saa jauhaa kahvin, ja toinen saa tiputtaa äidin vesilasiin multivitamiiniporetabletin. Tarkkaa puuhaa.

Ostin kirppikseltä vanhat lasipurkit, ja maalasin niihin liitutaulumaalilla etiketit. Liitutaulutussilla tekstit kylkeen ja lidliin kahvipapuostoksille.
Kotiin mä ostan yleensä sitä mustaa pressopapua, ja jauhan suodatinkahviksi, mutta päiväkotiin ostettiin  Luomu -arabicaa. 
Pojat jauhoivat koko kilon, ja otettiin parit kuvat siinä samalla.

Kortteihin kuvat, ja poikien omat taiteelliset taidot kehiin. Runonpätkässä mua auttoi ihana Korinna.``Kaikki nurkat täyttyvät kahvipavuista, 
kun kaksikko on täysin vauhdissa. 
Luka huutaa: "Paina jo sitä nappia!"
Ja Vili jauhaa luomukahvia.
Kiitoksena tädeille lemppareille,
aidoille arkemme sankareille.``
Kaveriksi sujautettiin vielä molempiin ryhmiin maito- ja valkosuklaalevyt.

Mitä te olette vieneet päiväkotiin kevätjuhliin, vai oletteko vieneet mitään? 

Ida 

1 kommentti:

  1. Tää oli ihana lahja! Me vietiin kans Fairtrade kahvia, mun työpaikalta joka on aika iso kahvilaketju maailmalla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤