4. huhtikuuta 2017

Liti-muija idättää.

Voi Lidl. Ai lav juu!
Mä voisin kirjoittaa Litistä kilometripostauksen, helposti vaikka kolme. Mutten tee sitä, vaan avaan taas vaa iihan vähän. Miten mä olenkaan ennen pärjännyt ilman? Hippimutsi-wannabe hihkui taas onnesta astellessaan iltapäivällä kauppaan. Mä lähdin ostamaan siis sitä perus rai-ruohoa, mutta palasinkin kotiin viiden eri yrtinsiemenpussin kanssa. Ei meinaan löytynyt sitä ruohoa, mutta idätys kamaa oli sitten senkin edestä.
Muistelin, että äitini oli hetki sitten  jakanut netissä  videon, jossa säilykepurkkeihin istutettiin yrttejä. Jes! Todellakin testiin!

Alkuun annoin purkkien liota kuumassa saippuavedessä noin 30 minuuttia. (Paitsi tuon basilikan purkki, se on joku Ikean vanha lasikippo kaapinpohjalta.)  Sen jälkeen kuivasin ne, liimasin niihin  liitutaulutarraa ja laitoin purkin pohjalle ajotieltämme kerättyjä (huuhdeltuja) pikkukiviä. Päälle Lidlin luomutaimimultaa ja siemenet (0.39e!!) siihen pintaan. Vielä vähän vettä niskaan, kelmu päälle ja muutama reikä pintaan ja etsimään aurinkoista itämispaikkaa. Ja katsokaa kuinka kauniita niistä tuli! 
Lupaan ehdottomasti raportoida kuinka käy. Itämisaika näillä kaikilla oli noin kuukausi, sen  jälkeen nähdään, onko pikkutassujen lääppiminen, kastelematta jättäminen tai liikakastelu tuottanut minkälaista tulosta.. Ikkunanlaudalta löytyvät nyt basilika, tilli, oregano, ruohosipuli ja persilja. Mä rakastan ruuanlaittoa, ja yrttejä kuluu meillä todella paljon, joten jos edes saan jonkun näistä kasvamaan, koen olevani voittaja.
Purkit pitäisi muistaa nyt pitää kokoajan kosteina, muttei märkinä. Siinäpä mulle haaste. Itse veikkaan muistavani viikon, joten saa muistutella ja kysellä mitä niille kuuluu. Ja näissä on myös se hyvä puoli, ettei näitä tarvitse siirtää ruukkuihin itämisajan jälkeen. Ah! Ihanan helppoa!
(Tähän on varmaan paras mun snäppi, leppane !) 


Kuvasta löydät näppärän apulaiseni..

Ellei askarteleminen innosta, löytyi sieltä myös todella edullisesti tee se itse -idätyspaketteja. Olihan niitäkin nyt kokeiltava. Näissä on ajatuksena idättää kamat ensin muoviastiassa, ja sen jälkeen siirtää ruukkuihin tai maahan kasvamaan. Herkkupylly valitsi mansikan, rucolan ja cayanne-pippurin. Nämä mä ajattelin siirtää ilmojen lämmittyä kasvamaan meidän paahteiselle etuverannalle. -Jos ne nyt lähtevät itämään..

Ootsä idättänyt? Onnistuiko?

PS. Postaus ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan Lidl-muijan rakkaudenosoitus. Musta on ihan huikeeta, että sieltä löytyy nykyään valtavasti luomu-tuotteita, huokeaan hintaan.

Ja hei kysymys, mulla ois pari lapsimessulippua arvottavana, missä arvotaan? Blogi, face, insta vai snäppi?

Ida

2 kommenttia:

  1. Jos ei lähde kasvukiitoon, mulla on parikymmentä vankkaa cayenne-pippurintainta. Ja näyttäis tossa noi sekalaiset chilitkin itävän... Ahdasta on näiden kanssa jo nyt, joten osa pääsee varmasti viettämään myöhempiä aikoja teidän terdellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! :) He ovat oikein tervetulleita rehottamaan meidän etuverannalle ilmojen lämmittyä.

      Poista

Kiitos kommentistasi. ❤