19. helmikuuta 2017

Hiihtolomalla Turkuun?

Hei mulla ois teille ihan huikea idis Turunseudulle hiihtolomaviikolle. (Viikko 8.)

Miltä kuulostais ajatus yhdistää vähän kulttuuria ja hyvää ruokaa, kohtuu hinnalla? Itsehän olen myyty noilla lauseilla välittömästi. Saatika, jos pottiin kuuluu myös jotain kivaa noille ipanoille.

Höyrylaivaan saa ihan itse lapioida "hiiliä".


Merikeskus Forum Marinumissa avattiin viime keskiviikkona lapsille suunnattu näyttely nimeltänsä "Matkalla Chiiffin ja Sally Jonesin kanssa". Näyttely on esillä näillänäkymin kesään saakka.
Me käytiin poikien kanssa avajaisissa, ja me ihan oikeasti viihdyttiin siellä ihan hirmu hyvin, vaikkakin näyttely on suunnattu hieman vanhemmille lapsille, mitä omani ovat. Itse arvioisin ihanteellisimman ikähaarukan olevan 5-11 vuotiaat. Mutta niinkuin jo mainitsin, myös reilu kolmevuotias ja puolitoistavuotias viihtyivät näyttelyssä vallan mainiosti.
Näyttely perustuu ruotsalaiskirjailija Jakob Wegeliuksen lastenkirjaan Legenden om Sally Jones. Tarina sisältää monta hienoa kuvausta merenkulusta ja merimieselämästä. Päähenkilö on gorilla nimeltä Sally Jones joka elää tapahtumarikasta ja traagista elämää. Joutuessaan merelle hän tapaa Chiiffin, suomalaisen konemestarin, josta tulee elinikäinen ystävä.
Lapsille ja lapsiperheille suunnattu näyttely koostuu muun muussa isosta höyrylaivasta, viidakosta ja satama-alueesta. Kaikkeen saa koskea ja kehotamme lapsia aktiiviseen leikkiin. Näyttely johdattaa läpi merellisten teemojen, kuten kauppareitit, työt laivalla, satamaelämä ja salakuljetus. Tarinassa voi myös aavistaa syvemmän juonen ulkopuolisuudesta ja koti-ikävästä. -Forum marinum

Itse näyttelyyn mentäessä on hyvä heittää saappaat narikkaan, sillä kaikkeen saa koskea, ja kiivetä! Se on toiminnallinen, värikäs, kiinnostava ja ennenkaikkea leikkiin innostava sekä -kutsuva.
Bonuksena on mainittava höyrylaivan sisällä olevat lukuisat laatikot. Oli tuo meidän nuorimmainen aika liekeissä, kun kerrankin sai avata ihan kaikki laatikot, ihan itse. 

Kyllä. Se on häkki.


Nyt hiihtolomaviikolla siellä kuhisee muutenkin, sillä lapsille on tiedossa ihan  mahtavaa ohjelmaa.

OHJELMA:

OPASTETUT KIERROKSET KOKO PERHEELLE
Kierroksella tutustutaan ensin Forum Marinumin päänäyttelyyn “Töissä merellä” koko perheen näkökulmasta, jonka jälkeen opas johdattaa “Matkalla chiiffin ja Sally Jonesin kanssa” näyttelyn tarinaan ja leikkiin.
Suomeksi ti 21.2 - su 26.2 klo 11:00
På svenska lö 25.2 - sön 26.2 kl 12:00

TARINATUOKIO
Millainen on Sally Jonesin koko tarina? Tarinatuokiossa luetaan ruotsalaiskirjailija Jakob Wegeliuksen palkittu lastenkirja Legenden om Sally Jones, johon näyttely perustuu. Vaikka kirjaa ei ole julkaistu suomeksi, tarinatuokiossa se kerrotaan suomen kielellä.
Suomeksi ti 21.2 - pe 24.2 klo 14:00
På svenska ti 21.2 - fre 24.2 kl 15:00

PIENTEN MERIMAALARIEN TAIDEATELJEE
Tule piirtämään ja maalaamaan laivoja, vedenalaisia maailmoja sekä parhaimpia muistoja Sally Jonesin meriseikkailuista! Taiteilijalle sopiva, eli maaleja kestävä asu päälle. Työpaja toimii pop-up periaatteella: tule milloin haluat ja viivy niin kauan kuin haluat.
ti 21.2 - pe 24.2 klo 12-15

Huomaa, että museo on suljettu maanantaisin!

  • Aikuiset 9€
  • Alle 7 vuotiaat aikuisten seurassa ilmaiseksi
  • 7-15 vuotiaat (+opiskelijat, eläkeläiset sekä työttömät) 5€  

 
Kaikkeen saa koskea!

Forum marinumin yhteydessä komeilee myös uudistunut ravintola nimeltänsä Göran. Göran sai nimensä Daphne-purjeveneen omistajan, Göran Schildtin mukaan. Lapset, ne tulevaisuuden toivot ovat lämpimästi tervetulleita myös Göraniin. Moni muistaa Göranin Ravintola Daphnena, jota se ei enää ole. Uusien omistajien myötä vaihtui niin yleisilme, henkilökunta sekä nimi.
Ravintola Göran tarjoaa koko hiihtolomaviikon pienille asiakkailleen kolmen ruokalajin menun hintaan 10€!

Lasten menu
Alkuruuaksi
Kalapuikko ja kurkkumajoneesi
Pääruuaksi
Lihapullia ja muusia
tai
Kanakori ranskalaisilla
Jälkiruuaksi
Vaniljajäätelöä ja kinuskia

10€

Menu tarjoillaa (tietenkin) asiaankuuluvasti lautastarjoiluna pöytiin. Se on tarjolla koko viikon, keittiön aukioloaikojen mukaisesti. Vanhemmille tarjolla on lounasta. Lounaslistan löydät täältä.
Myös lapset saavat toki syödä lounaspöydästä. 0-4 vuotiaat syövät aikuisten syödessä ilmaiseksi, ja 5-12 vuotiaat puoleen hintaan.
Tarjolla on myös kolmen ruokalajin Daphne-menu. Menu on tarjolla arkisin klo 11.00-18.00 (Paitsi maanantaisin klo 11.00-15.00) ja lauantaisin klo 16.00-18.00
Göranin keittiö ottaa hyvin huomioon ruoka-aineallergiat sekä -rajoitteet, kunhan muistat niistä mainita.


Itsehän ajattelin päivän menevän kutakuinkin näin:
klo11.00 Museokierrokselle, jonka jälkeen syömään hyvin. Siitä sitten vähän taiteilemaan, ja sen jälkeen vähän huilaamaan ja kuuntelemaan klo 14.00 satua museon puolelle. Ei ollenkaan huono, eihän?

Onnellinen lapsi. (ja tärähtänyt kuva.)


Ihanaa ja aurinkoista hiihtolomaviikkoa, vaikka täällä varsinaissuomessa se onkin todella vähäluminen.

PS. Julkaisu ei ole maksettu mainos, vaan hyvänmielen vinkki. Allekirjoittanut toki saattaa tarjoilla sen sun ruuan.

Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ❤