19. lokakuuta 2016

Vanhempainilta. Hot or not?

Mitä just tapahtui? No ette ihan just  usko. Minä, Suomen ja Turun historiaa rakastava, oman elämäni seilori vaihdoin kuulkaas mahdollisuuden päästä Suomen joutsenen kyytiin, kun se huomenna hinataan telakalta takaisin paikalleen aurajoen rantaan. Kaunotar oli siis kaunistautumassa, ihan rutiininomaisessa huollossa.

No mihin ihmeeseen minä sen tsäännsin vaihdoin?? No mahdollisuuteen osallistua lasteni päiväkodin ensimmäiseen vanhempainiltaan, tietenkin.

Kyllä taas entinen Ida nosti päätään hetkellisesti, ja huusi että WTF?! Muutama vuosi sitten olisin nauranut naama punaisena, jos joku ystävistäni olisi minulle kertonut nuo yllä kirjoitetut lauseet. "Hei joku vanhempainilta, ihan sama. Eihän niissä kukaan edes käy."
Hei kyllä niissä ihan oikeasti joku käy. Me mentiin ihan hulluttelemaan, ja lähdettiin  Jussin kanssa molemmat. Ja meidän lisäksi siellä oli 25 muutakin vanhempaa paikalla. 


Vanhempainillan aiheena oli Raision varhaiskasvatuksen arvot.  Todella laaja, ja monipuolinen aihealue. Itsehän olisin tästä voinut keskustella vaikka aamuun saakka, ja uskon että olisin ystävänkin saanut jostain äidistä tai isistä, vuorotyöläisiä kun kaikki oltiin.
Päästiin ihan ryhmissä raapustamaan papereille meidän ajatuksia, meidän lasten kannalta. Se oli oikein kiva juttu. Aluksi ajattelin, että ei saatana tuonne nyt sitten laukomaan omia ajatuksia tuntemattomille tyypeille, mutta se olikin ihan hyvä juttu. 
Päiväkodissa kun yleensä törmää niihin lapsiin, niin on se sitten  ihan mukavaa saada niille lasten vanhemmillekin kasvot. Ja ne olikin ihan hyviä tyyppejä. Eikä mörkojä. Eikun robotteja! niinkuin Luka 2v11kk sanoo nykyään kaikesta pelottavasta.. Uskon sen tulleen päiväkodista, sillä en muista ikinä edes puhuneeni hänen kanssaan roboteista. 

Loppuyhteenvetona, minua ei enää harmita ihan mahdottomasti se, etten pääse huomenaamulla työkavereitteni kanssa Suomen upeimman fregatin kannelle katselemaan kun aurinko nousee. Vaan olen tyytyväinen, ja ehkä hippaisen ylpeäkin ihka ensimmäisestä vanhempainillastani. 


Joten, vanhempainillat. Hot or not? Onko tämä vain alkuhuumaa, vai käyttekö te kokeneemmat näissä edelleen yhtä innokkaasti?

5 kommenttia:

 1. Meidän pojat on kolmosella ja nelosella ja tyttö eskarissa. Tänä syksynä olen käynyt kahdessa eskarin vanhempainillassa ja kolmessa koulun + yhdessä koko koulun vanhemmille tarkoitetussa vanhempainillassa. Mies on käynyt tarhan hallituksen kokouksessa. Eli ei ole into hyytynyt. Kaikissa pyritään käymään ja ihan mielelläni menen. Aina oppii uutta ja vanhemmatkin käyvät tutuiksi. Osin on samojakin vanhempia eri vanhempainilloissa, kun lapsilla on sisaruksia. Edessä on ainakin yksi ohjelmallinen vanhempainilta ja yksi kehityskeskustelu opettajan ja lapsen kanssa ennen joulua. Meillä lapset steinerissa, joten vanhempainiltoja voi olla enemmän kuin peruskoulussa ja se on musta vaan hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Mun mielestä on mahtavaa että näitä järjestetään. Todellakin yritän aina päästä osallistumaan, jos joku tho näkee sen vaivan, että järjestää.
   Meillä on myös molempien henkilökohtaiset keskustelut vielä tulossa ensi kuussa, joita odotan innolla.

   Poista
 2. Mun mielestä on kunnia-asia saada käydä vanhempainilloissa. On tärkeä osa vanhemmuutta käydä niissä. Vaan välillä menee hermot, heh: http://www.ylipyykkivuorten.fi/2016/09/vanhempainillat-tuskaiset-piinapenkit.html

  VastaaPoista
 3. Meitsi kävi kans elämänsä ekassa vanhempainillassa tänä syksynä ja voi jumpe sitä ylpeyden tunnetta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤