29. syyskuuta 2016

Mikä Food & Fun?

Älä ole silmänruokaa, ole sielunruokaa. 

9 ravintolaa, 7 baaria ja 3 kahvilaa!

Kuva www.foodandfunfinland.fi

(Ennen kuin luet, tahdon mainita ettei postaus ole kaupallinen yhteistyö, 
vaan vain kirjoitus aiheesta, joka on lähellä omaa sydäntäni juuri nyt.)

Mikä ihmeen Food & Fun? On ylivoimaisesti ollut yleisin vastaus, kun olen innoissani kertonut, että vihdoin minäkin saan olla osa tätä mahtavaa ruokafestaria! Koska konsepti nyt vaan  on mielestäni yksinkertaisesti vain  aivan mahtava, ajattelin avata hieman Food & Funin stooria myös teille. Ehkä hieman "For Dummies- versiona, mutta hyvällä tavalla. Sillä just nyt en vaan millään  keksi parempaa irtiottoa arjen keskelle, kuin sukellus hyvään ruokaan, juomaan ja ilmapiiriin. Tahtoisin ihan hurjasti, että myös te ihan tavalliset äidit ja isit siellä näyttöjen takana löytäisitte tämän huiman tapahtuman. Ottakaa aikaa itsellenne, pitäkää hauskaa ja nauttikaa.Pojat ovat käyneet ravintolassa aina, se ei tosin ihan aina näy käyttäytymisestä. ;)

Lyhyesti: Ruokatapahtuma järjestetään yhdeksässä Turkulaisessa ravintolassa ja seitsemässä baarissa tai kahvilassa, joissa tarjoillaan tapahtuman ajan vierailevien keittiö- ja baarimestareiden suunnittelemia erikoismenuja ja -drinkkejä.
Food & Fun tuo kansainvälisiä keittiömestareita, baarimestareita ja kondiittoreita Turkuun nyt kolmannen kerran.
Kansainvälisestikin tunnettu ruokafestivaali Food & Fun kokoaa yhteen ruoka-alan ammattilaiset, ja hyvän ruoan ystävät. Tapahtuman ajatus on saada Turkulaisia ravintoloita tunnetuimmiksi asiakkaiden keskuudessa, sekä  nostaa koko Turun tunnettavuutta niin Suomessa kuin maailmalla mahtavana ruokakaupunkina. Jokaisessa ravintolassa ravintolaan vierailemaan tullut keittiömestari valmistaa neljän ruokalajin illalliset asiakkaille, ja menut maistaa myös tuomarit, sillä tämähän on tietenkin "leikkimielinen" kilpailu, jonka panoksena on mielettömästi mainetta ja kunniaa. Paikallisuus ja tuoreus ovat avainsanoja kokonaisuuksia tehdessä, muttei ole lainkaan kiellettyä tuoda oman maansa herkkuja mukanaan  rikastuttamaan Turkulaisia saaristolaisherkkuja. Myös baarimestarit kilpailevat drinkkeineen Vuoden 2016 Food & Fun Turku -tittelistä. 

Koko juttu on lähtöisin Islannista, jossa se on onnistuneesti toteutettu jo toistakymmentä kertaa.
Käytännössä siis Turkuun matkustaa ihan pian iso lauma alan huippuja. Tästä linkistä pääset tutustumaan vieraisiin paremmin.

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat 2016:

Tapahtuman baarit ja kahvilat vuonna 2016:


Tapahtuman aikana ravintolat tosiaan tarjoavat vierailevan keittiömestarin suunnitteleman neljän ruokalajin illallisen, baareissa tarjoillaan baarimestarien omia drinkkejä ja kahviloissa pääset nauttimaan kondiittorien ja baristojen suussa sulavista herkuista. Eikö kuulostakin ihanalta?

Koska tapahtuman nimi on Ruoka & Hauska, tarkoittaa se myös sitä, ettei voittaja välttämättä ole se, kenen pyre on tasaisin, tai esillelaitto tyylikkäin. Ei missään nimessä! Kokonaisuus ratkaisee. Mikä ravintola saa luotua parhaan fiiliksen? Missä ravintolassa henkilökunnan kemiat natsaavat niin hyvin, että asiakkaatkin näkevät sen? Kenen ruoalla tai drinkillä on mieleenpainuvin tarina, ja tietääkö saman tarinan koko ravintolan väki? Kenellä on ihan oikeasti kivaa tätä tehdessään? Missä nauretaan eniten? Missä on sopivimmat viinit valittu menulle? Missä jokaikinen asiakas on ihan yhtä tärkeä, kuin asiakas tuomareiden pöydässä?

Niinkuin moni teistä jo tietää, meidän pojat aloittivat syyskuun alussa taipaleensa (Raision) vuoropäiväkodissa. Tämän vuoksi eniten lähinnä omaa sydäntäni onkin tämä Food & Funin tempaus, jonka järjestää Arkea.
Arkea on kutsunut Turun kaupungin koulujen ja joidenkin päiväkotien lasten isovanhemmat syömään yhdessä lasten kanssa koulu- ja päiväkotilounaan. (Kutsu on lähtenyt ennakkoon koulujen ja päiväkotien kautta käyttämän Wilma-ohjelman kautta.) Heidän teemansa on Makumatka Mummolaan. Miten ihanaa! 
Onko joku teistä saanut kutsun? Olisi ihana kuulla millaista oli!
Tänä vuonna lähes kaikki Arkean ruokapalveluiden asiakkaat pääsevät osallisiksi tapahtumasta, sillä teema ulotetaan koskemaan kaikkia asiakasryhmiä päiväkotilapsista hoivakotien ja sairaaloiden asiakkaisiin. Arkea myös vie festivaalin Turun ulkopuolelle Auraan, Loimaalle, Paimioon, Poriin, Raumalle, Saloon, Taivassaloon ja Uuteenkaupunkiin. Aivan mahtavaa! Hyvä Arkea! Arvostan!


Luka ja Vili -16


Onko Food & Fun  sulle jo ennestään tuttu, ja meinaatko osallistua vai osallistuuko kenties lapsesi?

Lisäys:

Vautsi! Ilokseni sain tänään viestin, että Food & Fun lahjoittaa yhdelle lukijalleni kahden hengen  menun valitsemassaan ravintolassa. (arvoltaan 102€!) Toki sen mukaan missä ravintolassa ja kattauksessa on vielä tilaa. Varaus tulee tehdä siis itse. 
Arvotaan myös kaksi  drinkkilippupakettia. (KÄÄK!)
Eli KOLME palkintoa kahdelle (tai yhdelle jos drinksu maistuu...) Aikaa osallistua on sunnuntai-iltaan  1.10.2016. saakka. Sen jälkeen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Kenet sinä veisit syömään ja minne?

Ida


29 kommenttia:

 1. Veisin hellun treffeille. Ei olla koskaan käyty kahdestaan treffeillä ja kuitenkin yhteistä eloa on jo takana 13 vuotta ����
  Olisi aivan huippu yllärilahja, kun vuosipäiväkin on 10.10 ��

  teija.elisa@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Lahjoittaisin palkinnon miehen vanhemmille, koska ovat olleet niin paljon lastenhoitoapuna, että ansaitsevat hemmottelua ja ei näin opiskelijana ole varaa tarjota tällaista tilaisuutta. <3

  kivimakitiina@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Veisin vaimon nauttimaan food and funista. Itse olen ollut tiiviisti kaksi aikaisempaa vuotta töissä tekemässä menua asiakkaille, festarissa mukana olleessa ravintolassa enkä näin itsekään ole päässyt nauttimaan festarista ihan vaan palveltavana. Tänä vuonna on mahdollisuus päästä. Irtiotto muutenkin sopisi nyt hyvin työkiireiden keskellä ja vauvan odotuksen puolivälissä vaimokin ilahtuisi. Rakkautta.

  kuronen.pasi@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Veisin mun mutsin, koska hän jos joku on sen ansainnut.

  tomieturunen@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Avopuolisoni (jonka kanssa aivan liian vähän yhteistä vapaa-aikaa) ja Gustavoon! Nam!

  VastaaPoista
 7. Kihlatun veisin syömään gustavoon!

  Jon.puolakka@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Voi eikä! Ottaisin ihanan jörö miakkoseni joka ei ole minua vienyt ulos syömään muualle kuin mäkkärin luukulle. Eihän tommonen peli nyt vetele lainkaan :D

  tiina.salo@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Veisin jonkun ysyävistäni❤ eikä ravitolallakaan niin väliä, kunhan on hyvää😋

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Oman miehen veisin.. Tietty! 😉😂 ja karu kiinnostais.

  VastaaPoista
 13. Rakkaan puolisoni veisin Smöriin, meillä kun on 9. vuosipäiväkin tuona kyseisenä viikonloppuna :)

  irina.wiker@outlook.com

  VastaaPoista
 14. Mieheni! Juuri mentiin kihloihin mutta ei päästy minnekään syömään joten ravintolallakaan ei väliä, kunhan ruoka on hyvää ❤

  nora.karlsson@windowslive.com

  VastaaPoista
 15. Veisin äitini syömään ihan mihin vain missä vapaa pöytö, sillä on ollut arjessa lisä-käsiparina ja korvaamaton apu <3

  VastaaPoista
 16. Veisin mun ihanan ystävän kenellä ollut rankkaa niin piristäis varmasti päivää:) Smör tai Pinella olis ihana!
  n.techtolin@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Veisin rakkaan ystäväni kenellä on ollut rankkaa, piristäisi varmasti päivää:) Smör tai Pinella olis ihana!

  VastaaPoista
 18. Veisi poikaystävän, joka juuri muutti Suomeen, syömään hyvin ansaittua illallista johon ei muuten olisi varaa!

  Karu on aina kiinnostanut, myös Hus Lindman!

  saara.talja@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Miehen veisin joko sergio'siin tai torreen, hyvä ruoka parempi mieli ja laatuaikaa yhdessä :)

  VastaaPoista
 20. Varmaan hus Lindmaniin tai Torreen ja oman mieheni tietty! :) tehtavanimikkeena@gmail.com

  ME saadaan myös töihin vierailevia tähtiä kun arkea tarjoaa isovanhemmille mahdollisuuden ilmaiseen ruokailuun päiväkodissa <3 aika iikkistä <3

  VastaaPoista
 21. Mieheni veisin ja paikalla ei tässä kohtaa olisi väliä. Poika jo reilun vuoden ikäinen ja ainoastaan kerran ollaan yhdessä päästy rauhassa syömään tällä ajalla. Itsekin jo kaipaa kahdenkeskistä aikaa ja lämmintä hyvää ruokaa :)
  min.pietila@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Veisin mieheni joka Smöriin tai Hus Lindemaniin. Arki kahden pienen lapsen kanssa on hektistä ja liian vähän tulee hoidettua parisuhdetta. Tässä olisi oiva pieni irtiotto.

  anna.dahlgren85@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Miehen kanssa menisin 😁 heinooranen@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mieheni veisin pitkästä aikaa kahdestaan ulos rentoutumaan. Hyvä ruoka ja vierelle hyvä viini saisi varmasti tämänkin himostressaajan rentoutumaan
  Eveliinamariasaari@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Veisin rakkaan muruni syömään, hän ansaitsisi sen kun on koko vuoden raatanut niskalimassa töissä ja silti on rahat tosi tiukoilla. jppuutio@gmail.com

  VastaaPoista
 26. No kyllähän mä mun miehen veisin ja laitettais lapset hoitoon ja jos ihan hulluiksi ruvettais ni saatettais käydä vaikka jopa leffassakin! Niin harvoin tulee missään kahdestaan käytyä, että olis kyllä ihana! <3

  annika.vaajapuro@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Lähtisin viettämää herkullisia hetkiä aviopuolison kanssa. Samalla voisimme juhlistaa sormuksia, uutta kotia ja uutta alkua <3

  petra.perttuli@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Veisin rakkaan mieheni ulos syömään. Meillä ei ole tänä vuonna ollut aikaa toisillemme. 2 isompaa lasta ja vauva on pitänyt kiireisenä.

  VastaaPoista
 29. Veisin rakkaan mieheni syömään koska meillä ei ole ollut kunnolla yhteistä aikaa tänä vuonna. 2 isompaa lasta ja vauva on pitänyt meidät kiireisenä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤