18. toukokuuta 2016

Miksi aina me?

Kun nainen tulee raskaaksi, aivoista vain häviää puolet. En tiedä minne, mutta jonnekin. Ei nyt ehkä ihan kaikilta, mutta miks musta tuntuu et äitiys tekee niin monesta hyvästä tyypistä täysin uusavuttoman ja maalaisjärjettömän tollon?
Ihan voin myöntää itsekin olleeni hysteerinen ja säikky, mutta en (omasta mielestäni tietenkään) niin pahasti.

Yksi hyvä esimerkki tapahtui töissä reilu vuosi sitten. Itse olin noin seitsemännellä tai ehkä jopa kahdeksannella kuulla raskaana, ja vaapuin töissä kuin kakkahätäinen ankka.
Meille tuli lounasaikaan kaksi naista, joista molemmat olivat raskaana, kertomansa mukaan. Ei siis ulkonäön perusteella, ja itsehän olen  melko bongaaja. Molemmat olivat meinaan hoikkia kuin missit, ja ihan yhtä kauniitakin.
Meillä töissä siis tilataan lounasruuat aina (viimeiset 18vuotta) tiskiltä. Mutta ei hei jos on todella raskaana. Ilmeisesti.
Ymmärrän, että ihmiset ovat erilaisia, ja kaikki ottavat asiat omalla tavallaan, mutta kai silloin jo saa vähän nauraa,  kun selkeästi (ja puheittensa perusteella) juuri plussatestin tehnyt nainen kyykkii pöydän vieressä, todeten että anteeksi, tämä vauva on niin kova potkimaan etten pysty istumaan. (Hän myös söi osittain seisten, koska vauva.)

Taisin todeta että ai fiil juu, ja menin tiskin taakse laittamaan essua paremmin, sillä napit olivat jo lentäneet koon XL-paidastani niin että rintsikat vain vilkkuivat.

Mutta mikä parasta. Tuli jälkiruoan aika, ja rouva olisi halunnut vaniljajäätelöä. Kerroin, että meillä on vanhanajanvaniljajäätelöä erilaisin kastikkein.
Mutta onko se nyt varmasti pästöroitua?
Kyllä. Kyllä se on. Se on kotimaistakin.
Mutta eihän hän sitä uskaltanut sitten ottaa, koska minä en voinut hänelle kyseistä pakettia tuoda tarkastettavaksi.
Ehdotin siinä sitten sorbettia. Olisi kolmea eri makua, ja sehän nyt on vain vettä ja sokeria.
Muuten ihan kaunis ajatus, mutta hänen mielestään se olisi niin kylmää, että olisi inhottavaa sitten hänen vauvalleen masussa. Aivan. Ihan totta hei. 

Tiedättekö sen hetken ja fiiliksen, kun raskaushormoneissasi sun tekis mieli sanoa ehkä vähän pahastikin, mutta oot töissä, ja asiakas on aina oikeassa.  

MUTTA KUN EI SE VAAN AINA OLE! "Kiitos, Me ollaan nyt hyvin tyytyisiä."
Ja rouva taputtaa mahaansa,  (jota ei siis ole.)
Siitä päästään aiheeseen me. ME. Miksi lapsesta ja äidistä tulee välittömästi Me?

Me syödään öisin kahden tunnin välein.
-Aijaa, vedätkö kinkkuleivän samalla kun bebe maitoa?
Me ei oikein nukuttu kun meillä oli vatsavaivoja.
-Eikä. Ota levolaccia.
Me opittiin kääntymään/ryömimään/konttaamaan tänään!
-No olikos jo aikakin kun täytät ens kuussa kakskytkuus?
Me osataan jo istua.
-Niin määkin!
Meillä sanottiin tänään Äiti!
-Soititko mummille?
Me kakattiin ekaa kertaa pottaan!
-Itse käytän wc-istuinta.
Me nukuttiin koko yö.
-Yleensä minäkin. 

Näitä olis miljoona, mut saatte mun pointin? Miksi, oi miksi sinusta ja lapsestasi tuli me?
Itse yritän kaikin voimin olla käyttämättä sanamuotoa me. Ellen sitten ihan oikeasti tarkoita sitä, että just nyt just me kaks tehdään jotain.  Tiedättekö mitä tarkoitan? Sanotko sinä Me, kun puhut vauvasta joko massussa tai siinä sylissäsi? Miksi?

Toki tähän loppuun pitää todeta, että puhutaan miten puhutaan.  Ei se ole multa pois, kunhan ihmettelen ja ärsyynnyn pienistä asioista.
Ida

15 kommenttia:

 1. Yleensä itse puhun että meillä opittiin eilen X-juttu... :DD et eikö se ole melkein sama asia? ;)

  VastaaPoista
 2. Luin tätä tekstiä leuka lattiassa. Jestas millasia asiakkaita :D Hah!
  Mutta joo joskus itse puhun muodossa me tai ehkä pikemminkin meillä. "Meillä opittiin potalle, meillä sanottiin äiti" jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakkaat osaavat välillä "vähän" hämmentää pakkaa, ainakin silloin kun sitä luulee nähneensä ja kuulleensa kaiken. They prove me wrong!
   Mut siis joo, "meillä syötiin eilen mangopilttiä."
   Samaan kategoriaan mennee. :D

   Poista
 3. Siis mä oon kans ihmetellyt tätä nykyistä raskaana klo kulttuuria. Älyttömästi näkee niitä ihmisiä jotka on just tyyliin rv 6 ja ei voi tehdä sitä tai tätä koska VAUVA??!!!arghhh!
  Ihana postaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, koska vauva. :D
   Ja sitten kaikki raskaanaolevat saa sen laiskan ja tyhmän leiman otsaansa, koska murto-osa on niin juntteja :D Onneks en oo raskaana, ja onneks olin itte tietty ihan pöörfekt. Tai sitten aika kultaa muistot.........

   Poista
  2. Nimenomaan, koska vauva. :D
   Ja sitten kaikki raskaanaolevat saa sen laiskan ja tyhmän leiman otsaansa, koska murto-osa on niin juntteja :D Onneks en oo raskaana, ja onneks olin itte tietty ihan pöörfekt. Tai sitten aika kultaa muistot.........

   Poista
 4. Siis mä oon kans ihmetellyt tätä nykyistä raskaana klo kulttuuria. Älyttömästi näkee niitä ihmisiä jotka on just tyyliin rv 6 ja ei voi tehdä sitä tai tätä koska VAUVA??!!!arghhh!
  Ihana postaus:)

  VastaaPoista
 5. Siis mä oon kans ihmetellyt tätä nykyistä raskaana klo kulttuuria. Älyttömästi näkee niitä ihmisiä jotka on just tyyliin rv 6 ja ei voi tehdä sitä tai tätä koska VAUVA??!!!arghhh!
  Ihana postaus:)

  VastaaPoista
 6. Hehe miekin kuulun me ihmisiin ja se alkoi jossain vaiheessa pistää myös itselle korvaan! Mulla se tais alkaa kun vauva oli syntynyt ja kun en mie vaan yksinkertaisesti menny minnekään ilman vauvaa niin olihan se me :D saa nähä miten tän toisen kanssa käy, ainakaan vielä en ole mahani kanssa me :'D

  VastaaPoista
 7. Se "me" vaan tarttuu. Ensin sitä naureskelee kaikille, jotka sanovat niin, mutta eräänä päivänä, kun on pari vuotta onnistunut välttelemään "meitä", kuulee itsensä sanovan jotakin tyyliin:
  "Meillä tehdään edelleen hampaita."

  Ottaa egon päälle! :D

  VastaaPoista
 8. No mutta onhan raskaus nyt vähintäänkin sairaus. Ehkä toisille tulee siitä myös jonkinlaisia aivovaurioita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤