20. maaliskuuta 2016

Kohti aurinkoa, osa 1: Lastenvaunuhullu.

Tästä alkaa kuulkaas ensimmäinen postaussarjani! Ajattelin, että olisi helpompi teille lukijoille, (ja itsellenikin.) jos jakaisin nämä kaikki tulevat hössötykset, hankinnat,  jännitykset  ja fiilistelyt aihealueittain pienempiin osiin.

Me ollaan menossa poikien ensimmäiselle ulkomaanmatkalle! Vili 10kk ja Luka 2v4kk matkustavat äidin ja Mummin kanssa kahden viikon kuluttua lentsikalla lämpimään, katsomaan poikien tätiä, joka asuu Arabiemiraatteissa, lähellä Dubaita kaupungissa nimeltä Ajman.


Kohti aurinkoa: Lastenvaunuhullu.

Voin ihan rehellisesti myöntää olevani parantumaton lastenvaunu- (ja vaate-) hullu.
Vanhin pojistani on reilu kaksivuotias, ja tällä hetkellä kun lasken, meillä on käynyt yhteensä yhdeksät lastenvaunut/rattaat. Mun mielestä se ei vielä ole määrä eikä mikään, mutta tuo mies onkin jo eriä mieltä.

Tällä hetkellä meillä on kotosalla sisäpäiväunivaunuina vuoden -70 Orat. Aivan upeat, samettiset kauniit vanhat kunnon vaunut.

Ora-lastenvaunut

Tuplina Carena double swing-rattaat, joihin meillä oli lainassa kova vauvakoppa ystävältä.
Todella hyvät työntää täällä mettässä, mutta raskaat ja kohlot muualla. Niin kutsutut rynnäköt.

Carena double swing

Toisina tuplina löytyy mun ehdottomat lempparit, Phil & Teds Navigator V2 rattaat. Näihin meillä oli viimekesänä myös P&T oma vauvakoppa, jonka myin eteenpäin ystävälleni,  kun V ei sinne enää mahtunut.
Nämä ovat ehkä parhaat rattaat jotka meillä on ollut. Mutta ei näistä nyt sen enempää ettei koko juttu jää tähän. Näistä kun voisin kertoa loputtomiin.

Phil & Teds navigator V2

Sitten "yksilöinä" meillä on Chaos Kingin yhdistelmät. Ihan kivat ja nätit, mutta renkaat voisivat olla paremmat.

Chaos King. (Nä on tulossa myyntiin.. )


Niinkuin listastani heti huomaa, eihän meillä ole laisinkaan matkarattaita! Ja minkälainen tyyppi nyt reissuun kahden minin kanssa lähtee ilman asiaankuuluvia välineitä? No niinpä!


Kun asian esitin miehelleni, "Hei kuule rakas. Me tarvittaisiin vielä kahdet rattaat, reissua varten!"
Niin ihan vaan voitte kuvitella hänen reaktionsa aiheeseen. Ei ollut just se mitä hain.
Mutta, perusteluinani arabiemiraattien  autoilukulttuuri verrattuna suomalaiseen, sain kuin sainkin hänet puolelleni.
Sain paljon kommentteja, kun kyselin turvaistuimista ja -kaukaloista. Pohjimmiltaan kaikissa oli sama viesti, ja se oli ei ole, ei käytetä. Joten oma pieni maalaisjärkinen pääni sanoi, että mehän liikutaan julkisilla.
Me liikutaan linja-autoilla ja metroilla. Koska jos molemmat pojat ovat omissa rattaissaan viisipistevöissä, on minulla itselläni huomattavasti mukavampi olo, kuin taksissa pidellen vauvaa sylissäni kun kaksivuotias poikani roikkuu pää ulkona ikkunasta. Eikö totta? Tottakai maassa maan tavalla, mutta turvallisuus on mun mielestä eriasia kuin paikallinen ruoka, tai vaatetuskulttuuri.
 
Onneksi apuun riensi JOLLYROOM  upeine tarjouksineen! Mulla oli ehdottomana vaatimuksena pieni koko, keveys ja helppokäyttöisyys. Miten raivostuttavaa se onkaan, jos et saakaan niitä just sillä sekunnilla kasaan kun haluat. ugh! Tärkeää meille on myös se, että niissä on turvakaari, sekä valjaat. Rakkaat apinani tuntien, ne ovat ehdottomat. Koska toinen on vielä niin pieni, tulee selkänojan saada laskettua myös hyvään päiväuniasentoon.

Moweo Civi black, sateenvarjorattaat

Muutama päivä sitten hain postista kaksi pakettia, ja innoissani lähdin niitä heti avaamaan!

Ensivaikutelmani oli, etteivät ne paina mitään! Pelästyin jo saaneeni jotkut aivan rimpulat lelut, jotka eivät kuitenkaan kestä edes kentälle. Kasasin kärryt, ja onnekseni olin väärässä. Ne tuntuivatkin todella jämäköiltä, ja Lukan kiivettyä kyytiin ei todellakaan ollut sellainen olo, että lykin nukenrattaita. 


Hetken niitä pyöriteltyäni huomasin pitäväni renkaista. Renkaat ovat minulle tärkeät, ja näissä oli just sellaiset renkaat, joita en olisi itse ikinä valinnut.
Pienet kääntyvät tuplapyörät edessä, ja takana samanlaiset, mutta ilman kääntyvyyttä. Etupyörät sai myös lukittua!
Tämä sai mut ajattelemaan miksi olen ollut niin ehdoton matkarattaiden renkaista. Ne on matkarattaat, eivätkä rynnäkkörattaat metsälenkille. Tunsinpa itseni hölmöksi. Matkarattaiden pointtihan on se, että ne menevät näppärästi pieneen tilaan, ja niitä käytetään matkoilla tai kaupoilla, ja ne asuvat auton takaluukussa. Eipä sinne niitä valtavia ilmakumirenkaita samoilla ominaisuuksilla laiteta. Ei laiteta ei.
Myös meidän matkakohteemme tiet ovat upeassa kunnossa ainakin kuulopuheiden perusteella, joten en ole lainkaan huolissani renkaiden pienestä kooosta. Selkänojan näissä saa neljään eri asentoon, joka on mielestäni ehdoton plussa. Uskon (toivon) että molemmat nukkuisivat rattaissa päiväunensa, joten tämä ominaisuus rattaissa oli oltava.  Kuomussa on myös pieni kurkistusluukku, josta näkee kivasti sen beibin, joka matkustaa selkä äitiäpäin. Kuomussa työntäjän edessä oli mielestäni huippu yksityiskohta, pieni lokero, jonne heti kuvittelin vesipullon jos toisenkin.


Alkuun rattaat olivat hieman jäykät, enkä saanut niitä heti ripeästi kasaan ja kokoon, mutta muutaman kerran jälkeen rattaat hieman antoivat periksi, ja nyt menevät kasaan ja kokoon kuin unelma. Älyttömän helposti ja todella nopeasti. 
Näistä videot alla:


Yhteenvetona, me lähdemme oikein hyvillä mielin näiden kärryjen kera kohti ensimmäistä ulkomaanreissua, Mummi työntää toista, ja minä toista. Uskoisin sen olevan huomattavasti  parempi vaihtoehto tuplarattaille..


Nämä kyseiset rattaat ovat juuri nyt myynnissä Jollyroomilla todella kivaan hintaan. Käyttökokemuksia kirjoittelen kera kamelinkuvien sitten myöhemmin, mutta ensivaikutelma on todella jees, myös pojat viihtyivät, ainakin toistaiseksi.
Luka  huusi heti rattaat nähtyään, "Uka kyytiin, tooosi kovaa mennään! Ei turvavöitä!"

Lisätietoja rattaista löydät jollyroomin sivuilta, suosittelen tsekkaamaan! Ihan huippuja alelöytöjä, "vaikkei mitään tarvitsisikaan". Moweo Civi black, matkarattaat!


Miltäs näyttää sinun silmääsi? Onko sinulla matkarattaat käytössä,  vai käytätkö mielummin reissussa samoja rattaita kuin arkena muutenkin?
*Matkarattaat saatu jollyroom.fi*
6 kommenttia:

 1. Sä tosiaan olet lastenvaunu hullu! Järjetön määrä rattaita, heh :D Meillä on jotkut emman matkarattaat ja ne on ihan kivat, tosi näppärät ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onhan niitä.. Mutta jokaiselle on perusteltu käyttötarkoitus. 😂

   Poista
 2. Meillä on aina ollut vaan yhdet vaunut/rattaat joilla ollaan pärjätty, siksi vaadin aika paljon ominaisuuksia niiltä ykkösiltä :D Meidän esikoinen on kohta 4 ja meillä on nyt neljännet rattaat kierrossa, aina ollaan edellisistä luovuttu uusien edessä jos ja kun ominaisuuksia ei olla enää tarvittu :) Juuri luovuttiin P&T Explorereista kun ei enää tuota sisarusistuin ominaisuutta tarvita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, totta! Mä just pyörittelee ajatusta että kesän jälkeen luopuisin carenoista, sitä ennen Chaoksista ja retro-Ora vaunuista. Mutta kun luopumisen tuska. Se tarkoittaa ettei mulla ole vauvaa kohta enää lainkaan? Nöy!

   Poista
 3. Meillä on lapset 4 v ja 1,5v. Käytössä Emmaljungan vm 2007 yhdistelmärattaat, jotka peritty lasten serkulta. Edelleen ihan ok pelit, vaikka kilometrejä kertynyt useita satoja. Matkikset meillä on numero kakkoset menossa, ekat oli Gracot, jotka ostin kirppikselltä kahdellakympillä, ja kierrätin kavereille kun alkoivat olla vaikeat avata neljän vuoden käytön jälkeen- Seuraavat ostin niin ikään kahdellakympillä kirpparilta ja ne asuu meidän auton paksissa mm kaupunkireissuja varten. Aina väliin löydän itseni kuolaamasta uusia rattaita ja matkiksia, mutta kun noillakin pärjää..

  VastaaPoista
 4. Sä oletkin fiksu! Kierrättäminen kannattaa aina, nostan hattua! Meillä on myös noi carenat sellaiset jotka vaihdoin kahvipakettiin ja levyyn suklaata. Ei huono diili.
  Itse olen just senverran liikaa materialisti että.... :O

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤