12. helmikuuta 2016

Adenovirus. Stnaprkl.

Mä en jaksa en jaksa en jaksa en.

Ja päätettiin et hei lähdetään nyt käymään mehiläisessä näytillä, et ei oo enää normaalia et 8kk on viidettä päivää vajaa 4kympin kuumeessa, vaikka tk sanoikin et eii vielä tarvitse tulla..
No,  Raision Mehiläisessä meidät otti vastaan aivan ihana mieslääkäri, joka sanoi heti ettei kyllä kuulosta enää pikku flunssalta.
Crp oli koholla, hengitys röhisi ja kuume oli kova.


Siitä sitten TYKSin lastenpolille lähetteellä,  jonne päästiin myös samantien toisen ääreismukavan mieslääkärin huomaan.
Tässä kohtaa Vilillä oli jo 41 astetta kuumetta. Lisää testejä, joista paljastui adenovirus. Se selittää tulehdusarvojen nousun, sillä tämä kyseinen virus virustaudeille poikkeuksellisesti nostaa myös crp:n.Lähdettiin kuitenkin vielä keuhkokuvaan, josta näkyikin pientä suttua toisessa keuhkossa.
Siihen sovittiin että aloitetaan antibioottikuuri suun kautta kotosalla.
Sen vuoksi kotona, koska esikoisella ei ollut hoitopaikkaa, ja lääkäri oli sitä mieltä, että pärjätään kyllä, koska pojan kuume oli laskenut jo kahdella asteella, joi desin maitoa ja hymyili jo leveästi. :)Lastenlääkäri myös vinkkasi että mulla taitaa olla itsellä sitten sama tauti. No, aamulla tk:hon ja niinpä olikin. Plus korva- ja nielutulehdus. Ai että.
Mutta tiedänpähän nyt, kuinka stnan prkleen hlvtn PALJON korvatulehdus sattuu kun noilla lapsilla sitä tuppaa tulemaan aika ajoin. Ihan hirveetä.

Lukahan oli jo vajaa kolme vkoa sitten todella kipeä, lääkäri veikkasi että hänellä oli myös tämä tauti, mutta säästyi jälkitaudeilta. Mä niin toivoisin et asia ois noin ja me oltais nyt viimeiset sairastelijat. Mä haluan uimaan, lenkille, kauppaan, siivota ja syödä. Ja jaksaa leikkiä mun poikien kanssa. :(
Mut miten tuo isi on säästynyt tältä?
Joko se vetää jotain sieniä, tai sit sillä on vaan joku teräsmiehen vastustuskyky?
Taaaai kohta on hänen vuoronsa.

Tällä viruksella oli sellainen kiva pikku bonus,  että se kestää ihan vaan vaatimattomasti, keskimääräisesti 14 vuorokautta. NO BIGGIES!
Oireina oksentelu, ripuli, kuume, nivel- ja lihassärky ja hengitystieinfektiot.
Jollekin voi tulla vain joku oire lievänä, ja jollekin onnekkaalle kaikki kamalana.
Pahimmassa tapauksessa se menee keuhkoihin,  josta keuhkokuume. BINGO!

Sellainen note to self, että ensikautena kun mietin kaikenmaailman influenssarokottteita, todellakin otan. Otan heti kun saa ja kaikille kaiken. Tuplana. Vähintään.

Mutta teille muille, peskää käsiä ja käsidesiä.  Älkääkä viekö lapsia (tai aikuisia?) julkisille paikoille kipeinä. Se on vaan oikeesti rumaa ja epäreilua. Ja ääreisitsekästä. Koska nä virukset tarttuu helpommin ku sanonko mikä....


2 kommenttia:

  1. Voi kamala mitä tauteja iskenyt teihin. Myötätuntoni! Ja paranemisia koko poppoolle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤